Ilyen zsemlét még nem ettél!

score-starscore-starscore-starscore-starscore-star (Az értékelések átlaga 4)
Csirmaz Luca
Rendelés dátuma: 2018.11.27
Kiszolgálás & Szállítás Info
score-starscore-starscore-starscore-starscore-star
Személyzet Info
score-starscore-starscore-starscore-starscore-star
Tálalás Info
score-starscore-starscore-starscore-starscore-star
Ízélmény Info
score-starscore-starscore-starscore-starscore-star
Ár-érték arány Info
score-starscore-starscore-starscore-starscore-star
A Budapest Bagel remek példa arra, hogy a jó dolgok sokszor az egyszerűségben rejlenek

A lyukas közepű zsemlék, vagyis a bagelek Lengyelország zsidó közösségeiből származnak, és hódítanak töretlenül elsősorban Amerikában, de itthon is egyre több hely szolgálja ki ezeket az igényeket. Hogy miért jó?

Picit ugyanaz, mégis eléggé más ahhoz, hogy a reggelinket, uzsonnánkat új köntösbe csomagoljuk: a bagelek ugyanis remek állagukat úgy nyerik el, hogy sütés előtt még egy kevés ideig meg is főzzük őket.  Persze ha épp nem otthon szeretnénk először kísérletezni velük, akkor tegyünk úgy, mint én, és látogassunk el az egyik bagelezőbe. Én ezúttal a Kálvin téren található Budapest Bagel-t választottam, ami különleges kombinációival rengeteg egészséges opciót is rejteget.

A nyugatias, apró helyen főleg külföldi hangokat hallunk, ez nem véletlen, hiszen a kínálat is tökéletesen rájuk van szabva: kóstolhatunk avokádós-diós bagelt (1000 Forint), füstölt lazacosat (1200 Forint), vagy például kacsamájkrémes-körtéset (1100 Forint), esetleg mogyoróvajas-banánosat (800 Forint). A különleges bagel kombinációkon kívül még italokat, és reggelire omletteket is kaphatunk.

Szerencsére vegetáriánus kínálat is van bőven, így én ezúttal egy kecskesajtos-céklás bagelt választok (1100 Forint) – melyet bébispenót levelek tarkítanak – illetve egy zsidótojásos-avokádósat (950 Forint). Rendelek még egy 100%-os gyümölcslevet is, majd utána észreveszem, hogy a hűtőben mellettem gyönyörű smoothie-k bújnak meg és bámulnak rám nagy szemekkel. Hát, erről most lemaradtam!

A kecskesajt jótékony hatásairól már írtam, a cékla pedig egy igazi vitaminbomba: még orvosok is sokszor immunrendszer erősítésre, vérképzés segítésére őt ajánlják gyógyszertárban kapható tabletták helyett, úgyhogy szerintem kétségtelen, hogy érdemes fogyasztani! Az avokádó egészséges zsírokkal tölt fel minket, a tojás pedig biztosítja a B-vitaminok egész palettáját.

A bagelek hamar elkészülnek, a számla sajnos annál később. A pultban dolgozók épp nem igazán tudják, hogyan is kellene megoldani, így hiába várnak rám az ínycsiklandó kis szendvicseim, egy kicsit morogva jövök ki, amikor közlik, hogy jöjjek vissza órákkal később, talán akkora megoldják.

Persze ez „nem etikai dilemma, csak kezelés technika” – mondaná az egyik tanárom,  utalva arra, hogy valójában a hely koncepciója, az étlap, az ételek kifogástalanok, csak akadnak malőrök, amelyeket kezelni kell: ez esetben a számla, vagy például az egyik bagelben egyetlen egy hatalmas darabban csücsülő kecskesajtot is ember legyen a talpán, aki komplikációk nélkül, az úri hölgy látszatát megtartva el tudja fogyasztani.

Minden bejegyzés a szerző saját független véleménye és értékelése, a Tesztevőket jogi felelősség nem terheli.
LÉGY EGY PROFI CSAPAT TAGJA,

JELENTKEZZ
TE IS TESZTEVŐNEK!

Ha szeretnél te is kipróbálni új helyeket, vagy vérbeli profiként rengeteg megosztandó kedvenced van, csatlakozz csapatunkhoz és legyél te is tesztevő.

Készen állsz, hogy elárulj pár részletet magadról?

Tesztevők Jelentkezz Kép

Tedd meg az első lépést

A fiatal, lendületes titánok, akik mindent felkutatnak, hogy senkinek se kelljen a legelejéről kezdeni. Csapatunk csak az ételek iránt érzett rajongásával kapcsolódik bármely helyhez, termékhez, így biztos lehetsz, hogy mindenkit pártatlanul ítélünk meg és alaposan “átrágjuk” magunkat a részleteken.

Fontos szempont a kiválasztásnál, hogy képes legyél olvasmányosan megfogalmazni a tapasztalatot és készíteni egy szép képet a poszthoz. Csak ne feledd: előbb a fotó, aztán az élmény, végül az írás! Legalábbis szerintünk így jön ki a legszebb eredmény. :)

Ha írsz nekünk, meg fogunk kérni egy próba tesztre. Célunk, hogy a beérkezett anyaggal előszűrjük, hogy kivel szeretnénk hosszútávon együtt dolgozni. Nincsen nehéz dolgod, mert egyrészt vajszívünk van, másrészt ha amúgy is szeretsz kipróbálni/bemutatni helyeket, 1-2 nap alatt elkészülhet a mű. Ne aggódj, nem fogjuk a beleegyezésed nélkül felhasználni az írást, ha beleszeretünk, úgyis átadjuk neked a lehetőséget.

Közösségünk fontos teszt szempontjai közé tartozik a kiszolgálás/kiszállítás gyorsasága, személyzet kedvessége, tálalás, ízélmény és az ár-érték arány. Kérünk jelöld meg, hogy az étel milyen csoportba tartozik (laktózmentes, vegetáriánus, gluténmentes, stb.) és ne feledd el megadni a hely és a kipróbált étel nevét sem.

Őszintén és nyíltan kommunikálunk olvasóink felé tehát ne tartsd magadban a véleményed!

  * Kötelezően kitöltendő mező
  Thank you image

  Köszönjük az üzenetedet!

  Kollégáink 24 órán belül felveszik Veled a megadott elérhetőségeid egyikén a kapcsolatot. Addig is nézz szét új tesztjeink között.

  Newsletter icon

  HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

  Szeretnéd, ha mostantól csupán annyi dolgod lenne, hogy megnyisd otthon hírlevelünket és gyorsan átfusd az újdonságokat?

  Mi ígérjük, hogy csakis ínycsiklandozó egészséges eledelekkel és tippekkel zargatunk, hogy szélesítsd a repetoárt házhoz rendeléskor, baráti összejövetelekhez és amikor SOS kellene valami finom falat.

  Nagyon örülnénk, ha hasznos tanácsaink eljutnának minél több egészséges életmód iránt elkötelezett emberhez.

  Feltételek *