Hello Szerbia!

score-starscore-starscore-starscore-starscore-star (Az értékelések átlaga 4.4)
Pető Regina
Étterem: Pola Pola
Rendelés dátuma: 2018.11.15
Kiszolgálás & Szállítás Info
score-starscore-starscore-starscore-starscore-star
Személyzet Info
score-starscore-starscore-starscore-starscore-star
Tálalás Info
score-starscore-starscore-starscore-starscore-star
Ízélmény Info
score-starscore-starscore-starscore-starscore-star
Ár-érték arány Info
score-starscore-starscore-starscore-starscore-star
Különleges fűszerezésű húsok és jellegzetes balkáni szószok minden mennyiségben. Ha belekóstolnál a szerb konyha világába a Pola Pola az ideális helyszín!

Ha hetente tesztelnél éttermeket és kifogynál az ötletekből, Te mit tennél? Én bevontam a válogatásba a barátaimat és a családot. Természetesen, ha már a válogatás nehéz feladatát kiszerveztem, akkor úgy illik, hogy a kóstolás megterhelő feladatát is megosszam…

Így jutottam el a Pola Polába, amit a Blahától nem messze a Klauzál tér sarkán találhatsz meg, ha nagyon keresed. Az éttermet ugyanis alaposan elrejtették, ide senki sem érkezik véletlenül. A beltér barátságos, kényelmes fa berendezéssel, hangulatos látvány konyhával és autentikus csempe fallal. A kiszolgálás gyors és alapos, minden kérdésünkre szívesen válaszoltak.

Kérdésünk pedig volt bőven. Az étlap ugyanis a mostanában divatos formula szerint csak félig volt magyar/angol. Az ételek neveit eredeti nyelven, míg az alkotó elemeket lefordítva olvashattuk. Az étlap nem volt túl hosszú, az összeállítói pedig gondoltak a speciális étrendet követőkre is. A választékban találtunk húsmentes fogásokat is, az allergéneket pedig minden fogásban külön jelölték. Mivel nehezen boldogultunk a vacsoránk összeállításával, végül a kétszemélyes válogatás tál mellett döntöttük, így a kínálat jókora részét végigkóstolhattuk, a belvárosi árakhoz képest meglepően jutányos áron.

A vacsoránk 4-féle húsból, három különböző szószból, sopszka salátából, hatalmas adag lila hagymából és lepényből állt össze. A látvány és az ínycsiklandozó illatok mellé pedig igazi ízorgia társult. Húsból kóstoltunk cevapot, saslikot, kolbászt és hamburger húshoz hasonló sajtos-baconos marhahúspogácsát is. Az abszolút favorit a kellemesen fűszeres cevap lett, míg második helyre a füstös saslikot szavaztuk meg. A húspogácsa erőteljes ízű és számomra túlságosan tömény volt, végül kifogott rajtam. A kolbász finom volt, de a többi karakteres húsféle mellett nem tett különösebben mély benyomást ránk.  A sopszka saláta kellemesen friss volt, a hangsúlyos húsok mellé szinte kötelező. A hatalmas adag frissen vágott lilahagyma jelenlététől viszont elsőre kicsit megilletődtünk, később kiderült, hogy az összeállításba abszolút illik és jócskán fogyasztottunk is belőle.

Rendkívüli vacsoránkra a koronát egyértelműen a jellegzetes balkáni szószok tették fel. Az ajvár, ami sült paprikából, padlizsánból és fokhagymából készül, nem csak Szerbiában, de az egész Balkánon népszerű, és minden országban eltérően készítik. Az asztalunkra került szerb verzió pikáns, füstös ízű és enyhén csípős volt. Az urnabes egy csípős fetakrém, ami sült kápia paprikából és feta sajtból, csípős paprika hozzáadásával készült. Az alapja tájegységenként eltérő, készülhet túróból és juhtúróból is, néhol a csípős paprikát chili válthatja fel. Kaptunk még egy adag kajmakot is, mely ezúttal Törökországból érkezett és amit legkönnyebben megaludt, érlelt sós tejszínként kategorizálhatunk.

