Édességtől nem mentesen

score-starscore-starscore-starscore-starscore-star (Az értékelések átlaga 4.4)
Patai Evelin
Rendelés dátuma: 2019.01.26
Kiszolgálás & Szállítás Info
score-starscore-starscore-starscore-starscore-star
Személyzet Info
score-starscore-starscore-starscore-starscore-star
Tálalás Info
score-starscore-starscore-starscore-starscore-star
Ízélmény Info
score-starscore-starscore-starscore-starscore-star
Ár-érték arány Info
score-starscore-starscore-starscore-starscore-star
Nagy öröm az ételallergiával rendelkezőknek, ha glutén-, laktóz- és cukormentes süteményekhez tudnak jutni. Még jobban hangzik, ha ezekben adalékanyagok sincsenek, és az édes ízektől sem vagyunk megfosztva.

Egyre több olyan cukrászda nyílik, mely valamilyen összetevőtől, esetleg allergéntől mentes termékeket kínál. Egyesek nem tartják helyesnek, hogy a cukormentes sütemények árusítóhelyét cukrászdának hívjuk, de korrekt fogalom még nincs erre, így maradjunk az egyszerűbb megoldásnál. A SZERETSZvagyIGEN-nek nem csak a neve tér el a szokványostól, hanem az is, hogy itt minden feladat egy ember kezében összpontosul. A tulajdonos a helyszínen, frissen készíti a saját elképzelése alapján a tortákat és a süteményeket, de rendeléseket is vesz fel az egyedi igényekhez, mentességekhez igazodva.

Egyetlen kis asztal teszi lehetővé a helyben fogyasztást, de amikor az időjárás engedi, az üzlet előtt is sütizhetünk. Miután helyet foglaltunk, hideg időben sajnos bent is fázhatunk, mivel a felettünk lévő légkondicionáló eszköz meleg levegője pont kikerül minket.

A helyiség méretéhez képest széles a választék. A termékek szemet gyönyörködtetőek, szinte már ők hívogatnak minket magukhoz. A döntésünket azonban nem mindig csak az ízlésünk és az esztétikusság alapozza meg. Egyes betegségek, állapotok szükségessé teszik, hogy részletesebben érdeklődjünk az összetevőkről. Akinek nincs rendben a szénhidrát-anyagcseréje, legyen szó cukorbetegségről vagy inzulinrezisztenciáról, alaposabbnak kell lennie, mert nem mindegyik gluténmentes lisztet fogyaszthatja. A rizsliszttel, keményítőkkel, gluténmentes lisztkeverékekkel készült sütemények ebben az esetben nem kerülhetnek a tányérunkra, még akkor sem, ha nagy a kísértés egy csalós nap beiktatására.

A szénhidrátdiéta szabályain kívül azt is figyelembe kell venni, hogy némely alapanyagra nem mindenkinek reagál ugyanúgy a szervezete, gondolok itt az inzulintermelésre vagy akár az emésztésre is. Az édesítésnél is adódhatnak problémák, ezért az itteni készítményekben a természetben előforduló cukrokon kívül sztívia vagy eritrit garantálja az édességet, mert ezek a legtöbb ember számára nem okoznak gondot. Fontos kihangsúlyozni, hogy “a legtöbb”, ugyanis ez egyénenként változhat.

Ha ezeket a szempontokat is teljesítettük és a választásunkat nyilvánosságra hoztuk, a kért tortaszeleteket műanyag tányéron, műanyag evőeszközzel kapjuk kézbe, ami környezetvédelmi és tálalási szempontból is rossz pontot jelent. Túljutva ezen, szó szerint vágjunk bele a tesztelésbe!

Ízét tekintve, nálam a sós-karamellás torta a nyertes. A sós aromát kevésbé éreztem rajta, na de a karamellát! Amikor megkóstolod és tudod, hogy egész nap képes lennél belőle nassolni, akkor vagy óvatosnak kell lenned, vagy mellé elképzelni azt is, hogy a derékbőséged fordítottan arányos a pénztárcád vastagságával.

Látszik, hogy a máktorta nem túl régen lett készítve, ez sajnos a vághatóság és a forma rovására ment. Már a vastag krémtől is könnyeztem örömömben, de a mákos tésztaréteg tette teljessé a kompozíciót, a belecsempészett naranccsal együtt.

