Megízlelt örökség

score-starscore-starscore-starscore-starscore-star (Az értékelések átlaga 5)
Pető Regina
Étterem: Mókusch
Rendelés dátuma: 2018.10.27
Kiszolgálás & Szállítás Info
score-starscore-starscore-starscore-starscore-star
Személyzet Info
score-starscore-starscore-starscore-starscore-star
Tálalás Info
score-starscore-starscore-starscore-starscore-star
Ízélmény Info
score-starscore-starscore-starscore-starscore-star
Ár-érték arány Info
score-starscore-starscore-starscore-starscore-star
Hagyományos családi receptek, nosztalgiával nyakon öntve.

Szürke őszi reggel. Szerencsére szombat van, így nem kell rohanni. Csendesen szitáló eső a Szél Kálmán téren. Egy találkozóra igyekszem, de van még egy fél órám, így reggelizni indulok. A Mókusch csendesen bújik meg az egymás után sorakozó buszmegállók között. A bejáratra két hangulatos asztalka hívja fel a figyelmem. Az apró ajtón belépve, az otthonos hangulat azonnal magával ragad. Az apró kávézó szigorú minimalista stílusát bensőséges családi fotók oldják fel. A kávézó dekorációja és a kínálat is a családi vállalkozás németországi gyökereiről mesél.

A reggeli kínálat egyáltalán nem szokványos, a bajor perec és a csokoládé mázas kuglóf is igazán csábítóak, végül a tejfölös bundáskenyér mellett döntök, amely mellé latte machiatót kérek, laktózmentes tejjel. A két szelet puha, tojásba mártott kenyér között ínycsiklandó sajt olvadozik. A forró bundáskenyeret friss tejföl hűti ehetőre. Az ízletes és furcsa kompozíció tovább erősíti a hely idegen hangulatát, egy cseppnyi német életérzés Buda szívében. A kávém is kiváló hőmérsékletű, így az egyszerűségében tökéletes reggelimet azonnal fogyaszthatom.

Reggelizés közben beszélgetésbe elegyedek a tulajdonossal, akinek a lányai állnak a pult mögött. Hallható szeretettel és megható nyíltsággal mesél a Mókusch név eredetéről és a családi szálakról, melyek alapvetően határozzák meg a kávézó hangulatát.

Én közvetlenül nyitás után érkeztem, de mire befejeztem a reggelimet a hely megtelt. Sorban készültek a friss kávék és a helyi specialitását jelentő különböző bundáskenyerek. Úgy látszik a környékbeliek gyorsan szívükbe zárták az apró, ám annál szerethetőbb kávézót. Mindenkinek bátran ajánlom!

Minden bejegyzés a szerző saját független véleménye és értékelése, a Tesztevőket jogi felelősség nem terheli.
LÉGY EGY PROFI CSAPAT TAGJA,

JELENTKEZZ
TE IS TESZTEVŐNEK!

Ha szeretnél te is kipróbálni új helyeket, vagy vérbeli profiként rengeteg megosztandó kedvenced van, csatlakozz csapatunkhoz és legyél te is tesztevő.

Készen állsz, hogy elárulj pár részletet magadról?

Tesztevők Jelentkezz Kép

Tedd meg az első lépést

A fiatal, lendületes titánok, akik mindent felkutatnak, hogy senkinek se kelljen a legelejéről kezdeni. Csapatunk csak az ételek iránt érzett rajongásával kapcsolódik bármely helyhez, termékhez, így biztos lehetsz, hogy mindenkit pártatlanul ítélünk meg és alaposan “átrágjuk” magunkat a részleteken.

Fontos szempont a kiválasztásnál, hogy képes legyél olvasmányosan megfogalmazni a tapasztalatot és készíteni egy szép képet a poszthoz. Csak ne feledd: előbb a fotó, aztán az élmény, végül az írás! Legalábbis szerintünk így jön ki a legszebb eredmény. :)

Ha írsz nekünk, meg fogunk kérni egy próba tesztre. Célunk, hogy a beérkezett anyaggal előszűrjük, hogy kivel szeretnénk hosszútávon együtt dolgozni. Nincsen nehéz dolgod, mert egyrészt vajszívünk van, másrészt ha amúgy is szeretsz kipróbálni/bemutatni helyeket, 1-2 nap alatt elkészülhet a mű. Ne aggódj, nem fogjuk a beleegyezésed nélkül felhasználni az írást, ha beleszeretünk, úgyis átadjuk neked a lehetőséget.

Közösségünk fontos teszt szempontjai közé tartozik a kiszolgálás/kiszállítás gyorsasága, személyzet kedvessége, tálalás, ízélmény és az ár-érték arány. Kérünk jelöld meg, hogy az étel milyen csoportba tartozik (laktózmentes, vegetáriánus, gluténmentes, stb.) és ne feledd el megadni a hely és a kipróbált étel nevét sem.

Őszintén és nyíltan kommunikálunk olvasóink felé tehát ne tartsd magadban a véleményed!

  * Kötelezően kitöltendő mező
  Thank you image

  Köszönjük az üzenetedet!

  Kollégáink 24 órán belül felveszik Veled a megadott elérhetőségeid egyikén a kapcsolatot. Addig is nézz szét új tesztjeink között.

  Newsletter icon

  HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

  Szeretnéd, ha mostantól csupán annyi dolgod lenne, hogy megnyisd otthon hírlevelünket és gyorsan átfusd az újdonságokat?

  Mi ígérjük, hogy csakis ínycsiklandozó egészséges eledelekkel és tippekkel zargatunk, hogy szélesítsd a repetoárt házhoz rendeléskor, baráti összejövetelekhez és amikor SOS kellene valami finom falat.

  Nagyon örülnénk, ha hasznos tanácsaink eljutnának minél több egészséges életmód iránt elkötelezett emberhez.

  Feltételek *