A három szósz körül a kedvencem egyértelműen a csípős fetakrém lett, a kajmakot viszont önmagában egyáltalán nem tudtam értelmezni. Nem volt eléggé sós, de édes sem, a tejszínes zsírossága pedig egyenesen zavaróan hatott. A másik két szósszal összekeverve azonban mennyei volt! Az urnabes csípősségét és az ajvár erőteljes füstös ízét egyaránt enyhítette, a nehéz húsoknak pedig leheletnyi könnyedséget kölcsönzött.

Ha a belvárosban járva rendhagyó vacsorára vágysz és sikerült rátalálnod, a Pola Polát nem érdemes kihagyni!

Minden bejegyzés a szerző saját független véleménye és értékelése, a Tesztevőket jogi felelősség nem terheli.
LÉGY EGY PROFI CSAPAT TAGJA,

JELENTKEZZ
TE IS TESZTEVŐNEK!

Ha szeretnél te is kipróbálni új helyeket, vagy vérbeli profiként rengeteg megosztandó kedvenced van, csatlakozz csapatunkhoz és legyél te is tesztevő.

Készen állsz, hogy elárulj pár részletet magadról?

Tesztevők Jelentkezz Kép

Tedd meg az első lépést

A fiatal, lendületes titánok, akik mindent felkutatnak, hogy senkinek se kelljen a legelejéről kezdeni. Csapatunk csak az ételek iránt érzett rajongásával kapcsolódik bármely helyhez, termékhez, így biztos lehetsz, hogy mindenkit pártatlanul ítélünk meg és alaposan “átrágjuk” magunkat a részleteken.

Fontos szempont a kiválasztásnál, hogy képes legyél olvasmányosan megfogalmazni a tapasztalatot és készíteni egy szép képet a poszthoz. Csak ne feledd: előbb a fotó, aztán az élmény, végül az írás! Legalábbis szerintünk így jön ki a legszebb eredmény. :)

Ha írsz nekünk, meg fogunk kérni egy próba tesztre. Célunk, hogy a beérkezett anyaggal előszűrjük, hogy kivel szeretnénk hosszútávon együtt dolgozni. Nincsen nehéz dolgod, mert egyrészt vajszívünk van, másrészt ha amúgy is szeretsz kipróbálni/bemutatni helyeket, 1-2 nap alatt elkészülhet a mű. Ne aggódj, nem fogjuk a beleegyezésed nélkül felhasználni az írást, ha beleszeretünk, úgyis átadjuk neked a lehetőséget.

Közösségünk fontos teszt szempontjai közé tartozik a kiszolgálás/kiszállítás gyorsasága, személyzet kedvessége, tálalás, ízélmény és az ár-érték arány. Kérünk jelöld meg, hogy az étel milyen csoportba tartozik (laktózmentes, vegetáriánus, gluténmentes, stb.) és ne feledd el megadni a hely és a kipróbált étel nevét sem.

Őszintén és nyíltan kommunikálunk olvasóink felé tehát ne tartsd magadban a véleményed!

  * Kötelezően kitöltendő mező
  Thank you image

  Köszönjük az üzenetedet!

  Kollégáink 24 órán belül felveszik Veled a megadott elérhetőségeid egyikén a kapcsolatot. Addig is nézz szét új tesztjeink között.

  Newsletter icon

  HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

  Szeretnéd, ha mostantól csupán annyi dolgod lenne, hogy megnyisd otthon hírlevelünket és gyorsan átfusd az újdonságokat?

  Mi ígérjük, hogy csakis ínycsiklandozó egészséges eledelekkel és tippekkel zargatunk, hogy szélesítsd a repetoárt házhoz rendeléskor, baráti összejövetelekhez és amikor SOS kellene valami finom falat.

  Nagyon örülnénk, ha hasznos tanácsaink eljutnának minél több egészséges életmód iránt elkötelezett emberhez.

  Feltételek *