Lazac élőzenével

score-starscore-starscore-starscore-starscore-star (Az értékelések átlaga 3.8)
Pető Regina
Étterem: Rozmaring
Rendelés dátuma: 2018.12.20
Kiszolgálás & Szállítás Info
score-starscore-starscore-starscore-starscore-star
Személyzet Info
score-starscore-starscore-starscore-starscore-star
Tálalás Info
score-starscore-starscore-starscore-starscore-star
Ízélmény Info
score-starscore-starscore-starscore-starscore-star
Ár-érték arány Info
score-starscore-starscore-starscore-starscore-star
A Rozmaring egy nagyon hangulatos vendéglátó hely, az egyetlen tanácsom, ha kipróbálnád: a zenésztől a legtávolabbi asztalt kérd!

A Rozmaring egy nagy múltú magyaros vendéglő a dunaparton. A beltér ennek megfelelően lambériás, festményekkel és trófeákkal telezsúfolt. A hatalmas ablakoknak köszönhetően a dunai panoráma minden bizonnyal gyönyörű lehet. Erről azonban nyilatkozni nem tudok, mivel a rövid téli nappaloknak köszönhetően vacsoraidőben már vaksötét volt odakint.

Az étterem hagyományos külalakjához képest az étlap meglepően modern, nem túl hosszú, és a klasszikus magyaros ételek mellett jónéhány nemzetközi fogást is felsorakoztat.
Engem két halas főétel is megihletett, így segítségét kellett kérnem a választásban. Pincérünk jól felkészült, fejből sorolja a kérdéses fogások összetevőit, és az allergéneket. Sajnos ezeket az étlapon nem tűntették fel, így az első kiválasztott fogásom itt el is vérzett és marad a lazacfilé mediterrán burgonyasalátával.

Az ételre nem kell sokat várnunk, fogásaink a hagyományos kockás abroszos környezettel kontrasztott alkotó szögletes fehér tányéron érkeztek. Az adagok hatalmasak voltak, én két jókora szelet lazacot kaptam, mellé mediterrán burgonya- és frisssalálátát. Mediterrán burgonyasalátát sosem kóstoltam korábban, így a kockára vágott tepsis sült bugonya, az asztalt paradicsom és a fekete olivabogyó kombinációját ízleltem meg először, amely azonnal rabul is ejtett. A burgonya saláta kellmesen harmonizált a lazaccal, ami szerintem túl vékonyra volt szeletelve, így enyhén kiszáradt és számomra túl sós is volt. Ezt azonban ellensúlyozni tudta a natúr firss saláta, melyre néhány cseppnyi citromlevet locsoltam.

Kellemes vacsoránk mellé a ház borát kóstoltuk meg, melyben szintén nem kellett csalódnunk. A vacsora és az este nagyszeűen alakult, amíg az élő zenét szolgáltató kisiparos meg nem érkezett. Sajnos az asztalunk túl közel esett a botcsinálta zenészhez, így mikor belekezdett a hangulat fokozására szolgáló lakodalmas zenei repertoár előadásába, a közelségétől majd megsüketültünk. Sajnos az élőzene nem csak fülszaggató hangerejű, de meglehetősen izléstelen is volt és megakadályozott bármilyen további társalgást. Így bár az étel finom volt, a társaság pedig nagyszerű, a főétel elfogyasztása után nem kértünk sem desszeretet sem kávét. Igyekeztünk minél hamarabb az ajtón kívülre kerülni. Összességében a Rozmaring egy nagyon hangulatos vendéglátó hely, az egyetlen tanácsom, ha kipróbálnád: a zenésztől a legtávolabbi asztalt kérd!

Minden bejegyzés a szerző saját független véleménye és értékelése, a Tesztevőket jogi felelősség nem terheli.
LÉGY EGY PROFI CSAPAT TAGJA,

JELENTKEZZ
TE IS TESZTEVŐNEK!

Ha szeretnél te is kipróbálni új helyeket, vagy vérbeli profiként rengeteg megosztandó kedvenced van, csatlakozz csapatunkhoz és legyél te is tesztevő.

Készen állsz, hogy elárulj pár részletet magadról?

Tesztevők Jelentkezz Kép

Tedd meg az első lépést

A fiatal, lendületes titánok, akik mindent felkutatnak, hogy senkinek se kelljen a legelejéről kezdeni. Csapatunk csak az ételek iránt érzett rajongásával kapcsolódik bármely helyhez, termékhez, így biztos lehetsz, hogy mindenkit pártatlanul ítélünk meg és alaposan “átrágjuk” magunkat a részleteken.

Fontos szempont a kiválasztásnál, hogy képes legyél olvasmányosan megfogalmazni a tapasztalatot és készíteni egy szép képet a poszthoz. Csak ne feledd: előbb a fotó, aztán az élmény, végül az írás! Legalábbis szerintünk így jön ki a legszebb eredmény. :)

Ha írsz nekünk, meg fogunk kérni egy próba tesztre. Célunk, hogy a beérkezett anyaggal előszűrjük, hogy kivel szeretnénk hosszútávon együtt dolgozni. Nincsen nehéz dolgod, mert egyrészt vajszívünk van, másrészt ha amúgy is szeretsz kipróbálni/bemutatni helyeket, 1-2 nap alatt elkészülhet a mű. Ne aggódj, nem fogjuk a beleegyezésed nélkül felhasználni az írást, ha beleszeretünk, úgyis átadjuk neked a lehetőséget.

Közösségünk fontos teszt szempontjai közé tartozik a kiszolgálás/kiszállítás gyorsasága, személyzet kedvessége, tálalás, ízélmény és az ár-érték arány. Kérünk jelöld meg, hogy az étel milyen csoportba tartozik (laktózmentes, vegetáriánus, gluténmentes, stb.) és ne feledd el megadni a hely és a kipróbált étel nevét sem.

Őszintén és nyíltan kommunikálunk olvasóink felé tehát ne tartsd magadban a véleményed!

  * Kötelezően kitöltendő mező
  Thank you image

  Köszönjük az üzenetedet!

  Kollégáink 24 órán belül felveszik Veled a megadott elérhetőségeid egyikén a kapcsolatot. Addig is nézz szét új tesztjeink között.

  Newsletter icon

  HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

  Szeretnéd, ha mostantól csupán annyi dolgod lenne, hogy megnyisd otthon hírlevelünket és gyorsan átfusd az újdonságokat?

  Mi ígérjük, hogy csakis ínycsiklandozó egészséges eledelekkel és tippekkel zargatunk, hogy szélesítsd a repetoárt házhoz rendeléskor, baráti összejövetelekhez és amikor SOS kellene valami finom falat.

  Nagyon örülnénk, ha hasznos tanácsaink eljutnának minél több egészséges életmód iránt elkötelezett emberhez.

  Feltételek *