Finom elegancia

score-starscore-starscore-starscore-starscore-star (Az értékelések átlaga 4.6)
Csirmaz Luca
Kiszolgálás & Szállítás Info
score-starscore-starscore-starscore-starscore-star
Személyzet Info
score-starscore-starscore-starscore-starscore-star
Tálalás Info
score-starscore-starscore-starscore-starscore-star
Ízélmény Info
score-starscore-starscore-starscore-starscore-star
Ár-érték arány Info
score-starscore-starscore-starscore-starscore-star
A hagyományos ízek és nemzetközi kedvencek lélekmelengető találkozása a Remma’s Bistroban

A Remma’s Bistro az Astoriától pár perc sétára található egy, a pezsgő belvárosi életet keretező nyugodtabb utcában. Az ételek minőségét Szabó Gábor és Komonyi János biztosítja, akit a legsikeresebb harminc év alatti séfek közé választottak. Mindez azonban ne okozzon bennünk egy pillanatra sem „azt sem fogom tudni, hogy melyik villa mire való” elvárásokat, mert az étterem hanyag eleganciájában feszengésnek szerencsére nincs helye.

Belépésünkkor kedves mosolyok és hangulatos zene fogad. Az asztalokat különböző, hungarikumokról szóló tányéralátétek fedik: már ez is jelzi számunkra, hogy a tradicionális magyar konyha egyes elemei hangsúlyt kapnak, a Remma’s azonban messze túllép ezen. Ételeik között ugyanis a legnépszerűbb nemzetközi trendek közül is válogathatunk, illetve a két ízvilág is gyakran keveredik egymással, ezáltal is egyedi, új színt hozva a magyar éttermek táborába. Egyszerre választhatunk például Kacsa rament, vagy Füstölt kacsamájat a minőségi alapanyagokból összeállított állandó kínálatból, melyet időszakonként változó fogások is kiegészítenek.  Így csapatunknak nem volt nehéz dolga, mindenki könnyedén talált a kedvére valót.

Első tesztelt fogásunk az Angus Fillet Rib-Eye Budapest módra, mely szemet gyönyörködtetően volt tálalva. A textúrákban gazdag kompozícióról hamar kiderült, hogy miért is kapta fővárosunkról a nevét. A steak szeleteket egy kellemesen füstös ízvilágú lecsópüré alapra halmozták, melyet a titkos pácban ízesített, majd almafán füstölt libamáj tett ellenállhatatlanná. Bár a steak önmagában egy kicsit sótlan volt, a lecsóval és májjal együtt remek harmóniát alkotott és végül egy adagban is elegendő, nagyon jól megálmodott és komplex fogássá nőtte ki magát.  Az egyetlen kifogásolható dolog az ételben, hogy a hús nem közepesen átsütve érkezett – ahogyan rendeltük – hanem már inkább közelebb állt a rare-hez.

Másodsorban az Arany durbincs karfiolos rizottóval került terítékre. A hatalmas fehér tányér alját a rizottó foglalta el, mely tetejére rántott karfiol rózsákat és a grillezett halat ültették. A durbincsot tökéletes állagúra sütötték, a bőre roppanós volt, a húsa finom puha, nem száradt ki. A rántott karfiol is jól sikerült, nem volt túlsütve. Ezen fogás is összességében kielégítő mennyiségű és igazán ízletes volt, bár kóstolója egy kicsit túl sósnak vélte a rizottót, én vegetáriánus ételemben meg voltam elégedve ugyanezen ízvilággal.

A kóstolt fogások között helyet kapott a Konfitált kacsacomb is lilakáposztával és polentával. A kacsa bőre kellemesen ropogós volt, alatta pedig a hús lágyan omló, tökéletesen és könnyedén lejött a csontról. Eddig persze csak hozta az elvártat, különlegessége valójában a körülötte lévő szószban rejlett. A kicsit savanykás ízű, pikáns szósz valójában káposztalé és jus (természetes pecsenyelé) keveréke volt.  Ez utóbbi izgalmas aromát adott nem csak a kacsának, de a polentának is, amely utóbbi egyébként jól ellensúlyozta az erőteljesebb sós ízt.

Szerencsére az időszakos étlapon a többiek húsos költeményei mellett én is találtam vegetáriánus főételt, így nem csupán az előételek és desszertek között válogathattam. A Gorgonzolás rizottó rántott cukkinivel már önmagában egy meglepő párosítás: bár a rántott ételekért nem vagyok oda, a cukkini semlegesebb ízvilágával jól kiegészítette az intenzív rizottót, melybe első kóstolásra beleszerettem. Mindezt sült petrezselyem olaj veszi körbe, így az esztétikai élményre ezen fogás esetében sem lehet panasz.

