Életmódváltás kompromisszum nélkül

score-starscore-starscore-starscore-starscore-star (Az értékelések átlaga 4.4)
Patai Evelin
Étterem: 36 Bisztró
Rendelés dátuma: 2019.01.09
Kiszolgálás & Szállítás Info
score-starscore-starscore-starscore-starscore-star
Személyzet Info
score-starscore-starscore-starscore-starscore-star
Tálalás Info
score-starscore-starscore-starscore-starscore-star
Ízélmény Info
score-starscore-starscore-starscore-starscore-star
Ár-érték arány Info
score-starscore-starscore-starscore-starscore-star
Lassan két éve dolgozom a munkahelyemen teljes munkaidőben, és tartós bánattal éltem együtt, mert nem volt a környéken egy egészségtudatos étterem sem – idáig. Pontosabban, októberben nyílt a 36 Bisztró a Szentendrei úton.

Amellett, hogy étteremként funkcionál, rendezvényeket is szoktak itt tartani, valamint gondolnak az apró népre is, ugyanis ki van alakítva benne egy gyereksarok. Amennyiben csak desszertre vágyunk, egy – részben – különálló helyiség áll rendelkezésünkre, a Mentes Cuki.

 

Tesztelés során, kívülről csak azt látják, hogy amikor eszem, akkor is dolgozom, ellenben az én szemszögemből tekintve, amikor dolgozom, akkor is eszem. Hogy ehhez hű legyek, a business menüt választottam – na jó, nem csak ezért, hanem mert tetszett a menüsor és gazdaságos is volt. Kétféle napi ajánlattal szolgálnak: van kétfogásos, szokásosan napi menü megnevezéssel, és van háromfogásos, ezt takarja a business menü.

Ahogy leültem és kiválasztottam az italomat, szinte rögtön megkaptam az első fogást, a levest. Forró volt és krémes, amilyennek lennie kell. Az íze nem lett elnyomva túlzott fűszerezéssel, és bár nem a kedvencem a sütőtök, így könnyen meg lehet szerettetni velem. Esetleg valamit tettem volna a tetejére, ha másért nem, esztétikai szempontból, de ennek hiánya sem von le az értékéből, na meg telhetetlen sem szeretnék lenni.

Csirke csíkok Stroganoff módra sült édesburgonyával

Ránézésre is meg lehetett állapítani, hogy az étkezést a főfogás uralja. Tisztességes adagot kaptam, tudtam, hogy nem maradok utána éhes. Az édesburgonya hőmérséklete kicsit lecsökkent, mire az asztalomra került, de az is elképzelhető, hogy csak én szeretem frissen, forrón, ropogósan. Az íze a megszokott, megspékelve a kókuszolaj egyedi zamatával. A tálalásban tetszett, hogy a csirke csíkok a köreten foglaltak helyet és nem mellette, bár volt egy enyhén marokkó játék elrendezése a hasáboknak. A csirke a szósszal együtt nagyon el volt találva, mind állagra, mind ízre. Ugyan az előző szavakból némi elégedetlenség is érződik, az összhatás szerencsére az apró negatívumokat elfeledtette.

A levessel és a főétellel eléggé ki lett használva a gyomrom kapacitása, azonban a desszertet nem csomagoltattam el, mert szerettem volna jó képet készíteni róla, emellett eléggé felkeltette az érdeklődésemet. Külön evőeszközöket kaptam hozzá – villát is és kanalat is, hogy szabadon el tudjam dönteni, nekem melyikkel szimpatikusabb elfogyasztani. A piskóta kicsit szárazra sikerült, de ezt az öntet és a tejszínhab lényegében kompenzálta. Éreztem rajta a jellegzetes hajdinás ízt, ami desszertként tényleg csak a kiegészítésekkel volt élvezhető. Ez a gabonaféle nálam inkább a sós vonalat erősíti, többször sütöttem már például hajdinás kenyeret vagy zsemlét.

A tulajdonos Magyarország első dzsúzterapeutája, így az étterem egyik különlegességének számítanak a frissen préselt gyümölcs- és zöldséglevek. Ezek különféle kombinációkban érhetők el, az én választottam a Popeye nevet viseli. A kis üvegben alma, uborka, spenót, zeller, citrom és gyömbér leve található meg, meghatározott arányban. Külön-külön ezek lehet, hogy nem annyira, de együtt, ebben a verzióban elég egyedi élményt nyújtanak.

