Ízek terápiája

score-starscore-starscore-starscore-starscore-star (Az értékelések átlaga 4.2)
Patai Evelin
Étterem: Ízbisztró
Kiszolgálás & Szállítás Info
score-starscore-starscore-starscore-starscore-star
Személyzet Info
score-starscore-starscore-starscore-starscore-star
Tálalás Info
score-starscore-starscore-starscore-starscore-star
Ízélmény Info
score-starscore-starscore-starscore-starscore-star
Ár-érték arány Info
score-starscore-starscore-starscore-starscore-star
Köztudott, hogy a tavasz egyben a diéta ideje is. Gondoltam hát egy merészet, és olyan éttermet választottam magamnak, amelyik segítségemre lehet abban, hogy visszafogjam magam és ne kis gömböcként vágjak neki a márciusnak.

Kíváncsiságomat fokozta, hogy az interneten eléggé megoszlanak a vélemények az Ízbisztróról. Ilyen esetekben különösen várom, hogy saját tapasztalatot szerezzek az általuk nyújtott élményről.

Megtetszett, hogy a honlapjuk szerint nem használnak burgonyát, rizst, mesterséges íz- vagy adalékanyagokat. Akkor mit is kínálnak? Olyan alacsony hőmérsékleten elkészített fogásokat, melyek szénhidrátcsökkentettek, vagy akár beépíthetők paleo és laktózmentes étrendbe is. A főzési eljárásnak köszönhetően sok hasznos tápanyagot és vitamint is megőriznek, ami alapján még inkább az egészséges jelző juthat eszünkbe, és így egyre vonzóbbnak tűnhet, hogy betérjünk.

Érkezésemkor komfortérzetemet jelentősen növelte a zene, de a legjobban az, hogy a kétszintes bisztróban én voltam az egyedüli vendég, így még jobban ki tudtam használni a rendelkezésre álló teret. Az ennivalót fent fogyasztottam el, magányomban, de nyugalomban.

Bemelegítésnek – szó szerint, mivel forró volt – brokkoli krémlevest kértem. Ilyen, valóban krémes, sűrű levessel ritkán találkozik az ember. Ízre engem inkább a spenótra emlékeztetett, de ennek ellenére is meg voltam vele elégedve. Mire elfogyott, meg is érkezett a frissen készített főfogás.

A választásnál erősen húzott a szívem és a gyomrom a grillezett camembert felé, mondjuk az említett okok miatt nem volt sok lehetőségem arra, hogy mást egyek. A kiszolgáló hölgy viszont nagyon segítőkész volt, igyekezett a lehető legjobbat kihozni a helyzetből, például az ő ajánlata volt, hogy akár úgy is kérhetem a köretet hozzá, hogy fél adag árpa és fél adag saláta. Nem is gondolkodtam tovább, ez így teljesen korrekt volt nekem. Örültem is neki, hogy elfogadtam. Minden összetevő friss volt, a sajt grillezése is egyezett az elképzelésemmel.

Mint ahogy hangsúlyoztam már, számomra az evés édességgel ér véget, most viszont sajnos erről le kellett mondanom, mert a sütemények még készülőben voltak. Egy cappuccino mentett meg, hogy szomorú sorsomat realizálva ne törjek ki hangos zokogásban. Erre már az alsó szinten került sor, hogy az ottani hangulatot és fényviszonyokat is meg tudjam tapasztalni. Kicsit ugyan hígnak találtam az italt, de jólesett. Azon viszont meglepődtem, hogy az egészségtudatosság az édesítőszereket tekintve kimerült a fruktóz, a nádcukor és a méz jelenlétében. Ez azért nem a legelőnyösebb, mert sokan ezeket egészségügyi szempontból nem fogyaszthatják.

