Gluténmentes törődés

score-starscore-starscore-starscore-starscore-star (Az értékelések átlaga 5)
Pető Regina
Rendelés dátuma: 2019.01.30
Kiszolgálás & Szállítás Info
score-starscore-starscore-starscore-starscore-star
Személyzet Info
score-starscore-starscore-starscore-starscore-star
Tálalás Info
score-starscore-starscore-starscore-starscore-star
Ízélmény Info
score-starscore-starscore-starscore-starscore-star
Ár-érték arány Info
score-starscore-starscore-starscore-starscore-star
Ha valamilyen gluténmentes finomságra fáj a fogad - legyen az kenyér, édes sütemény, vagy akár egy mennyei szendvics - itt biztosan megtalálod!

Nemrég nyílt az Astoria közelében egy picurka gluténmentes mennyország, ahová egy rohanós nap során ugrottam be. Olyan ételt kerestem, ami néhány perc alatt elfogyasztható mégsem gyors kaja. Éppen csak annyi időm volt, hogy bekapjak egy szendvicset a következő találkozóm előtt, a Tibidabo Gluténmentes Pékség pedig pontosan azt kínálta, amire vágytam!

Az üzlet egyik felében péksüteményeket, frissen facsart narancslevet, kávét és szendvicseket kínálnak, a pulttal szemben pedig egy teljes falnyi gluténmentes élelmiszer, és mindenféle egészségtudatos alapanyag között találod magad! Ám ez még mindig nem minden! Széles a választék laktóz- és tejmentes termékekből is: vegán sajtok, élőflórás joghurtok és ivójoghurtok, tejmentes krémdesszertek, valamint édes sütemények hada várja, hogy megkóstoljuk őket.

A friss péksütemények és a szendvicsek természetesen kivétel nélkül mind gluténmentesek, többségük pedig még tejmentes is, ráadásul csökkentett szénhidráttartalmúak. Ám az előnyök felsorolása itt még mindig nem ér véget!

A péktermékek mindegyikéről elmondható, hogy rizs-, kukoricakeményítő, továbbá adalékanyagok illetve szója felhasználása nélkül készültek, emellett számos olyan finomság található a kínálatban, amely élesztőt és tojást sem tartalmaz. Ha elbizonytalanodnánk, akkor sem kell kétségbeesnünk, hiszen az eladólányok készséggel adnak felvilágosítást arról, hogy a termékek milyen összetevőkkel készültek, illetve milyen érzékenységhez passzolnak a legjobban.

A szendvicsek között még klasszikusnak hangzó Sajtos-sonkás szendvicset is találhatunk a kínálatban. Ezt például úgy oldották meg, hogy a hagyományos sajtot vegán verzióval helyettesítették. Igazán trükkös! Ám ez csupán egy a sok közül, a Tonhalkrémes szendvics, és a vegán Caprese ugyancsak nagyon izgalmas választásnak tűnt.

Az én gluténmentes és egyben tejmentes szendómban rengeteg prosciutto sonka volt, mely fokhagymás majonézzel, sok fűszeres rukkolával, és szárított paradicsommal egészült ki. Összességében egy kellemesen sós és színes ízvilágot kaptam. A ciabatta finom, ropogós volt, pont olyan, amilyennek lennie kell. Az alapját – mint azt később megtudtam – gluténmentes köles liszt és tápióka keményítő adja, melyet olyan növényi rostokkal dúsítottak, mint a bambuszrost és az útifűmaghely liszt. A zsenge rukkola és a szárított paradicsom tökéletesen illeszkedtek az ízes olasz sonkához, ellenállhatatlan kombinációt alkotva ezzel egy hihetetlenül laktató szendvicsben!

A külön kérés nélkül átmelegített szendvicsem mellé egy hatalmas pohár frissen facsart narancslevet választottam, már csak azért is, mert egy ilyen ital valódi nehézfegyver a téli influenzaszezon idején. Falatozás közben, amikor éppen nem ügyfeleket szolgáltak ki, az eladókkal a budapesti gluténmentes étterem felhozatalt tárgyaltuk ki. Így a Tibidabo Gluténmentes Pékségből az egész napos rohanás után, teli hassal, lelazulva és jó néhány étterem tippel gazdagabban indultam tovább. Bátran ajánlom!

Minden bejegyzés a szerző saját független véleménye és értékelése, a Tesztevőket jogi felelősség nem terheli.
LÉGY EGY PROFI CSAPAT TAGJA,

JELENTKEZZ
TE IS TESZTEVŐNEK!

Ha szeretnél te is kipróbálni új helyeket, vagy vérbeli profiként rengeteg megosztandó kedvenced van, csatlakozz csapatunkhoz és legyél te is tesztevő.

Készen állsz, hogy elárulj pár részletet magadról?

Tesztevők Jelentkezz Kép

Tedd meg az első lépést

A fiatal, lendületes titánok, akik mindent felkutatnak, hogy senkinek se kelljen a legelejéről kezdeni. Csapatunk csak az ételek iránt érzett rajongásával kapcsolódik bármely helyhez, termékhez, így biztos lehetsz, hogy mindenkit pártatlanul ítélünk meg és alaposan “átrágjuk” magunkat a részleteken.

Fontos szempont a kiválasztásnál, hogy képes legyél olvasmányosan megfogalmazni a tapasztalatot és készíteni egy szép képet a poszthoz. Csak ne feledd: előbb a fotó, aztán az élmény, végül az írás! Legalábbis szerintünk így jön ki a legszebb eredmény. :)

Ha írsz nekünk, meg fogunk kérni egy próba tesztre. Célunk, hogy a beérkezett anyaggal előszűrjük, hogy kivel szeretnénk hosszútávon együtt dolgozni. Nincsen nehéz dolgod, mert egyrészt vajszívünk van, másrészt ha amúgy is szeretsz kipróbálni/bemutatni helyeket, 1-2 nap alatt elkészülhet a mű. Ne aggódj, nem fogjuk a beleegyezésed nélkül felhasználni az írást, ha beleszeretünk, úgyis átadjuk neked a lehetőséget.

Közösségünk fontos teszt szempontjai közé tartozik a kiszolgálás/kiszállítás gyorsasága, személyzet kedvessége, tálalás, ízélmény és az ár-érték arány. Kérünk jelöld meg, hogy az étel milyen csoportba tartozik (laktózmentes, vegetáriánus, gluténmentes, stb.) és ne feledd el megadni a hely és a kipróbált étel nevét sem.

Őszintén és nyíltan kommunikálunk olvasóink felé tehát ne tartsd magadban a véleményed!

    * Kötelezően kitöltendő mező
    Thank you image

    Köszönjük az üzenetedet!

    Kollégáink 24 órán belül felveszik Veled a megadott elérhetőségeid egyikén a kapcsolatot. Addig is nézz szét új tesztjeink között.

    Newsletter icon

    HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

    Szeretnéd, ha mostantól csupán annyi dolgod lenne, hogy megnyisd otthon hírlevelünket és gyorsan átfusd az újdonságokat?

    Mi ígérjük, hogy csakis ínycsiklandozó egészséges eledelekkel és tippekkel zargatunk, hogy szélesítsd a repetoárt házhoz rendeléskor, baráti összejövetelekhez és amikor SOS kellene valami finom falat.

    Nagyon örülnénk, ha hasznos tanácsaink eljutnának minél több egészséges életmód iránt elkötelezett emberhez.

    Feltételek *