Külvárosi gasztrokaland

score-starscore-starscore-starscore-starscore-star (Az értékelések átlaga 4.6)
Pető Regina
Étterem: La Mista
Rendelés dátuma: 2018.10.27
Kiszolgálás & Szállítás Info
score-starscore-starscore-starscore-starscore-star
Személyzet Info
score-starscore-starscore-starscore-starscore-star
Tálalás Info
score-starscore-starscore-starscore-starscore-star
Ízélmény Info
score-starscore-starscore-starscore-starscore-star
Ár-érték arány Info
score-starscore-starscore-starscore-starscore-star
A La Mista a tökéletes példa arra, hogy nem csak a belvárosban lehet finomat enni.

Megszoktuk, hogy a minőségi éttermeket a belvárosban találjuk. Ha különlegességekre vágyunk, ha minőségi alapanyagokból készített ételeket keresünk, akkor a belváros felé kell indulnunk.
A külvárosi éttermek sokszor közelebb állnak a kifőzdékhez választék, felhasznált alapanyag és tálalás tekintetében is. A Budapest szélén, a 16. kerület külső részén található La Mista ezt a berögződést igyekszik megcáfolni.

Kis családommal teszteltük le a helyet és a kínálatot egy csendes szombati estén. Az Facebookon találkoztam a mexikói estjük hirdetésével, és mivel mindannyian nagy rajongói vagyunk a mexikói konyhának, boldogan vállalkoztunk a kóstolásra.

Az étterem maga kellemes és hangulatos. A külvárosi helyszínhez képest picit talán túllőttek a célon a berendezéskor, mivel az épület központjában egy halastavat alakítottak ki, kincses szigettel és pálmafával, a tavacskába pedig aranyhalakat is telepítettek. Izlés dolga, minden esetre a gyerek odáig volt a tavacskáért és a halakért is.

Az asztalunkon tematikus vendégváró nacho és sajtszósz várt minket. A kínálatban pedig külön megjelölték a gluténmentes és vegetáriánus fogásokat a speciális diétát folytatók számára. Én kezdésnek mexikói sajtlevest választottam, melyhez házi tortillát kínáltak.  A sajtlevesem vidám élénk színű, krémes és gazdagon fűszerezett volt, tökéletes bevezetése a vacsorának.

Másodikként mexikói fűszerezésű BBQ oldalast kértem, házi salsával és firss salátával. Az oldalas nem túl fűszeres és kellemesen porhanyós volt, illett hozzá a karakteres salsa szósz, mely az egész fogás hangulatát és ízvilágát uralta. A húshoz választott salátám hozzávalói frissek és ropogósak voltak, üdítően ellenpontozták a füstös ízt.

A desszertnek churrost kínáltak, amit nem hagyhattam ki. A churro eredetileg egy spanyol édesség, sült tésztarudacskák, melyeket cukorba forgatnak. Mexikóban desszertnek tekintik, zsírosabban készítik az eredeti spanyol receptnél és fahéjjal szórják be. A La Mista-ban narancsos csokoládé szószt és vanília sodót készítettek hozzá. A tésztát hurok alakúra formálták és isteni fahéjas cukorba forgatták, a narancsos csokoládé szósz pedig egyszerűen fenségessé formálta. Tisztában voltam vele, hogy ezzel a választásaommal gyakorlatilag agyonverem a szénhidrát szegény vacsorámat, mégsem tudtam kihagyni. És milyen igazam volt!

 

Minden bejegyzés a szerző saját független véleménye és értékelése, a Tesztevőket jogi felelősség nem terheli.
LÉGY EGY PROFI CSAPAT TAGJA,

JELENTKEZZ
TE IS TESZTEVŐNEK!

Ha szeretnél te is kipróbálni új helyeket, vagy vérbeli profiként rengeteg megosztandó kedvenced van, csatlakozz csapatunkhoz és legyél te is tesztevő.

Készen állsz, hogy elárulj pár részletet magadról?

Tesztevők Jelentkezz Kép

Tedd meg az első lépést

A fiatal, lendületes titánok, akik mindent felkutatnak, hogy senkinek se kelljen a legelejéről kezdeni. Csapatunk csak az ételek iránt érzett rajongásával kapcsolódik bármely helyhez, termékhez, így biztos lehetsz, hogy mindenkit pártatlanul ítélünk meg és alaposan “átrágjuk” magunkat a részleteken.

Fontos szempont a kiválasztásnál, hogy képes legyél olvasmányosan megfogalmazni a tapasztalatot és készíteni egy szép képet a poszthoz. Csak ne feledd: előbb a fotó, aztán az élmény, végül az írás! Legalábbis szerintünk így jön ki a legszebb eredmény. :)

Ha írsz nekünk, meg fogunk kérni egy próba tesztre. Célunk, hogy a beérkezett anyaggal előszűrjük, hogy kivel szeretnénk hosszútávon együtt dolgozni. Nincsen nehéz dolgod, mert egyrészt vajszívünk van, másrészt ha amúgy is szeretsz kipróbálni/bemutatni helyeket, 1-2 nap alatt elkészülhet a mű. Ne aggódj, nem fogjuk a beleegyezésed nélkül felhasználni az írást, ha beleszeretünk, úgyis átadjuk neked a lehetőséget.

Közösségünk fontos teszt szempontjai közé tartozik a kiszolgálás/kiszállítás gyorsasága, személyzet kedvessége, tálalás, ízélmény és az ár-érték arány. Kérünk jelöld meg, hogy az étel milyen csoportba tartozik (laktózmentes, vegetáriánus, gluténmentes, stb.) és ne feledd el megadni a hely és a kipróbált étel nevét sem.

Őszintén és nyíltan kommunikálunk olvasóink felé tehát ne tartsd magadban a véleményed!

  * Kötelezően kitöltendő mező
  Thank you image

  Köszönjük az üzenetedet!

  Kollégáink 24 órán belül felveszik Veled a megadott elérhetőségeid egyikén a kapcsolatot. Addig is nézz szét új tesztjeink között.

  Newsletter icon

  HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

  Szeretnéd, ha mostantól csupán annyi dolgod lenne, hogy megnyisd otthon hírlevelünket és gyorsan átfusd az újdonságokat?

  Mi ígérjük, hogy csakis ínycsiklandozó egészséges eledelekkel és tippekkel zargatunk, hogy szélesítsd a repetoárt házhoz rendeléskor, baráti összejövetelekhez és amikor SOS kellene valami finom falat.

  Nagyon örülnénk, ha hasznos tanácsaink eljutnának minél több egészséges életmód iránt elkötelezett emberhez.

  Feltételek *