Instaba illő látvány, középszerű ízek

score-starscore-starscore-starscore-starscore-star (Az értékelések átlaga 3)
Pető Regina
Étterem: Szimply
Rendelés dátuma: 2019.07.31
Kiszolgálás & Szállítás Info
score-starscore-starscore-starscore-starscore-star
Személyzet Info
score-starscore-starscore-starscore-starscore-star
Tálalás Info
score-starscore-starscore-starscore-starscore-star
Ízélmény Info
score-starscore-starscore-starscore-starscore-star
Ár-érték arány Info
score-starscore-starscore-starscore-starscore-star
A Szimply a tökéletes példa arra, amikor a látványt a funkcionalitás, sőt az ízélmény elé helyezik.

A Szimply insta oldala annyira menő, hogy már hónapok óta vadásztam egy olyan időpontra, amikor hétköznap be tudok ülni reggelizni. Azért hétköznap reggel, mert a Szimply-be nem lehet asztalt foglalni, így hétvégente kígyózó sorokban várakoznak a reggelizni vágyók az ajtóban. A hely egy, a Károly körútról nyíló belső udvarban található. Szerencsére pont felszabadult egy kültéri asztal amikor megérkeztünk, így az udvaron reggelizhettünk.

A Szimply étlapja a legrövidebb étlap, amellyel valaha találkoztam. Mindössze három főételt és két desszertet tartalmazott. Azonban ez a rövid étlap is feladta a leckét, hiszen az aktuális három főételből bármelyiket bármikor bevállaltam volna. Végül a grill salátatál mellett döntöttem, míg reggeli partnerem a bruschetta mellett rakta le a voksát. Mivel a reggeli kávén már jó régen túl voltunk, így az ételhez ionizált rózsavizet rendeltünk.

A rendelésünk hamar megérkezett és pont olyan lenyűgözően nézett ki, mint az Insta képeken. A színes, élénk színű salátalevelek tetejére ízletes Serrano sonkát és asztal paradicsomot ültettek. A sonka alól ízesített olajjal meglocsolt bivalymozzarella és egész koktélparadicsomok kandikáltak ki.

A tálam oldalát látványos rózsaszín sajtkrémmel kenték meg, így az alkotóelemek összekeverésekor egyenletesen jutott belőle minden zöldségre. A rózsaszín sajtkrémet, céklapor és lime segítségével hozták létre. A tál alján pedig a snidlinggel megszórt grillezett pok choy várta, hogy felfedezzem. Az alapvetően sós fogásomat szokatlan és üdítő módon egész áfonyával és falatnyi körte gömbökkel díszítették.

A látvánnyal tehát maximálisan elégedett voltam, aztán hozzákezdtem a reggelimhez. Először is megjegyezném, hogy a tálalás tökéletesen fotogénre sikerült, arra viszont már nem fordítottak gondot, hogy a felszolgált ételt kényelmetlenség nélkül el is lehessen fogyasztani. A tál fala túl magas és nagyon íves volt, így a szószban elázott saláta levelek kihalászásával rendesen meg kellett küzdenem. Az összetevőket gondolom szintén a látvány miatt, mind egészben hagyták, így az összekeverésükkel nem azt értem el, hogy minden falatban többféle ízt is felfedezhettem, hanem ehelyett például a Serrano sonka mind egy csomóba gyűrődött, a salátalevelek pedig a tál aljára és oldalára tapadtak. A hatalmas darabokban megkapott elázott asztalt paradicsomok felszeletelése után az egész koktélparadicsomok széttrancsírozásával már nem is fárasztottam magam.

Sajnos a Szimply számomra egy hatalmas csalódás volt annak ellenére is, hogy jóllakottan távoztam. Egyszerűen csalódásként éltem meg, hogy a szemet-gyönyörködtető látványvilág mellé, mennyire középszerű ízek társultak. Arról nem beszélve, hogy a több mint 3000 Ft-os reggeli árak mellett, amikor fizetésnél számlát kértem, a pincér közölte velem, hogy megnézi tudnak-e számlát készíteni. Végül több mint húsz percet kellett várnom arra, hogy fizethessek.

Tehát, ha egy látványos Insta fotóra vágysz, a Szimply a lehető legtökéletesebb választás számodra. Ha emellett a közepesnél jobb ételt is szeretnél, akkor én nem feltétlenül ide tenném le a voksomat.

Minden bejegyzés a szerző saját független véleménye és értékelése, a Tesztevőket jogi felelősség nem terheli.
LÉGY EGY PROFI CSAPAT TAGJA,

JELENTKEZZ
TE IS TESZTEVŐNEK!

Ha szeretnél te is kipróbálni új helyeket, vagy vérbeli profiként rengeteg megosztandó kedvenced van, csatlakozz csapatunkhoz és legyél te is tesztevő.

Készen állsz, hogy elárulj pár részletet magadról?

Tesztevők Jelentkezz Kép

Tedd meg az első lépést

A fiatal, lendületes titánok, akik mindent felkutatnak, hogy senkinek se kelljen a legelejéről kezdeni. Csapatunk csak az ételek iránt érzett rajongásával kapcsolódik bármely helyhez, termékhez, így biztos lehetsz, hogy mindenkit pártatlanul ítélünk meg és alaposan “átrágjuk” magunkat a részleteken.

Fontos szempont a kiválasztásnál, hogy képes legyél olvasmányosan megfogalmazni a tapasztalatot és készíteni egy szép képet a poszthoz. Csak ne feledd: előbb a fotó, aztán az élmény, végül az írás! Legalábbis szerintünk így jön ki a legszebb eredmény. :)

Ha írsz nekünk, meg fogunk kérni egy próba tesztre. Célunk, hogy a beérkezett anyaggal előszűrjük, hogy kivel szeretnénk hosszútávon együtt dolgozni. Nincsen nehéz dolgod, mert egyrészt vajszívünk van, másrészt ha amúgy is szeretsz kipróbálni/bemutatni helyeket, 1-2 nap alatt elkészülhet a mű. Ne aggódj, nem fogjuk a beleegyezésed nélkül felhasználni az írást, ha beleszeretünk, úgyis átadjuk neked a lehetőséget.

Közösségünk fontos teszt szempontjai közé tartozik a kiszolgálás/kiszállítás gyorsasága, személyzet kedvessége, tálalás, ízélmény és az ár-érték arány. Kérünk jelöld meg, hogy az étel milyen csoportba tartozik (laktózmentes, vegetáriánus, gluténmentes, stb.) és ne feledd el megadni a hely és a kipróbált étel nevét sem.

Őszintén és nyíltan kommunikálunk olvasóink felé tehát ne tartsd magadban a véleményed!

  * Kötelezően kitöltendő mező
  Thank you image

  Köszönjük az üzenetedet!

  Kollégáink 24 órán belül felveszik Veled a megadott elérhetőségeid egyikén a kapcsolatot. Addig is nézz szét új tesztjeink között.

  Newsletter icon

  HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

  Szeretnéd, ha mostantól csupán annyi dolgod lenne, hogy megnyisd otthon hírlevelünket és gyorsan átfusd az újdonságokat?

  Mi ígérjük, hogy csakis ínycsiklandozó egészséges eledelekkel és tippekkel zargatunk, hogy szélesítsd a repetoárt házhoz rendeléskor, baráti összejövetelekhez és amikor SOS kellene valami finom falat.

  Nagyon örülnénk, ha hasznos tanácsaink eljutnának minél több egészséges életmód iránt elkötelezett emberhez.

  Feltételek *