A málnás joghurtos torta krémje egyáltalán nem volt tömény, hanem lágy, igazán joghurtos jellegű. Az omlós tésztával tökéletesen kiegészítik egymást, megfelelő a két komponens aránya.

A mangós sajttorta gyümölcsös szintje vastagabb, mint az előzőnél, a piskótával szemben meglehetősen túlsúlyban van, ami számomra egy kissé hátrányként mutatkozik, csökkenti a készítmény élvezeti értékét. Ami az ízlelőbimbóimra kifejtett hatást illeti, ezt is inkább joghurtosnak mondanám, mint sajttortának.

Mindegyik tesztalanynál érezhető volt, hogy természetes, gondosan válogatott alapanyagokból készült, odafigyeléssel és szakértelemmel. Reméljük, hogy ez a cukrászda szépen fog fejlődni és bővülni!

Minden bejegyzés a szerző saját független véleménye és értékelése, a Tesztevőket jogi felelősség nem terheli.
LÉGY EGY PROFI CSAPAT TAGJA,

JELENTKEZZ
TE IS TESZTEVŐNEK!

Ha szeretnél te is kipróbálni új helyeket, vagy vérbeli profiként rengeteg megosztandó kedvenced van, csatlakozz csapatunkhoz és legyél te is tesztevő.

Készen állsz, hogy elárulj pár részletet magadról?

Tesztevők Jelentkezz Kép

Tedd meg az első lépést

A fiatal, lendületes titánok, akik mindent felkutatnak, hogy senkinek se kelljen a legelejéről kezdeni. Csapatunk csak az ételek iránt érzett rajongásával kapcsolódik bármely helyhez, termékhez, így biztos lehetsz, hogy mindenkit pártatlanul ítélünk meg és alaposan “átrágjuk” magunkat a részleteken.

Fontos szempont a kiválasztásnál, hogy képes legyél olvasmányosan megfogalmazni a tapasztalatot és készíteni egy szép képet a poszthoz. Csak ne feledd: előbb a fotó, aztán az élmény, végül az írás! Legalábbis szerintünk így jön ki a legszebb eredmény. :)

Ha írsz nekünk, meg fogunk kérni egy próba tesztre. Célunk, hogy a beérkezett anyaggal előszűrjük, hogy kivel szeretnénk hosszútávon együtt dolgozni. Nincsen nehéz dolgod, mert egyrészt vajszívünk van, másrészt ha amúgy is szeretsz kipróbálni/bemutatni helyeket, 1-2 nap alatt elkészülhet a mű. Ne aggódj, nem fogjuk a beleegyezésed nélkül felhasználni az írást, ha beleszeretünk, úgyis átadjuk neked a lehetőséget.

Közösségünk fontos teszt szempontjai közé tartozik a kiszolgálás/kiszállítás gyorsasága, személyzet kedvessége, tálalás, ízélmény és az ár-érték arány. Kérünk jelöld meg, hogy az étel milyen csoportba tartozik (laktózmentes, vegetáriánus, gluténmentes, stb.) és ne feledd el megadni a hely és a kipróbált étel nevét sem.

Őszintén és nyíltan kommunikálunk olvasóink felé tehát ne tartsd magadban a véleményed!

  * Kötelezően kitöltendő mező
  Thank you image

  Köszönjük az üzenetedet!

  Kollégáink 24 órán belül felveszik Veled a megadott elérhetőségeid egyikén a kapcsolatot. Addig is nézz szét új tesztjeink között.

  Newsletter icon

  HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

  Szeretnéd, ha mostantól csupán annyi dolgod lenne, hogy megnyisd otthon hírlevelünket és gyorsan átfusd az újdonságokat?

  Mi ígérjük, hogy csakis ínycsiklandozó egészséges eledelekkel és tippekkel zargatunk, hogy szélesítsd a repetoárt házhoz rendeléskor, baráti összejövetelekhez és amikor SOS kellene valami finom falat.

  Nagyon örülnénk, ha hasznos tanácsaink eljutnának minél több egészséges életmód iránt elkötelezett emberhez.

  Feltételek *