Frozen smoothie packs

Pető Regina
A fagyasztott gyümölcsökből készített smoothie isteni, krémes fagylalt állagú lesz. Kipróbálod?

Amikor új ízek és fogások után kutatok és egszemélyes smoothie receptet látok, mindig eltűnődöm rajta mit kezdenek a megmaradó hozzávalókkal. Én legalábbis nem csinálhatok az egész család számára smoothie-t. Mivel nagyon szeretem ezt az egészséges ital típust, kicsit utána jártam a témának. Így akadtam rá a frozen smoothie pack kategóriára, ami tökéletesen megmagyaráz mindent.

A frozen smoothie packs gyakorlatilag az előre összekészített és feldarabolt gyümölcsök lefagyasztva, amit később bármikor felönthetek tejjel vagy gyümölcslével, így a fel nem használt friss hozzávalók sem mennek kárba. Külön bónusz, hogy a fagyasztott gyümölcsökből készített smoothie isteni, krémes fagylalthoz hasonló állagú lesz.

Íme a kedvenceim: az első smoothie-t banánból és mangóból készítettem tejjel és chia maggal, hozzáadott cukor nélkül. Az egyszerű banán turmixhoz használt tej mennyiséggel, a chia magtól pudingszerű lesz az állaga, tehát a folyadékot lehet bőségesen adagolni.

A smoothie szeretetemet próbáltam kiterjeszteni a család többi tagjára is, ezért a málnás banán smoothie-hoz a tejen kívül még egy kis mézet is adtam. Sajnos a gyereknek még így is túl savanyú volt, így végül ezt is én ittam meg.

 

A legvadabb vállalkozásom eddig a zöld smoothie egy verziója volt. A banán alaphoz uborkát, friss gyömbért és anyukám kertjéből származó spenótot adtam, majd az egészet narancslével öntöttem nyakon. Kicsit féltem a látványosan zöld ital az ízétől, de őszintén szólva isteni lett. A narancslé-banán kombináció domináns ízét kellemesen feldobta a gyömbér enyhe csípőssége és a zöldségek frissessége.

Mennyiségek tekintetében sosem szerettem az ‘ízlés szerint’ meghatározást, de smoothie tekintetében ez ténylegesen használható. Az egyszemélyes mennyiségekhez én mindig egy fél banánt veszek alapnak, a többi hozzávalót pedig csak szemre a keverő tálba halmozom. Ha a folyadékot fokozatosan adagolod, akkor könnyedén szabályozható az ital állaga. Én jobban szeretem ha nem leves jellegű, így kevés folyadékot szoktam használni.

Minden bejegyzés a szerző saját független véleménye és értékelése, a Tesztevőket jogi felelősség nem terheli.
LÉGY EGY PROFI CSAPAT TAGJA,

JELENTKEZZ
TE IS TESZTEVŐNEK!

Ha szeretnél te is kipróbálni új helyeket, vagy vérbeli profiként rengeteg megosztandó kedvenced van, csatlakozz csapatunkhoz és legyél te is tesztevő.

Készen állsz, hogy elárulj pár részletet magadról?

Tesztevők Jelentkezz Kép

Tedd meg az első lépést

A fiatal, lendületes titánok, akik mindent felkutatnak, hogy senkinek se kelljen a legelejéről kezdeni. Csapatunk csak az ételek iránt érzett rajongásával kapcsolódik bármely helyhez, termékhez, így biztos lehetsz, hogy mindenkit pártatlanul ítélünk meg és alaposan “átrágjuk” magunkat a részleteken.

Fontos szempont a kiválasztásnál, hogy képes legyél olvasmányosan megfogalmazni a tapasztalatot és készíteni egy szép képet a poszthoz. Csak ne feledd: előbb a fotó, aztán az élmény, végül az írás! Legalábbis szerintünk így jön ki a legszebb eredmény. :)

Ha írsz nekünk, meg fogunk kérni egy próba tesztre. Célunk, hogy a beérkezett anyaggal előszűrjük, hogy kivel szeretnénk hosszútávon együtt dolgozni. Nincsen nehéz dolgod, mert egyrészt vajszívünk van, másrészt ha amúgy is szeretsz kipróbálni/bemutatni helyeket, 1-2 nap alatt elkészülhet a mű. Ne aggódj, nem fogjuk a beleegyezésed nélkül felhasználni az írást, ha beleszeretünk, úgyis átadjuk neked a lehetőséget.

Közösségünk fontos teszt szempontjai közé tartozik a kiszolgálás/kiszállítás gyorsasága, személyzet kedvessége, tálalás, ízélmény és az ár-érték arány. Kérünk jelöld meg, hogy az étel milyen csoportba tartozik (laktózmentes, vegetáriánus, gluténmentes, stb.) és ne feledd el megadni a hely és a kipróbált étel nevét sem.

Őszintén és nyíltan kommunikálunk olvasóink felé tehát ne tartsd magadban a véleményed!

  * Kötelezően kitöltendő mező
  Thank you image

  Köszönjük az üzenetedet!

  Kollégáink 24 órán belül felveszik Veled a megadott elérhetőségeid egyikén a kapcsolatot. Addig is nézz szét új tesztjeink között.

  Newsletter icon

  HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

  Szeretnéd, ha mostantól csupán annyi dolgod lenne, hogy megnyisd otthon hírlevelünket és gyorsan átfusd az újdonságokat?

  Mi ígérjük, hogy csakis ínycsiklandozó egészséges eledelekkel és tippekkel zargatunk, hogy szélesítsd a repetoárt házhoz rendeléskor, baráti összejövetelekhez és amikor SOS kellene valami finom falat.

  Nagyon örülnénk, ha hasznos tanácsaink eljutnának minél több egészséges életmód iránt elkötelezett emberhez.

  Feltételek *