Egy kicsit azt éreztem, hogy az árhoz képest az adagok nem voltak nagyok, valamint a főételt talán egy nagyobb lapos tányérra helyeztem volna, bár akkor látszatra is kevésnek tűnt volna. Valójában, a mennyiség ellenére is boldog lett a gyomrom, mivel az étel minőségi és jobban érezhetőek az ízek is benne, emellett megvan a „van mit rágni”- érzés is, ami jóllakottság szempontjából sokaknál fontos. Plusz pont, hogy a kalóriaértékek a falon látható étlapon szerepelnek, azonban a szénhidrátot sem ártana feltüntetni.

Voltak pozitív és negatív dolgok, az viszont biztos, hogy a sütiket még ki kell próbálnom egy forgalmasabb időpontban, továbbá az általuk szervezett főzőkurzusok is felkeltették az érdeklődésemet.

Minden bejegyzés a szerző saját független véleménye és értékelése, a Tesztevőket jogi felelősség nem terheli.
LÉGY EGY PROFI CSAPAT TAGJA,

JELENTKEZZ
TE IS TESZTEVŐNEK!

Ha szeretnél te is kipróbálni új helyeket, vagy vérbeli profiként rengeteg megosztandó kedvenced van, csatlakozz csapatunkhoz és legyél te is tesztevő.

Készen állsz, hogy elárulj pár részletet magadról?

Tesztevők Jelentkezz Kép

Tedd meg az első lépést

A fiatal, lendületes titánok, akik mindent felkutatnak, hogy senkinek se kelljen a legelejéről kezdeni. Csapatunk csak az ételek iránt érzett rajongásával kapcsolódik bármely helyhez, termékhez, így biztos lehetsz, hogy mindenkit pártatlanul ítélünk meg és alaposan “átrágjuk” magunkat a részleteken.

Fontos szempont a kiválasztásnál, hogy képes legyél olvasmányosan megfogalmazni a tapasztalatot és készíteni egy szép képet a poszthoz. Csak ne feledd: előbb a fotó, aztán az élmény, végül az írás! Legalábbis szerintünk így jön ki a legszebb eredmény. :)

Ha írsz nekünk, meg fogunk kérni egy próba tesztre. Célunk, hogy a beérkezett anyaggal előszűrjük, hogy kivel szeretnénk hosszútávon együtt dolgozni. Nincsen nehéz dolgod, mert egyrészt vajszívünk van, másrészt ha amúgy is szeretsz kipróbálni/bemutatni helyeket, 1-2 nap alatt elkészülhet a mű. Ne aggódj, nem fogjuk a beleegyezésed nélkül felhasználni az írást, ha beleszeretünk, úgyis átadjuk neked a lehetőséget.

Közösségünk fontos teszt szempontjai közé tartozik a kiszolgálás/kiszállítás gyorsasága, személyzet kedvessége, tálalás, ízélmény és az ár-érték arány. Kérünk jelöld meg, hogy az étel milyen csoportba tartozik (laktózmentes, vegetáriánus, gluténmentes, stb.) és ne feledd el megadni a hely és a kipróbált étel nevét sem.

Őszintén és nyíltan kommunikálunk olvasóink felé tehát ne tartsd magadban a véleményed!

  * Kötelezően kitöltendő mező
  Thank you image

  Köszönjük az üzenetedet!

  Kollégáink 24 órán belül felveszik Veled a megadott elérhetőségeid egyikén a kapcsolatot. Addig is nézz szét új tesztjeink között.

  Newsletter icon

  HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

  Szeretnéd, ha mostantól csupán annyi dolgod lenne, hogy megnyisd otthon hírlevelünket és gyorsan átfusd az újdonságokat?

  Mi ígérjük, hogy csakis ínycsiklandozó egészséges eledelekkel és tippekkel zargatunk, hogy szélesítsd a repetoárt házhoz rendeléskor, baráti összejövetelekhez és amikor SOS kellene valami finom falat.

  Nagyon örülnénk, ha hasznos tanácsaink eljutnának minél több egészséges életmód iránt elkötelezett emberhez.

  Feltételek *