A toplistás vegán tésztabár

score-starscore-starscore-starscore-starscore-star (Az értékelések átlaga 4.2)
Csirmaz Luca
Étterem: Madal Food
Rendelés dátuma: 2019.01.31
Kiszolgálás & Szállítás Info
score-starscore-starscore-starscore-starscore-star
Személyzet Info
score-starscore-starscore-starscore-starscore-star
Tálalás Info
score-starscore-starscore-starscore-starscore-star
Ízélmény Info
score-starscore-starscore-starscore-starscore-star
Ár-érték arány Info
score-starscore-starscore-starscore-starscore-star
A 10 legjobb vegán étterem közé választott Madal Food-ot teszteltük.

A Madal Specialty Coffee Bar egyik egységében a vele fúzióban működő Madal Food-ot már régóta kinéztem: tésztabár lévén tisztán növényi alapanyagokból dolgozva belophatta magát a vegánok szívébe, hiszen nemrég a Magyar Konyha a legjobb 10 vegán konyha közé is választotta.

Bár a nyitvatartás elég rövid, így ha az ember nem a környéken tanul, vagy dolgozik, akkor nagy eséllyel csak szabadnapjain tud eljutni ide: délután négykor ugyanis már zár a Kossuth tértől nem messze található étterem.

Belépve rögtön egy kicsit eltévedtünk: a kávézóval ugyanis egy légtérben működik a Madal Food is, így pár perc kellett, mire lokalizáltuk, honnan is rendelnek az ínycsiklandó tésztákat fogyasztó emberek. Egyébként a hely belső alakítása letisztult, fényes, barátságos: vegán süteményeket is találhatunk a kávézó kínálatában, vagy uzsonnára akár egy bagelt is elvihetünk magunkkal.

A kínálatot alapvetően 4-féle (minden nap más) tésztaszósz alkotja, melyek helyben készülnek el. Ehhez durum tésztát kapunk, de ezt az opciót gluténmentesre is cserélhetjük kedvünk szerint, majd feltétként is kérhetünk ráadásként növényi sajtot, pirított hagymát, vagy például olajos magvakat. Az árak rendben vannak, egy normál adag 1390 Ft míg egy nagy adag 1690 Ft-ba kerül. Mi ezúttal egy kesudiós-paradicsomos tésztaszószt próbáltunk ki, de aznap volt még például mexikói ízvilágú, illetve karfiolszószos is.

A változó kínálatban szerepel még leves (690 Forint), illetve zöldséges quesadilla is (1490 Forint), mely látogatásunkkor jackfruit-os (ami egyébként egy gyümölcs, de sós ételekben is remekül használható hús helyett) rizses töltelékből állt, melyet tortilla chips, és vegán sajtszósz vett körbe. A minket kiszolgáló idősebb hölgy nagyon kedves volt, ételeinket hamar megkaptuk, annak ellenére, hogy mind a kávézó, mind az étterem területén azért volt forgalom.

A quesadilla tölteléke sajnos szerintünk ízetlen maradt, pedig a jackfruit-ból alapvetően sok mindent ki lehet hozni. A fűszeres chips és sajtszósz jól illettek hozzá és finomak voltak, végeredményben azonban a quesadilla ízeinek szegényessége kicsit rontott az összélményen. A tészta tökéletesen krémes-ízes volt, és ráadásként kértünk plusz vegán sajtot is, nagyon örömünkre jó nagy adagot kaptunk! Az adagokkal meg voltunk elégedve: a nagy adag tészta és a quesadilla kettőnket bőven eltelített (pedig azért maradhatott volna egy kis hely még a vegán sütinek, de majd legközelebb! 🙂

A tálaláshoz használt fatálcák hangulatosak, és az éttermet körben kedvességtől sugárzó idézetek díszítik (például a falon szereplő „Love, and you will be loved”, vagyis a „Szeress, és szeretve leszel” rendkívül aranyos idézet).

Úgy gondolom, bár az ízeket tekintve önmagában nekünk még nem került a toplistánkra az étterem, az is elképzelhető, hogy egyszerűen nem a legjobban választottunk – összességében viszont a Madal Food a hangulatát, kiszolgálást, modern kialakítását tekintve abszolút megéri a toplistás helyét.

Minden bejegyzés a szerző saját független véleménye és értékelése, a Tesztevőket jogi felelősség nem terheli.
LÉGY EGY PROFI CSAPAT TAGJA,

JELENTKEZZ
TE IS TESZTEVŐNEK!

Ha szeretnél te is kipróbálni új helyeket, vagy vérbeli profiként rengeteg megosztandó kedvenced van, csatlakozz csapatunkhoz és legyél te is tesztevő.

Készen állsz, hogy elárulj pár részletet magadról?

Tesztevők Jelentkezz Kép

Tedd meg az első lépést

A fiatal, lendületes titánok, akik mindent felkutatnak, hogy senkinek se kelljen a legelejéről kezdeni. Csapatunk csak az ételek iránt érzett rajongásával kapcsolódik bármely helyhez, termékhez, így biztos lehetsz, hogy mindenkit pártatlanul ítélünk meg és alaposan “átrágjuk” magunkat a részleteken.

Fontos szempont a kiválasztásnál, hogy képes legyél olvasmányosan megfogalmazni a tapasztalatot és készíteni egy szép képet a poszthoz. Csak ne feledd: előbb a fotó, aztán az élmény, végül az írás! Legalábbis szerintünk így jön ki a legszebb eredmény. :)

Ha írsz nekünk, meg fogunk kérni egy próba tesztre. Célunk, hogy a beérkezett anyaggal előszűrjük, hogy kivel szeretnénk hosszútávon együtt dolgozni. Nincsen nehéz dolgod, mert egyrészt vajszívünk van, másrészt ha amúgy is szeretsz kipróbálni/bemutatni helyeket, 1-2 nap alatt elkészülhet a mű. Ne aggódj, nem fogjuk a beleegyezésed nélkül felhasználni az írást, ha beleszeretünk, úgyis átadjuk neked a lehetőséget.

Közösségünk fontos teszt szempontjai közé tartozik a kiszolgálás/kiszállítás gyorsasága, személyzet kedvessége, tálalás, ízélmény és az ár-érték arány. Kérünk jelöld meg, hogy az étel milyen csoportba tartozik (laktózmentes, vegetáriánus, gluténmentes, stb.) és ne feledd el megadni a hely és a kipróbált étel nevét sem.

Őszintén és nyíltan kommunikálunk olvasóink felé tehát ne tartsd magadban a véleményed!

  * Kötelezően kitöltendő mező
  Thank you image

  Köszönjük az üzenetedet!

  Kollégáink 24 órán belül felveszik Veled a megadott elérhetőségeid egyikén a kapcsolatot. Addig is nézz szét új tesztjeink között.

  Newsletter icon

  HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

  Szeretnéd, ha mostantól csupán annyi dolgod lenne, hogy megnyisd otthon hírlevelünket és gyorsan átfusd az újdonságokat?

  Mi ígérjük, hogy csakis ínycsiklandozó egészséges eledelekkel és tippekkel zargatunk, hogy szélesítsd a repetoárt házhoz rendeléskor, baráti összejövetelekhez és amikor SOS kellene valami finom falat.

  Nagyon örülnénk, ha hasznos tanácsaink eljutnának minél több egészséges életmód iránt elkötelezett emberhez.

  Feltételek *