Főzz egy levest!

score-starscore-starscore-starscore-starscore-star (Az értékelések átlaga 4.6)
Pető Regina
Étterem: Yamato
Rendelés dátuma: 2018.11.23
Kiszolgálás & Szállítás Info
score-starscore-starscore-starscore-starscore-star
Személyzet Info
score-starscore-starscore-starscore-starscore-star
Tálalás Info
score-starscore-starscore-starscore-starscore-star
Ízélmény Info
score-starscore-starscore-starscore-starscore-star
Ár-érték arány Info
score-starscore-starscore-starscore-starscore-star
Ha nem gondolod, hogy levessel jól lehet lakni, látogass el a Yamato-ba, ahol a levesfőzést egészen új szintre emelték.

A Podmaniczky utcában található Yamato egészen elbújik a sarkon feltűnősködő Wasabi mellett. Belépéskor nehéz üvegajtó, high tech világítással felturbózott bár és kellemes hangulatvilágítás fogad. Az emeleten speciálisan kialakított asztalok sorakoznak. Minden asztal közepén grillrácsot találunk, amelyet néhány mozdulattal bográcshelyé alakíthatnak a pincérek.  A Yamato specialitása, hogy a vendég magának készítheti el a különleges koreai BBQ fogásokat illetve, a tradicionális japán nabemono levest.

Mi a nabemono levesfőzést választottuk esti programnak, tengeri halakkal, tofuval, friss zöldségekkel és udon tésztával.  A pincér megterített, majd gyorsan átalakította az asztalunkat, hogy elférjen a nem is annyira apró bogrács.

Az aranyszínű mizo leves melegen érkezett, nekünk csak fel kellett forralnunk, hogy az előkészített alapanyagokat a gyöngyöző levesben készre főzzük. Az alaplé mellé egy hatalmas tálon frissen összevágott zöldségeket kaptunk, zsenge káposztát, ropogós répát, laska és csiperke gombát, fokhagymát és újhagymát, továbbá kétféle tofut és félkész udon tésztát. Egy második tányéron érkeztek a különböző halak és tengeri herkentyűk. Illetve kaptunk még háromféle szószt a leves ízesítéséhez. A pincér tanácsára a szószokat nem raktuk bele az alaplébe, csak a tányérba kimert levest ízesítettük vele, így különböző ízvariációkat próbálhattunk ki. A zöldségek kerületek bele először a forrásban lévő levesbe, majd néhány perccel később a halak, végül a garnélarák és a kagyló. Ez utóbbiak pillanatok alatt főttek puhára. Az udon tésztát a szószokhoz hasonlóan nem raktuk a bográcsba, a tányérban várta, hogy a forró leves elvégezze rajta az utolsó simításokat.

Az első tányér levesemet goma szósszal ízesítettem, amely egy édesen pikáns ízű barnás szósz. Az alapját szerzámmag és szezám olaj adja és istenien ment a halakkal és zöldséggel megrakott levesemhez. A második tányér levesnél kipróbáltam a csípős szószt, amelyből éppen csak egy pöttynyit használtam, mégis kimelegedtem az elfogyasztása közben. A haragos vörös színe szerencsére előre figyelmeztetett, így még ehető erősségű levest készítettem belőle. A harmadik körben pedig megkóstoltam a lime-os szója szószos variációt is, ami egyáltalán nem az én ízvilágom, viszont annyi levesünk volt, hogy vétek lett volna nem kipróbálni.

Soha életemben nem ettem meg három tányér levest egy étkezés alkalmával. A nabemono levesfőzés során azonban könnyedén mertem magamnak a bográcsból újra és újra, hiszen a különböző szószoknak köszönhetően minden tányér leves más és más élmény volt. Ha többet vársz a vacsorádtól, mint egy tányér finom étel, próbáld ki a lélekmelegítő nabemono levesfőzést!

Minden bejegyzés a szerző saját független véleménye és értékelése, a Tesztevőket jogi felelősség nem terheli.
LÉGY EGY PROFI CSAPAT TAGJA,

JELENTKEZZ
TE IS TESZTEVŐNEK!

Ha szeretnél te is kipróbálni új helyeket, vagy vérbeli profiként rengeteg megosztandó kedvenced van, csatlakozz csapatunkhoz és legyél te is tesztevő.

Készen állsz, hogy elárulj pár részletet magadról?

Tesztevők Jelentkezz Kép

Tedd meg az első lépést

A fiatal, lendületes titánok, akik mindent felkutatnak, hogy senkinek se kelljen a legelejéről kezdeni. Csapatunk csak az ételek iránt érzett rajongásával kapcsolódik bármely helyhez, termékhez, így biztos lehetsz, hogy mindenkit pártatlanul ítélünk meg és alaposan “átrágjuk” magunkat a részleteken.

Fontos szempont a kiválasztásnál, hogy képes legyél olvasmányosan megfogalmazni a tapasztalatot és készíteni egy szép képet a poszthoz. Csak ne feledd: előbb a fotó, aztán az élmény, végül az írás! Legalábbis szerintünk így jön ki a legszebb eredmény. :)

Ha írsz nekünk, meg fogunk kérni egy próba tesztre. Célunk, hogy a beérkezett anyaggal előszűrjük, hogy kivel szeretnénk hosszútávon együtt dolgozni. Nincsen nehéz dolgod, mert egyrészt vajszívünk van, másrészt ha amúgy is szeretsz kipróbálni/bemutatni helyeket, 1-2 nap alatt elkészülhet a mű. Ne aggódj, nem fogjuk a beleegyezésed nélkül felhasználni az írást, ha beleszeretünk, úgyis átadjuk neked a lehetőséget.

Közösségünk fontos teszt szempontjai közé tartozik a kiszolgálás/kiszállítás gyorsasága, személyzet kedvessége, tálalás, ízélmény és az ár-érték arány. Kérünk jelöld meg, hogy az étel milyen csoportba tartozik (laktózmentes, vegetáriánus, gluténmentes, stb.) és ne feledd el megadni a hely és a kipróbált étel nevét sem.

Őszintén és nyíltan kommunikálunk olvasóink felé tehát ne tartsd magadban a véleményed!

    * Kötelezően kitöltendő mező
    Thank you image

    Köszönjük az üzenetedet!

    Kollégáink 24 órán belül felveszik Veled a megadott elérhetőségeid egyikén a kapcsolatot. Addig is nézz szét új tesztjeink között.

    Newsletter icon

    HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

    Szeretnéd, ha mostantól csupán annyi dolgod lenne, hogy megnyisd otthon hírlevelünket és gyorsan átfusd az újdonságokat?

    Mi ígérjük, hogy csakis ínycsiklandozó egészséges eledelekkel és tippekkel zargatunk, hogy szélesítsd a repetoárt házhoz rendeléskor, baráti összejövetelekhez és amikor SOS kellene valami finom falat.

    Nagyon örülnénk, ha hasznos tanácsaink eljutnának minél több egészséges életmód iránt elkötelezett emberhez.

    Feltételek *