Az ínycsiklandó végeredményt garantált, ráadásul maximum 30 perc alatt elkészül.

A csapból is az folyik, hogy Magyarországon az éves átlagos halfogyasztás mennyire alacsony. Én azonban mégis bizakodó vagyok, hiszen az étlapokat fürkészve egyre több és változatosabb édes és sósvízi halétellel találkozni, valamint az élelmiszerboltok polcain is sorakoznak a már konyhakész halak, sőt mi több, egyre több helyen találkozhatunk a jégágyon heverő pikkelyesekkel. Személy szerint az utóbbi opciót tartom a legszerencsésebbnek, hiszen a hal frissességét így tudjuk leginkább ellenőrizni, míg egy előre csomagolt verziónál kevésbé. A legjobb és legbiztosabb megoldás, ha van egy halpiac a közelünkben.

Kocsiba pattantam, felkerestem a legközelebbi hipermarketet és hoztam nektek két igazán ízletes lazac fogást. Az egyik egy pofonegyszerű lazac steak, a másik pedig Wossala Rozina Instagram sztorijában megosztott Lazac módszer, melynek elkészítésével egy egészen új és fenséges ízvilágú lazac lakomát rittyenthettek kevesebb, mint egy óra alatt!

Bemelegítésként kezdjük a steakemmel.

Hozzávalók 2 főre:

  • 1/4 bőrös lazac
  • 1/2 citrom
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 ek. vaj
  • bors

A halat megtisztítom, ha pikkelyes, akkor megpucolom, átmosom és szárazra törlöm. 3,5-4 cm-es szeletekre vágom, beirdalom. Egy serpenyőt elkezdek hevíteni, majd a vajat belehelyezem. Miután felolvadt, a lazac szeleteket bőrükkel lefelé fordítva belehelyezem és közepesen erős lángon sütni kezdem. Mehet mellé a fokhagyma és halszeletenként 1-1 karika citrom. (Fontos, hogy a mediterrán gyümölcsöket mindig jó alaposan mossátok meg felhasználás előtt!) Oldalanként körülbelül 4-4 percig sütöm, a hal színe elkezd kivilágosodni, amikor már jó. A fokhagymákat nyugodtan helyezzétek a szeletek tetejére, ha esetleg elkezdene odakapni. A sütési folyamat utolsó egy percében bátran öntsétek nyakon frissen facsart citromlével, a megmaradt citrust pedig felhasználhatjátok a tálaláshoz. Az ínycsiklandó végeredményt garantált, ráadásul maximum 30 perc alatt elkészül.

Lazac módszer Wossala Rozinától

Hozzávalók:

  • 1/4 lazac
  • 1 köteg póréhagyma
  • 100 g dijoni mustár
  • 60 g méz
  • 15 ml balzsamecet
  • narancshéj
  • kakukkfű
  • bors

A hal bőrét eltávolítjuk- egy kés hegyével be kell nyúlni a bőr alá, ezután szinte egy mozdulattal lehúzható. Az előkészített szeletet átmosom, szárazra törlöm. A vajat felhevített serpenyőbe rakom, mehet mellé a hosszában szeletelt póréhagyma, kevés sóval. Mikor picit megbarnult mehet egy sütőpapírral bélelt tepsibe.

A pác hozzávalóit (mustár, méz, balzsamecet, narancshéj, kakukkfű) alaposan összekeverjük, közben kóstoljuk, hogy a saját ízlésvilágunknak megfelelő legyen.

A halat bedörzsöljük sóval, borssal, belemasszírozzuk a pácot, ráhelyezzük a póréhagyma ágyra és ráöntjük a tetejére a maradék pácunkat. Reszelhetünk még rá egy kis narancsot és friss kakukkfű ágakat. Végül pedig becsomagoljuk a papírba, és mehet a sütőbe 130 fokon körülbelül 35 percre. Köretként cékla és vöröslencse pürét készítettem, kevés csírával.

A végeredmény mennyei, köszönjük a receptet Rozina! 🙂

 

Minden bejegyzés a szerző saját független véleménye és értékelése, a Tesztevőket jogi felelősség nem terheli.
LÉGY EGY PROFI CSAPAT TAGJA,

JELENTKEZZ
TE IS TESZTEVŐNEK!

Ha szeretnél te is kipróbálni új helyeket, vagy vérbeli profiként rengeteg megosztandó kedvenced van, csatlakozz csapatunkhoz és legyél te is tesztevő.

Készen állsz, hogy elárulj pár részletet magadról?

Tesztevők Jelentkezz Kép

Tedd meg az első lépést

A fiatal, lendületes titánok, akik mindent felkutatnak, hogy senkinek se kelljen a legelejéről kezdeni. Csapatunk csak az ételek iránt érzett rajongásával kapcsolódik bármely helyhez, termékhez, így biztos lehetsz, hogy mindenkit pártatlanul ítélünk meg és alaposan “átrágjuk” magunkat a részleteken.

Fontos szempont a kiválasztásnál, hogy képes legyél olvasmányosan megfogalmazni a tapasztalatot és készíteni egy szép képet a poszthoz. Csak ne feledd: előbb a fotó, aztán az élmény, végül az írás! Legalábbis szerintünk így jön ki a legszebb eredmény. :)

Ha írsz nekünk, meg fogunk kérni egy próba tesztre. Célunk, hogy a beérkezett anyaggal előszűrjük, hogy kivel szeretnénk hosszútávon együtt dolgozni. Nincsen nehéz dolgod, mert egyrészt vajszívünk van, másrészt ha amúgy is szeretsz kipróbálni/bemutatni helyeket, 1-2 nap alatt elkészülhet a mű. Ne aggódj, nem fogjuk a beleegyezésed nélkül felhasználni az írást, ha beleszeretünk, úgyis átadjuk neked a lehetőséget.

Közösségünk fontos teszt szempontjai közé tartozik a kiszolgálás/kiszállítás gyorsasága, személyzet kedvessége, tálalás, ízélmény és az ár-érték arány. Kérünk jelöld meg, hogy az étel milyen csoportba tartozik (laktózmentes, vegetáriánus, gluténmentes, stb.) és ne feledd el megadni a hely és a kipróbált étel nevét sem.

Őszintén és nyíltan kommunikálunk olvasóink felé tehát ne tartsd magadban a véleményed!

    * Kötelezően kitöltendő mező
    Thank you image

    Köszönjük az üzenetedet!

    Kollégáink 24 órán belül felveszik Veled a megadott elérhetőségeid egyikén a kapcsolatot. Addig is nézz szét új tesztjeink között.

    Newsletter icon

    HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

    Szeretnéd, ha mostantól csupán annyi dolgod lenne, hogy megnyisd otthon hírlevelünket és gyorsan átfusd az újdonságokat?

    Mi ígérjük, hogy csakis ínycsiklandozó egészséges eledelekkel és tippekkel zargatunk, hogy szélesítsd a repetoárt házhoz rendeléskor, baráti összejövetelekhez és amikor SOS kellene valami finom falat.

    Nagyon örülnénk, ha hasznos tanácsaink eljutnának minél több egészséges életmód iránt elkötelezett emberhez.

    Feltételek *