Mediterrán ízek

score-starscore-starscore-starscore-starscore-star (Az értékelések átlaga )
Pető Regina
Étterem: Dobrumba
Rendelés dátuma: 2019.01.25
Kiszolgálás & Szállítás Info
score-starscore-starscore-starscore-starscore-star
Személyzet Info
score-starscore-starscore-starscore-starscore-star
Tálalás Info
score-starscore-starscore-starscore-starscore-star
Ízélmény Info
score-starscore-starscore-starscore-starscore-star
Ár-érték arány Info
score-starscore-starscore-starscore-starscore-star
A Dobrumba megálmodói megpróbálták a romkocsmák lepunkkant ugyan akkor meghitt atmoszféráját átültetni egy étterembe. Ehhez minden külsőséget sikerült összehozniuk, azonban az atmoszféra megteremtéséhez a személyzet is hozzátartozik.

A Dobrumbába a Facebookon foglaltam asztalt. Viszonlag könnyedén ment, gyorsan reagáltak, kellemes első benyomást okozva ezzel. Ezt a kellemes első benyomást abban a pillanatban rombolták le, amint beléptünk az étterem ajtaján. A pincérlány ugyanis közölte velünk, hogy bár van foglalásunk és nem is előző estéről, még sincs készen az asztalunk. – Jelezném hogy notórius késő barátnémnak köszönhetően 10 perc késéssel érkeztünk. – A hasonló esetekre a legtöbb étteremben fenntartanak egy kis bárt, hogy a várakozó vendégeket addig leültethessék, nos a Dobrumba tulajdonosai erre nem gondoltak. Ennek megfelelően a pincérek sem törődtek vele, hogy bár van foglalásunk, sehová sem tudunk leülni, amíg az asztalunk elkészül. Szerencsére néhány perc kényelmetlen ajtóban álldogálás után, odavezettek az addig is szemmel láthatóan üres asztalhoz. Mikor végül leültünk, a pincérlány szinte azonnal közölte velünk, hogy csak másfél órát maradhatunk, mivel az asztalra egy másik foglalás is van. Ezt az enyhén szólva felháborító tényt egy szemöldök ráncolással honoráltam, melyre mentegetőzve annyit reagált, hogy erről előzetesen értesítettek, nem igaz? Mikor jeleztem, hogy nem tájékoztattak erről a nem elhanyagolható tényről, további mentegetőzés következett: majd megpróbálják megoldani, hogy maradhassunk.

Ez után a fantasztikus felvezetés után mondanom sem kell, hogy enyhén szólva hangulat vesztett állapotban vártuk a többiek megérkezését. Az étlapot böngészve ismét felfigyeltem a tulajdonosok hanyagságára, hiszen az ételek elnevezése, trendi módon eredeti nyelven szerepelt, a hozzávalók felsorolása azonban nem magyarul, hanem kevert nyelven. Így aki nem ismerte az egyes ételeket, sok esetben a kifejtős résztől sem lett okosabb.

Ezt ellensúlyozandó a pincérünk pontosan tudta, hogy melyik étel mit tartalmaz és hogyan készül el, így sikeresen keresztülsegített minket az étlap okozta nehézségeken.

Kezdésnek rendeltünk egy hideg mezze válogatást, mely 5 féle vegetáriánus mártogatós fogást tartalmazott. A mi válogatásunk baba ganoush-t azaz fokhagymás sült padlizsánkrémet, fattet magmur-t amely joghurttal rétegezett paradicsomos padlizsán, muhammara-t ami fokhagymás sült paprika krém, továbbá pkhali-t vagyis grúz fűszerezésű spenót golyókat és sütőtökös hummuszt tartalmazott. A mártogatáshoz enyhén összegyűrt pirítatlan lepényt kaptunk.

A színpompás mezze válogatás igazán látványos volt, minden mártogatós más típusú tálban érkezett és nagy bánatomra mind olajos magvakkal volt díszítve. Ennek ellenére mindent végig kóstoltam. A baba ganoush a várakozásomnak megfelelően nem volt kedvemre való, a fattet magmur azonban nagyon ízlett, főleg, hogy a puhára főtt padlizsánt és folyós joghurtot ropogós pita darabokkal ellenpontozták. A másik mezze, amely nem aratott osztatlan sikert a pkhali volt. A dióval és gránátalma magokkal díszített fokhagymás főtt spenót golyók bár igazán látványosan mutattak a tálon, pitára halmozva nagyon íztelennek hatott, főleg a mézes sütőtökös hummuszhoz hasonlítva.

