Látványosan indiai

score-starscore-starscore-starscore-starscore-star (Az értékelések átlaga 4.4)
Pető Regina
Étterem: Haveli
Rendelés dátuma: 2018.12.07
Kiszolgálás & Szállítás Info
score-starscore-starscore-starscore-starscore-star
Személyzet Info
score-starscore-starscore-starscore-starscore-star
Tálalás Info
score-starscore-starscore-starscore-starscore-star
Ízélmény Info
score-starscore-starscore-starscore-starscore-star
Ár-érték arány Info
score-starscore-starscore-starscore-starscore-star
A Havelit úgy találtam, hogy a kedvenc underground palacsintázómhoz közeli éttermet kerestem. A Google szerint ez volt a legközelebb, a weboldala nem volt elrettentő, így felhívtam őket és asztalt foglaltam. Mint később kiderült, teljesen indokolatlan volt az asztal foglalásom, de ezt előre sosem tudhatja az ember.

A Haveli épülete kívülről fel van állványozva, talán ennek köszönhető, hogy az étterem totál üres volt amikor megérkeztünk. A bártól távol kaptunk asztalt, egy színpompás teremben. A falak sárga és piros színben fürödtek, a függöny arany hímzéses barokk mintás volt, a székek mély csokoládé színűek és bőrhatásúak, a falakon körben festmények. Így képzelem el a luxust távol-keleti módra. A pincérünk kiejtése pedig meggyőzött róla, hogy igazi autentikus gyöngyszemet találtam.

Az étlap több nyelvű volt, az ételek neve eredeti nyelven, a hozzávalók pedig angolul és magyarul szerepeltek rajta. A választék talán túl bőséges is volt, ezért segítséget kértünk a végső döntés meghozatalában. Szerencsére, hiszen ami egy indiainak csípős az az átlag magyarnak közel ehetetlen. Így egy pikánsként jellemzett sajtos étel, a kadai paneer-t választottam rizs helyett fokhagymás naan-nal és salátával, míg vacsora partnerem a tikka masala mellett döntött.

A fokhagymás naan minden várakozásomat felülmúlóan finom volt, friss, illatos és ropogós. A meleg tészta szinte szétomlott a számban. A házi készítésű indiai sajt pikáns szószban érkezett, ami ha egy leheletnyivel csípősebb, már nem tudtam volna megenni. Így azonban istenien melegített belülről. A szószba hagyma és paprika csíkokat főztek, a zöldségek azonban nem voltak puhára főzve mint egy lecsóban, hanem megőrizték roppanós állagukat. A sajt kellemes állagú, a fűszeres mártás pedig nagyon látványos és ízletes volt.

A séf salátáról alkotott elképzelésével azonban nem voltam kibékülve. A leírásnak maximálisan eleget tett, hiszen a tányéron szerepelt minden egyes összetevő, viszont a kivitelezésre több hangsúlyt is fektethetett volna. A zöldségek ugyan frissek és ropogósak voltak, azonban az összhatáson sokat dobott volna, ha az egymás mellé helyezett összetevőket össze is keverik egy tálban, a zöld chilit és a citromot pedig tényleg ízesítésre használják nem pedig dísznek.

A tálalás igazodott a terem hangulatához, díszes vert ezüst tálakban érkeztek az ételek. A tálak mérete azonban becsapós volt. Mikor kihozták a fogásokat, azt gondoltam ezek nem túl nagy adagok, azonban a vacsora végén bőven maradt becsomagolható étel, amit természetesen el is hoztunk.

Összességében a Haveli egy nagyszerű hely, ha igazi indiai atmoszférára vágysz. Számomra tökéletesen hozta “az idegen kultúra” hangulatát.

Minden bejegyzés a szerző saját független véleménye és értékelése, a Tesztevőket jogi felelősség nem terheli.
LÉGY EGY PROFI CSAPAT TAGJA,

JELENTKEZZ
TE IS TESZTEVŐNEK!

Ha szeretnél te is kipróbálni új helyeket, vagy vérbeli profiként rengeteg megosztandó kedvenced van, csatlakozz csapatunkhoz és legyél te is tesztevő.

Készen állsz, hogy elárulj pár részletet magadról?

Tesztevők Jelentkezz Kép

Tedd meg az első lépést

A fiatal, lendületes titánok, akik mindent felkutatnak, hogy senkinek se kelljen a legelejéről kezdeni. Csapatunk csak az ételek iránt érzett rajongásával kapcsolódik bármely helyhez, termékhez, így biztos lehetsz, hogy mindenkit pártatlanul ítélünk meg és alaposan “átrágjuk” magunkat a részleteken.

Fontos szempont a kiválasztásnál, hogy képes legyél olvasmányosan megfogalmazni a tapasztalatot és készíteni egy szép képet a poszthoz. Csak ne feledd: előbb a fotó, aztán az élmény, végül az írás! Legalábbis szerintünk így jön ki a legszebb eredmény. :)

Ha írsz nekünk, meg fogunk kérni egy próba tesztre. Célunk, hogy a beérkezett anyaggal előszűrjük, hogy kivel szeretnénk hosszútávon együtt dolgozni. Nincsen nehéz dolgod, mert egyrészt vajszívünk van, másrészt ha amúgy is szeretsz kipróbálni/bemutatni helyeket, 1-2 nap alatt elkészülhet a mű. Ne aggódj, nem fogjuk a beleegyezésed nélkül felhasználni az írást, ha beleszeretünk, úgyis átadjuk neked a lehetőséget.

Közösségünk fontos teszt szempontjai közé tartozik a kiszolgálás/kiszállítás gyorsasága, személyzet kedvessége, tálalás, ízélmény és az ár-érték arány. Kérünk jelöld meg, hogy az étel milyen csoportba tartozik (laktózmentes, vegetáriánus, gluténmentes, stb.) és ne feledd el megadni a hely és a kipróbált étel nevét sem.

Őszintén és nyíltan kommunikálunk olvasóink felé tehát ne tartsd magadban a véleményed!

  * Kötelezően kitöltendő mező
  Thank you image

  Köszönjük az üzenetedet!

  Kollégáink 24 órán belül felveszik Veled a megadott elérhetőségeid egyikén a kapcsolatot. Addig is nézz szét új tesztjeink között.

  Newsletter icon

  HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

  Szeretnéd, ha mostantól csupán annyi dolgod lenne, hogy megnyisd otthon hírlevelünket és gyorsan átfusd az újdonságokat?

  Mi ígérjük, hogy csakis ínycsiklandozó egészséges eledelekkel és tippekkel zargatunk, hogy szélesítsd a repetoárt házhoz rendeléskor, baráti összejövetelekhez és amikor SOS kellene valami finom falat.

  Nagyon örülnénk, ha hasznos tanácsaink eljutnának minél több egészséges életmód iránt elkötelezett emberhez.

  Feltételek *