Detox víz házilag

Pető Regina
Ha neked is gondot jelent a nyári kániulában a megfelelő mennyiségű folyadék bevitel. Íme a kedvenc megoldásom!

“Az Európai Élelmiszerbiztonsági Hatóság életkorra lebontva meghatározza az ideális folyadékbevitelt. Egy 2-3 éves gyermeknek 1,3 litert, egy felnőtt nőnek napi 2 litert, egy felnőtt férfinek pedig 2,5 liter folyadékot kell fogyasztania.

Hogy nekünk személyesen mennyi vízre van szükségünk, csak a testünk tudhatja. Nem árt tehát odafigyelni rá: a szervezet szomjúsággal jelzi, ha a hidratációs szint lecsökken, ezt azonban nem érdemes megvárni, hiszen ha szomjazunk, jelzi, hogy kis mértékben már ki is száradtunk.”

Az én eddigi technikám az elegendő vízfogyasztásra az volt, hogy minden reggel magamhoz vettem egy másfél literes mentes vizet és azt igyekeztem meginni mire hazaértem délután. Aztán a #műanyagmentesjúlius felhívás kapcsán realizáltam, hogy ezzel mennyi felesleges szemetet termelek, így július elején száműztem ezt a szokásomat. Ezzel viszont csak annyit értem el, hogy minden délután szomjasan estem haza, hiszen a nap folyamán 2-3 pohár vizet sikerült csak elfogyasztanom. Ezért aztán beszereztem egy trendi kulacskát, amit igyekszem rendszeresen megtölteni.

A kulacs beszerzése után már csak egy kis lépés volt, hogy kialakítsam az új vízivási szokásomat. A 2019-es nyár slágere számomra egyértelműen a detox víz. Színes, szagos, látványos és szórakoztató elkészíteni. Emellett pedig nem igényel jelentős tervezést vagy előkészítést.

Íme a 3 kedvenc receptem:

Áfonyás-lime-os víz

Vegyél 1db limeot és egy kis doboz áfonyát. A limeot karikázd fel, az áfonyát mosd meg, majd ízlés szerinti mennyiséget rakj a kulacsodba és öntsd fel vízzel. Ha akarsz rakhatsz bele jégkockát is.

Málnás-mentás víz

Vegyél egy kis menta palántát és egy kis doboz málnát. Ízlés szerinti mennyiségű menta levelet tépkedj bele a kulacsodba, halmozd rá a málnát és öntsd fel vízzel.

Narancsos-gyömbéres víz

Ez a legkevésbé ízes verzió, viszont a gyömbér miatt az a kényszerképzetem támadt, hogy biztos élénkíti az anyagcserét, ezért ez az egyik kedvencem 😀 Hámozd meg a gyömbért és karikázd fel, majd a megmosott felszeletelt naranccsal együtt rakd a kulacsba és öntsd fel vízzel.

 

Minden bejegyzés a szerző saját független véleménye és értékelése, a Tesztevőket jogi felelősség nem terheli.
LÉGY EGY PROFI CSAPAT TAGJA,

JELENTKEZZ
TE IS TESZTEVŐNEK!

Ha szeretnél te is kipróbálni új helyeket, vagy vérbeli profiként rengeteg megosztandó kedvenced van, csatlakozz csapatunkhoz és legyél te is tesztevő.

Készen állsz, hogy elárulj pár részletet magadról?

Tesztevők Jelentkezz Kép

Tedd meg az első lépést

A fiatal, lendületes titánok, akik mindent felkutatnak, hogy senkinek se kelljen a legelejéről kezdeni. Csapatunk csak az ételek iránt érzett rajongásával kapcsolódik bármely helyhez, termékhez, így biztos lehetsz, hogy mindenkit pártatlanul ítélünk meg és alaposan “átrágjuk” magunkat a részleteken.

Fontos szempont a kiválasztásnál, hogy képes legyél olvasmányosan megfogalmazni a tapasztalatot és készíteni egy szép képet a poszthoz. Csak ne feledd: előbb a fotó, aztán az élmény, végül az írás! Legalábbis szerintünk így jön ki a legszebb eredmény. :)

Ha írsz nekünk, meg fogunk kérni egy próba tesztre. Célunk, hogy a beérkezett anyaggal előszűrjük, hogy kivel szeretnénk hosszútávon együtt dolgozni. Nincsen nehéz dolgod, mert egyrészt vajszívünk van, másrészt ha amúgy is szeretsz kipróbálni/bemutatni helyeket, 1-2 nap alatt elkészülhet a mű. Ne aggódj, nem fogjuk a beleegyezésed nélkül felhasználni az írást, ha beleszeretünk, úgyis átadjuk neked a lehetőséget.

Közösségünk fontos teszt szempontjai közé tartozik a kiszolgálás/kiszállítás gyorsasága, személyzet kedvessége, tálalás, ízélmény és az ár-érték arány. Kérünk jelöld meg, hogy az étel milyen csoportba tartozik (laktózmentes, vegetáriánus, gluténmentes, stb.) és ne feledd el megadni a hely és a kipróbált étel nevét sem.

Őszintén és nyíltan kommunikálunk olvasóink felé tehát ne tartsd magadban a véleményed!

  * Kötelezően kitöltendő mező
  Thank you image

  Köszönjük az üzenetedet!

  Kollégáink 24 órán belül felveszik Veled a megadott elérhetőségeid egyikén a kapcsolatot. Addig is nézz szét új tesztjeink között.

  Newsletter icon

  HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

  Szeretnéd, ha mostantól csupán annyi dolgod lenne, hogy megnyisd otthon hírlevelünket és gyorsan átfusd az újdonságokat?

  Mi ígérjük, hogy csakis ínycsiklandozó egészséges eledelekkel és tippekkel zargatunk, hogy szélesítsd a repetoárt házhoz rendeléskor, baráti összejövetelekhez és amikor SOS kellene valami finom falat.

  Nagyon örülnénk, ha hasznos tanácsaink eljutnának minél több egészséges életmód iránt elkötelezett emberhez.

  Feltételek *