Főételként bárány shawarma-t választottam, amely sült darált bárányhúst takart, grillezett padlizsánnal, paradicsommal és természetesen pitával. A kiérkező fogás szemet gyönyörködtetően sokszínű volt, látványosan díszítve salátával és friss korianderrel. A hús mellé külön tálkában csípős szószt és rengeteg savanyúságot kaptam. A vörös szósz a várakozásomnak megfelelően tüzes volt, harmonizált a bárány erős ízével, a savanyúságot azonban valamilyen furcsa eljárással készíthették, mert az íze egészen idegenül hatott. A főétel legjobb része egyértelműen a joghurttal meglocsolt grillezett padlizsán volt, habár eddigre már két különböző félét is kóstolhattam, mind közül ez volt a legfinomabb.

A vacsora végére mindenki dugig volt, és a pincérek kegyelméből tovább is maradhattunk, mint a korábban beharangozott másfél óra, így összességében egy kellemes estét tölthettünk volna el a Dobrumbában, ha az étkezés közben kialakult jó hangulatunkat nem árnyékolja be a tény, hogy az ételek mellé kért vízért 1400 Ft-ot számláztak ki számunkra. Így a Dobrumbát sajnos annak ellenére sem tudom ajánlani, hogy a vacsora finom volt. Ugyanis bármely étterem lehet túlárazott és sznob, de semmilyen étterem nem engedheti meg magának, hogy a vendégeit megtűrt személyként kezelje.

Minden bejegyzés a szerző saját független véleménye és értékelése, a Tesztevőket jogi felelősség nem terheli.
LÉGY EGY PROFI CSAPAT TAGJA,

JELENTKEZZ
TE IS TESZTEVŐNEK!

Ha szeretnél te is kipróbálni új helyeket, vagy vérbeli profiként rengeteg megosztandó kedvenced van, csatlakozz csapatunkhoz és legyél te is tesztevő.

Készen állsz, hogy elárulj pár részletet magadról?

Tesztevők Jelentkezz Kép

Tedd meg az első lépést

A fiatal, lendületes titánok, akik mindent felkutatnak, hogy senkinek se kelljen a legelejéről kezdeni. Csapatunk csak az ételek iránt érzett rajongásával kapcsolódik bármely helyhez, termékhez, így biztos lehetsz, hogy mindenkit pártatlanul ítélünk meg és alaposan “átrágjuk” magunkat a részleteken.

Fontos szempont a kiválasztásnál, hogy képes legyél olvasmányosan megfogalmazni a tapasztalatot és készíteni egy szép képet a poszthoz. Csak ne feledd: előbb a fotó, aztán az élmény, végül az írás! Legalábbis szerintünk így jön ki a legszebb eredmény. :)

Ha írsz nekünk, meg fogunk kérni egy próba tesztre. Célunk, hogy a beérkezett anyaggal előszűrjük, hogy kivel szeretnénk hosszútávon együtt dolgozni. Nincsen nehéz dolgod, mert egyrészt vajszívünk van, másrészt ha amúgy is szeretsz kipróbálni/bemutatni helyeket, 1-2 nap alatt elkészülhet a mű. Ne aggódj, nem fogjuk a beleegyezésed nélkül felhasználni az írást, ha beleszeretünk, úgyis átadjuk neked a lehetőséget.

Közösségünk fontos teszt szempontjai közé tartozik a kiszolgálás/kiszállítás gyorsasága, személyzet kedvessége, tálalás, ízélmény és az ár-érték arány. Kérünk jelöld meg, hogy az étel milyen csoportba tartozik (laktózmentes, vegetáriánus, gluténmentes, stb.) és ne feledd el megadni a hely és a kipróbált étel nevét sem.

Őszintén és nyíltan kommunikálunk olvasóink felé tehát ne tartsd magadban a véleményed!

  * Kötelezően kitöltendő mező
  Thank you image

  Köszönjük az üzenetedet!

  Kollégáink 24 órán belül felveszik Veled a megadott elérhetőségeid egyikén a kapcsolatot. Addig is nézz szét új tesztjeink között.

  Newsletter icon

  HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

  Szeretnéd, ha mostantól csupán annyi dolgod lenne, hogy megnyisd otthon hírlevelünket és gyorsan átfusd az újdonságokat?

  Mi ígérjük, hogy csakis ínycsiklandozó egészséges eledelekkel és tippekkel zargatunk, hogy szélesítsd a repetoárt házhoz rendeléskor, baráti összejövetelekhez és amikor SOS kellene valami finom falat.

  Nagyon örülnénk, ha hasznos tanácsaink eljutnának minél több egészséges életmód iránt elkötelezett emberhez.

  Feltételek *