Bár a főételekkel legtöbben már jóllaktunk, nem tudtuk kihagyni az ínycsiklandóan hangzó desszerteket sem: a Rózsavölgyi csokoládé szuflét, és a Kardamom fagylaltot is megkóstoltuk. A szuflé fagylalttal és morzsával érkezett: adagra kitűnő és a csokoládé úgy illatozott, hogy alig bírtuk kivárni a képek elkészültét. Bár hiányzott a szufléknál megszokott lágy krémes, folyós belső és édesebb is lehetett volna, a fagylalttal együtt jó párost alkotnak. A Kardamom fagylalt habcsókkal és passió gyümölccsel volt tálalva. Látványos és szokatlan formájú átlátszó tányéron volt tálalva a kompozíció, amely a már említett szöveges alátétekkel igazán extravagáns összhatást eredményezett. Az élénk sárga passió gyümölcs gombócok között megbújó kardamom fagylalthoz nagyon jól illett a ropogós habcsók, amely morzsa formában is visszaköszönt a tányéron. A savanykás és édes ízek aránya tökéletesen el volt találva, a meglepetés robbanós cukorka pedig csipetnyi váratlan vidámságot csempészett a desszertbe.

De a Remma’s Bistro nem csak egy olyan hely, ahol az ízletes ételek egyszerre végtelenül esztétikusak is. Kiemelkedik mind abban, ahogyan ételsorukat összeállítják, mind a szemléletükben: ebben a lélekmelengető eleganciában boldogan tölthetünk el órákat.

Minden bejegyzés a szerző saját független véleménye és értékelése, a Tesztevőket jogi felelősség nem terheli.
LÉGY EGY PROFI CSAPAT TAGJA,

JELENTKEZZ
TE IS TESZTEVŐNEK!

Ha szeretnél te is kipróbálni új helyeket, vagy vérbeli profiként rengeteg megosztandó kedvenced van, csatlakozz csapatunkhoz és legyél te is tesztevő.

Készen állsz, hogy elárulj pár részletet magadról?

Tesztevők Jelentkezz Kép

Tedd meg az első lépést

A fiatal, lendületes titánok, akik mindent felkutatnak, hogy senkinek se kelljen a legelejéről kezdeni. Csapatunk csak az ételek iránt érzett rajongásával kapcsolódik bármely helyhez, termékhez, így biztos lehetsz, hogy mindenkit pártatlanul ítélünk meg és alaposan “átrágjuk” magunkat a részleteken.

Fontos szempont a kiválasztásnál, hogy képes legyél olvasmányosan megfogalmazni a tapasztalatot és készíteni egy szép képet a poszthoz. Csak ne feledd: előbb a fotó, aztán az élmény, végül az írás! Legalábbis szerintünk így jön ki a legszebb eredmény. :)

Ha írsz nekünk, meg fogunk kérni egy próba tesztre. Célunk, hogy a beérkezett anyaggal előszűrjük, hogy kivel szeretnénk hosszútávon együtt dolgozni. Nincsen nehéz dolgod, mert egyrészt vajszívünk van, másrészt ha amúgy is szeretsz kipróbálni/bemutatni helyeket, 1-2 nap alatt elkészülhet a mű. Ne aggódj, nem fogjuk a beleegyezésed nélkül felhasználni az írást, ha beleszeretünk, úgyis átadjuk neked a lehetőséget.

Közösségünk fontos teszt szempontjai közé tartozik a kiszolgálás/kiszállítás gyorsasága, személyzet kedvessége, tálalás, ízélmény és az ár-érték arány. Kérünk jelöld meg, hogy az étel milyen csoportba tartozik (laktózmentes, vegetáriánus, gluténmentes, stb.) és ne feledd el megadni a hely és a kipróbált étel nevét sem.

Őszintén és nyíltan kommunikálunk olvasóink felé tehát ne tartsd magadban a véleményed!

    * Kötelezően kitöltendő mező
    Thank you image

    Köszönjük az üzenetedet!

    Kollégáink 24 órán belül felveszik Veled a megadott elérhetőségeid egyikén a kapcsolatot. Addig is nézz szét új tesztjeink között.

    Newsletter icon

    HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

    Szeretnéd, ha mostantól csupán annyi dolgod lenne, hogy megnyisd otthon hírlevelünket és gyorsan átfusd az újdonságokat?

    Mi ígérjük, hogy csakis ínycsiklandozó egészséges eledelekkel és tippekkel zargatunk, hogy szélesítsd a repetoárt házhoz rendeléskor, baráti összejövetelekhez és amikor SOS kellene valami finom falat.

    Nagyon örülnénk, ha hasznos tanácsaink eljutnának minél több egészséges életmód iránt elkötelezett emberhez.

    Feltételek *