Spanyol ízorgia

score-starscore-starscore-starscore-starscore-star (Az értékelések átlaga 4.4)
Pető Regina
Rendelés dátuma: 2019.03.27
Kiszolgálás & Szállítás Info
score-starscore-starscore-starscore-starscore-star
Személyzet Info
score-starscore-starscore-starscore-starscore-star
Tálalás Info
score-starscore-starscore-starscore-starscore-star
Ízélmény Info
score-starscore-starscore-starscore-starscore-star
Ár-érték arány Info
score-starscore-starscore-starscore-starscore-star
A Padronban isteni illatok, szokatlan ízkombinációk és olyan vendégszeretet vár, mintha a kedvenc nagynénidnél vacsoráznál.

A Padron Tapas Barba asztalfoglalás nélkül érkezni nagy felelőtlenség, hiszen hétköznap este is tömve van a zsebkendőnyi családi étterem. Belépve azonnal illatkóstolót kaptunk az aznapi kínálatból, így már az asztalunk elfoglalása előtt biztos voltam benne, hogy jó helyre jöttünk.  A hangyányi asztalokhoz egyoldalas étlap és egyoldalas itallap jár, amelyek spanyol különlegességeket és néhány magyar származású bort soroltak fel. A pincérek láthatóan családtagok voltak, akik ehhez mért szívélyességgel fogadtak minden betérőt.  Az étterem zajszintje is ehhez a laza családi hangulathoz igazodott, minden asztalnál igazán felszabadult hangulat uralkodott, sajnos a szűkös térben minden nevetgélés hangosnak hatott.

Előételnek pimientos de Padrón-t rendeltünk, aceitunas mixtas-szal és calamares rebozados-szal. Vagyis sült Padrón paprikát rendeltünk Maldon-sóval, olívabogyó válogatással és tintahalkarikákat sörtésztában remuláddal.  A sült paprika enyhén kesernyés ízvilágot képviselt, mellyel a nagyszemű tengeri só varázslatos dolgokat művelt. A mellé kapott olívabogyó válogatás a várakozásomnak megfelelően hatalmas lédús gyümölcsökből állt. A sok különböző textúrájú sós előétel mellett erős kontrasztot képviselt a sörtésztába forgatott sült tintahalkarika, melyet most először kóstoltam nem tengerparti étteremben. A tintahal mellé párosított édeskés-pikáns ízű majonézes mártás, a remulád tökéletesen ellenpontozta a Padrón paprika kesernyés hatását.

Főételként espaldilla de cordero-t rendeltem, ami báránylapockát takar narancsos-fügés mártásban kecskesajttal. És mivel nem rendeltünk semmilyen köretet, úgy döntöttem megkóstolok egy spanyol száraz fehérbort, ami Corazón Loco Blanco névre hallgatott.

A báránylapocka egy fekete tálban érkezett, ami így látványos kontrasztot teremtett a hús tetejére rásütött habos fehér kecskesajttal. A bárány zseniálisan omlós volt, a narancsos fügés mártás pedig mint egy ízorgia robbant szét a számban. A főétel mennyiségre nem volt túl sok, viszont annyi ízt sorakoztatott fel a fehér borral párosítva, hogy tökéletesen jóllakottnak éreztem magam.

Összességében egy nagyon kellemes vacsorát költöttem el a Padronban, így mindenkinek bátran ajánlom ezt a családi éttermet. Az asztalfoglalásról azonban ne feledkezz meg!

Minden bejegyzés a szerző saját független véleménye és értékelése, a Tesztevőket jogi felelősség nem terheli.
LÉGY EGY PROFI CSAPAT TAGJA,

JELENTKEZZ
TE IS TESZTEVŐNEK!

Ha szeretnél te is kipróbálni új helyeket, vagy vérbeli profiként rengeteg megosztandó kedvenced van, csatlakozz csapatunkhoz és legyél te is tesztevő.

Készen állsz, hogy elárulj pár részletet magadról?

Tesztevők Jelentkezz Kép

Tedd meg az első lépést

A fiatal, lendületes titánok, akik mindent felkutatnak, hogy senkinek se kelljen a legelejéről kezdeni. Csapatunk csak az ételek iránt érzett rajongásával kapcsolódik bármely helyhez, termékhez, így biztos lehetsz, hogy mindenkit pártatlanul ítélünk meg és alaposan “átrágjuk” magunkat a részleteken.

Fontos szempont a kiválasztásnál, hogy képes legyél olvasmányosan megfogalmazni a tapasztalatot és készíteni egy szép képet a poszthoz. Csak ne feledd: előbb a fotó, aztán az élmény, végül az írás! Legalábbis szerintünk így jön ki a legszebb eredmény. :)

Ha írsz nekünk, meg fogunk kérni egy próba tesztre. Célunk, hogy a beérkezett anyaggal előszűrjük, hogy kivel szeretnénk hosszútávon együtt dolgozni. Nincsen nehéz dolgod, mert egyrészt vajszívünk van, másrészt ha amúgy is szeretsz kipróbálni/bemutatni helyeket, 1-2 nap alatt elkészülhet a mű. Ne aggódj, nem fogjuk a beleegyezésed nélkül felhasználni az írást, ha beleszeretünk, úgyis átadjuk neked a lehetőséget.

Közösségünk fontos teszt szempontjai közé tartozik a kiszolgálás/kiszállítás gyorsasága, személyzet kedvessége, tálalás, ízélmény és az ár-érték arány. Kérünk jelöld meg, hogy az étel milyen csoportba tartozik (laktózmentes, vegetáriánus, gluténmentes, stb.) és ne feledd el megadni a hely és a kipróbált étel nevét sem.

Őszintén és nyíltan kommunikálunk olvasóink felé tehát ne tartsd magadban a véleményed!

  * Kötelezően kitöltendő mező
  Thank you image

  Köszönjük az üzenetedet!

  Kollégáink 24 órán belül felveszik Veled a megadott elérhetőségeid egyikén a kapcsolatot. Addig is nézz szét új tesztjeink között.

  Newsletter icon

  HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

  Szeretnéd, ha mostantól csupán annyi dolgod lenne, hogy megnyisd otthon hírlevelünket és gyorsan átfusd az újdonságokat?

  Mi ígérjük, hogy csakis ínycsiklandozó egészséges eledelekkel és tippekkel zargatunk, hogy szélesítsd a repetoárt házhoz rendeléskor, baráti összejövetelekhez és amikor SOS kellene valami finom falat.

  Nagyon örülnénk, ha hasznos tanácsaink eljutnának minél több egészséges életmód iránt elkötelezett emberhez.

  Feltételek *