A teszt ideje alatt én voltam az egyedüli vendég, de olyan otthonos volt a környezet, továbbá annyira közvetlenek és barátságosak voltak a felszolgálók, hogy egyáltalán nem okozott kellemetlenséget nekem, nem feszengtem. Minden egyes étel után még meg is kérdezték, hogy hogy ízlett, amit ettem.

Én sem voltam rest kérdések terén, a legfontosabb természetesen az volt, hogy vajon mennyi kalóriát és szénhidrátot vittem be a szervezetembe az elmúlt egy óra alatt, de sajnos nem tudtak nekem adatokkal szolgálni, mert elmondásuk szerint a náluk fogyasztó vendégek nem szoktak ez iránt érdeklődni. Értem én, hogy amúgy napi menüt ettem és nem az állandó étlap egyik szereplőjét, de gyanítom, egy ilyen jellegű étteremben nem csak nekem lenne lényeges megszerezni az említett információkat.

A felszolgálás sebességét tekintve gyors volt, mondjuk ehhez hozzátartozik, hogy a napi menüre fel vannak készülve, valamint rajtam kívül senki másnak nem kellett a kívánságait figyelniük. Az ételek egyébként nem az olcsó kategóriát képviselik, ha az étlapról kéne választanom minden nap, igen gyorsan a nyakára lépnék a fizetésemnek.

Minden bejegyzés a szerző saját független véleménye és értékelése, a Tesztevőket jogi felelősség nem terheli.
LÉGY EGY PROFI CSAPAT TAGJA,

JELENTKEZZ
TE IS TESZTEVŐNEK!

Ha szeretnél te is kipróbálni új helyeket, vagy vérbeli profiként rengeteg megosztandó kedvenced van, csatlakozz csapatunkhoz és legyél te is tesztevő.

Készen állsz, hogy elárulj pár részletet magadról?

Tesztevők Jelentkezz Kép

Tedd meg az első lépést

A fiatal, lendületes titánok, akik mindent felkutatnak, hogy senkinek se kelljen a legelejéről kezdeni. Csapatunk csak az ételek iránt érzett rajongásával kapcsolódik bármely helyhez, termékhez, így biztos lehetsz, hogy mindenkit pártatlanul ítélünk meg és alaposan “átrágjuk” magunkat a részleteken.

Fontos szempont a kiválasztásnál, hogy képes legyél olvasmányosan megfogalmazni a tapasztalatot és készíteni egy szép képet a poszthoz. Csak ne feledd: előbb a fotó, aztán az élmény, végül az írás! Legalábbis szerintünk így jön ki a legszebb eredmény. :)

Ha írsz nekünk, meg fogunk kérni egy próba tesztre. Célunk, hogy a beérkezett anyaggal előszűrjük, hogy kivel szeretnénk hosszútávon együtt dolgozni. Nincsen nehéz dolgod, mert egyrészt vajszívünk van, másrészt ha amúgy is szeretsz kipróbálni/bemutatni helyeket, 1-2 nap alatt elkészülhet a mű. Ne aggódj, nem fogjuk a beleegyezésed nélkül felhasználni az írást, ha beleszeretünk, úgyis átadjuk neked a lehetőséget.

Közösségünk fontos teszt szempontjai közé tartozik a kiszolgálás/kiszállítás gyorsasága, személyzet kedvessége, tálalás, ízélmény és az ár-érték arány. Kérünk jelöld meg, hogy az étel milyen csoportba tartozik (laktózmentes, vegetáriánus, gluténmentes, stb.) és ne feledd el megadni a hely és a kipróbált étel nevét sem.

Őszintén és nyíltan kommunikálunk olvasóink felé tehát ne tartsd magadban a véleményed!

  * Kötelezően kitöltendő mező
  Thank you image

  Köszönjük az üzenetedet!

  Kollégáink 24 órán belül felveszik Veled a megadott elérhetőségeid egyikén a kapcsolatot. Addig is nézz szét új tesztjeink között.

  Newsletter icon

  HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

  Szeretnéd, ha mostantól csupán annyi dolgod lenne, hogy megnyisd otthon hírlevelünket és gyorsan átfusd az újdonságokat?

  Mi ígérjük, hogy csakis ínycsiklandozó egészséges eledelekkel és tippekkel zargatunk, hogy szélesítsd a repetoárt házhoz rendeléskor, baráti összejövetelekhez és amikor SOS kellene valami finom falat.

  Nagyon örülnénk, ha hasznos tanácsaink eljutnának minél több egészséges életmód iránt elkötelezett emberhez.

  Feltételek *