Sushi a javából!

score-starscore-starscore-starscore-starscore-star (Az értékelések átlaga 4.8)
Csányi Anna
Rendelés dátuma: 2018.11.30
Kiszolgálás & Szállítás Info
score-starscore-starscore-starscore-starscore-star
Személyzet Info
score-starscore-starscore-starscore-starscore-star
Tálalás Info
score-starscore-starscore-starscore-starscore-star
Ízélmény Info
score-starscore-starscore-starscore-starscore-star
Ár-érték arány Info
score-starscore-starscore-starscore-starscore-star
Ahol a  futár percre pontos és a többi sushi étteremhez képest még a szállítási költség is igazán baráti.

Szeretem a sushit, sőt imádom a sushit és az I love Sushit is imádom, nem tudom hová lehetne ezt még fokozni. Ha péntek, akkor sushi nap, ezt már a kollegáim is nagyon jól tudják. Ha nem pár makival vagy sashimivel laktatom jól magam a hét utolsó munkanapján, akkor vagy szabadságon vagyok, vagy beteg.

Az erdeti sushi egy mód volt arra, hogy a halat tartósítsák. Annyiban tért el mai formájától, hogy a kezdetekkor a tartósításhoz használt rizst nem fogyasztották el, a benne lévő halat erjesztették.  Eredete Kínához köthető, innen terjedt át Japánba, ahol az első sushi bolt megjelenése az 1820-as évekre tehető. A mai értelemben vett sushi megalkotója Hanaya Yohei, aki az erjesztést kihagyta az elkészítési folyamatból. Ennek semmi egyéb oka nem volt, minthogy meglehetősen sajátos „illata” volt a fermentálásnak, ennek következtében alakult ki a friss halas sushi. Az erjesztés elhagyása ellenére mégis egy olyan ételről beszélünk, ami mai napig megosztja az embereket, talán pont a nyers hal miatt.

Az eredettörténet után nézzük mi a helyzet I Love Sushi-éknál. Hatalmas választékból szemezgethetünk; bento boxok (ezek általában 3-6 makit tartalmaznak, tempurázott finomságokat és egy adag miso levest), vegyes boxok, chic  sushik, nigirik, egyszerűen minden, mi szem-szájnak ingere.  Maradtam a klasszikus pénteki menümnél, ami egy adag Chic sushi  és egy maki box.

A Honto box (12 db, 375 kcal) tartalmaz 3 pikáns vörös tonhal makit, 3 füstölt lazac-uborka makit krémsajttal, 3 lazac makit és 3 uborka makit, mindössze 1.980 Ft-ért. Ez a kedvenc válogatásom, a pikáns pác nem túlzottan hivalkodó a tonhalnál, csak éppen annyira, amennyire kell. A box megalkotói tökéletesen ráéreztek arra, hogy a halak párosát nem árt egy kicsit felfrissíteni kevéske krémsajttal és uborkával.

A Chic No 61 (6 db, 370 + 229 kcal), ahogy a neve is sejteti, „felpimpelt” tekercsekkel kecsegtet. Ezek sokkal összetettebbek, mint egy szimpla maki, összetétele: lazac csípős teriyaki szószban pácolva, lazac, rákhús saláta, grillezett Szent Jakab kagyló, tigrisrák, avokádó, jégcsapretek, uborka, jégsaláta, snidling (extra: csípős japán majonéz). Minden, mi szem szájnak ingere 2.260 Ft-ért.

Szeretem, hogy ennél a változatnál a majonéz külön dobozkában adták a menühöz, nem magába a tekercsbe tették bele, hiszen egy ilyen fullos sushinál már nem árt kalóriát számolgatni, nehogy átessünk a ló túloldalára, miközben esetleg pont azért választottuk ezt a fogást, hogy egészséges ebben étkezzünk. Amit még muszáj megemlíteni, hogy általában szója szósszal kapjuk a tekercseket, ha esetleg gluténmentesen étkeztek, akkor egy jó opció lehet a kevéssé egészséges és nagyon magas sótartalmú szójaszósz helyettesítésére a Tamari szósz.

Sushi rendelésben és házhozszállításban elég masszívan ott van ez a csapat az élmezőnyben. Egy olyan hely, ahol a  futár percre pontos és a többi sushi étteremhez képest még a szállítási költség (350 Ft)is igazán baráti. Nem csak a tekercseik eszméletlenül ízlésesek, maga a körítés és csomagolás is pazar. Mindig érzem a törődést, ha innen rendelek!

Minden bejegyzés a szerző saját független véleménye és értékelése, a Tesztevőket jogi felelősség nem terheli.
LÉGY EGY PROFI CSAPAT TAGJA,

JELENTKEZZ
TE IS TESZTEVŐNEK!

Ha szeretnél te is kipróbálni új helyeket, vagy vérbeli profiként rengeteg megosztandó kedvenced van, csatlakozz csapatunkhoz és legyél te is tesztevő.

Készen állsz, hogy elárulj pár részletet magadról?

Tesztevők Jelentkezz Kép

Tedd meg az első lépést

A fiatal, lendületes titánok, akik mindent felkutatnak, hogy senkinek se kelljen a legelejéről kezdeni. Csapatunk csak az ételek iránt érzett rajongásával kapcsolódik bármely helyhez, termékhez, így biztos lehetsz, hogy mindenkit pártatlanul ítélünk meg és alaposan “átrágjuk” magunkat a részleteken.

Fontos szempont a kiválasztásnál, hogy képes legyél olvasmányosan megfogalmazni a tapasztalatot és készíteni egy szép képet a poszthoz. Csak ne feledd: előbb a fotó, aztán az élmény, végül az írás! Legalábbis szerintünk így jön ki a legszebb eredmény. :)

Ha írsz nekünk, meg fogunk kérni egy próba tesztre. Célunk, hogy a beérkezett anyaggal előszűrjük, hogy kivel szeretnénk hosszútávon együtt dolgozni. Nincsen nehéz dolgod, mert egyrészt vajszívünk van, másrészt ha amúgy is szeretsz kipróbálni/bemutatni helyeket, 1-2 nap alatt elkészülhet a mű. Ne aggódj, nem fogjuk a beleegyezésed nélkül felhasználni az írást, ha beleszeretünk, úgyis átadjuk neked a lehetőséget.

Közösségünk fontos teszt szempontjai közé tartozik a kiszolgálás/kiszállítás gyorsasága, személyzet kedvessége, tálalás, ízélmény és az ár-érték arány. Kérünk jelöld meg, hogy az étel milyen csoportba tartozik (laktózmentes, vegetáriánus, gluténmentes, stb.) és ne feledd el megadni a hely és a kipróbált étel nevét sem.

Őszintén és nyíltan kommunikálunk olvasóink felé tehát ne tartsd magadban a véleményed!

  * Kötelezően kitöltendő mező
  Thank you image

  Köszönjük az üzenetedet!

  Kollégáink 24 órán belül felveszik Veled a megadott elérhetőségeid egyikén a kapcsolatot. Addig is nézz szét új tesztjeink között.

  Newsletter icon

  HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

  Szeretnéd, ha mostantól csupán annyi dolgod lenne, hogy megnyisd otthon hírlevelünket és gyorsan átfusd az újdonságokat?

  Mi ígérjük, hogy csakis ínycsiklandozó egészséges eledelekkel és tippekkel zargatunk, hogy szélesítsd a repetoárt házhoz rendeléskor, baráti összejövetelekhez és amikor SOS kellene valami finom falat.

  Nagyon örülnénk, ha hasznos tanácsaink eljutnának minél több egészséges életmód iránt elkötelezett emberhez.

  Feltételek *