Stílusos brunch a HORIZONT Café-ban

score-starscore-starscore-starscore-starscore-star (Az értékelések átlaga 4)
Valaska Rita
Étterem: Egyéb
Kiszolgálás & Szállítás Info
score-starscore-starscore-starscore-starscore-star
Személyzet Info
score-starscore-starscore-starscore-starscore-star
Tálalás Info
score-starscore-starscore-starscore-starscore-star
Ízélmény Info
score-starscore-starscore-starscore-starscore-star
Ár-érték arány Info
score-starscore-starscore-starscore-starscore-star
Jókat enni, inni, élni … egyszerűen tudni kell! Aki pedig gyakorolni is szeretné ezt a tudását, kezdjen hozzá jó korán! Vagy egy kicsit megkésve? Egy korai ebéddel? Vagy inkább egy elkésett reggelivel?

Na, pont ezt szeretem a brunch helyeken! Hogy – elkéstél, vagy korán jöttél- mindez csak nézőpont kérdése!

Bajkó Péter tulajdonos neve már forog a specialty szakmában, hozzá kötődik a Szimply és a Kontakt is. Nagyon jó ízléssel találta el, hogy ezúttal nem az új hullámos kávézókra jellemző indusztriál, minimál, hipszter vagy vintage vonalakat kell követni, hanem valami olyat teremteni, ami egyrészt eredeti, másrészt visszahozza a körút régmúlt hangulatát és némiképp rímel a szomszédos New York Café nagypolgári eleganciájával.

A hely 2018. decemberében nyílt meg az egykori Híradó/Horizont Mozi földszintjén. A legfrissebb újhullámos kávézótrendek jegyeit Melbourne-ből örökítette át, az ausztrál trendekre reagálva egy friss, levegős, fennkölt art deco enteriőrt létrehozva.

Hétköznap van, reggel 9 körül érkezem, szinte az egyetlen vagyok a helyen. Gyorsan döntök, a félig nyitott konyhai részlegen készül a kacsasalátám, finom illatok kúsznak a központi bárpult felé, ahol egy latte-t kérek. Egyből kapom asztalomra a szűrt vizet finoman bordázott „art deco-s” pohárban, és az elegáns fekete evőeszközöket.

Amíg készül az étek, a szortimentet pásztázom. Milyen „meglepő”, itt is, mint minden jóravaló újhullámos helyen, szezonális világos pörkölésű kávé kapható, a jól belőtt 500 Ft-os áron, dupla presszó 600 Ft. A tejalapú meleg italokat zabtejjel is kérhetném. Forró csokijuk fenntartható forrásokból származó kakaóbabokból készül. (= specialty cocoa beans)

Brunch hely lévén, olyanokra fókuszálnak, mint például: avocado burger, francia toast, rántotta, zöld rizottó és supreme csirkemell. Amit különlegesnek vélek, az az 1200 Ft áron mozgó mocktailok kínálata. Ezek tea alapú, friss gyümölcsök hozzáadásával készült frissítő alkoholmentes koktélok. A citromfüves gyömbérfőzet, hidegen préselt juice és a hozzáadott cukor nélküli, Thaiföldről származó tiszta kókuszvíz szintén üdítő színfolt a horizonton, bár utóbbi leírása egy kicsit kiveri a sznob biztosítékot.

Kacsasalátám kielégítő, bár visszaköszön némi art deco-ra emlékeztető hideg visszafogottság a mennyiségben, és kimértség a mellé kért pirítósban. A kápiakaramelles kevert saláta összetevői frissek, roppanósak, a kis kacsamell tekercsek kellemesen füstöltek, a lila répa chips és kruton mellett a puha soványka kis shimeji gombák finoman lecsúsznak. De kicsit szomorú vagyok, mert finoman szólva túlzottan ügyelnek az alakomra, ha nem is kérem őket erre … Bármennyire is jól esik néha eljátszani a bársonykárpitos pamlagon elheveredő, manccsal kényesen-lustán legyintő válogatós / jóllakott (?) kiscicát, aktuálisan néhány levélke elfogyasztásánál azért jóval falánkabb vagyok. Így számítva a két óra múlva jelentkező éhségre, – biztos ami tuti- , elvitelre kérek egy pisztáciás croissant-ot is.

Ha bruncholni támad kedvetek, nézzetek körül e széles Horizonton. Ha lukulluszi lakodalom nem is lesz belőle, de garantáltan ki-finom-ult gasztroélményben lesz részetek.

Minden bejegyzés a szerző saját független véleménye és értékelése, a Tesztevőket jogi felelősség nem terheli.
LÉGY EGY PROFI CSAPAT TAGJA,

JELENTKEZZ
TE IS TESZTEVŐNEK!

Ha szeretnél te is kipróbálni új helyeket, vagy vérbeli profiként rengeteg megosztandó kedvenced van, csatlakozz csapatunkhoz és legyél te is tesztevő.

Készen állsz, hogy elárulj pár részletet magadról?

Tesztevők Jelentkezz Kép

Tedd meg az első lépést

A fiatal, lendületes titánok, akik mindent felkutatnak, hogy senkinek se kelljen a legelejéről kezdeni. Csapatunk csak az ételek iránt érzett rajongásával kapcsolódik bármely helyhez, termékhez, így biztos lehetsz, hogy mindenkit pártatlanul ítélünk meg és alaposan “átrágjuk” magunkat a részleteken.

Fontos szempont a kiválasztásnál, hogy képes legyél olvasmányosan megfogalmazni a tapasztalatot és készíteni egy szép képet a poszthoz. Csak ne feledd: előbb a fotó, aztán az élmény, végül az írás! Legalábbis szerintünk így jön ki a legszebb eredmény. :)

Ha írsz nekünk, meg fogunk kérni egy próba tesztre. Célunk, hogy a beérkezett anyaggal előszűrjük, hogy kivel szeretnénk hosszútávon együtt dolgozni. Nincsen nehéz dolgod, mert egyrészt vajszívünk van, másrészt ha amúgy is szeretsz kipróbálni/bemutatni helyeket, 1-2 nap alatt elkészülhet a mű. Ne aggódj, nem fogjuk a beleegyezésed nélkül felhasználni az írást, ha beleszeretünk, úgyis átadjuk neked a lehetőséget.

Közösségünk fontos teszt szempontjai közé tartozik a kiszolgálás/kiszállítás gyorsasága, személyzet kedvessége, tálalás, ízélmény és az ár-érték arány. Kérünk jelöld meg, hogy az étel milyen csoportba tartozik (laktózmentes, vegetáriánus, gluténmentes, stb.) és ne feledd el megadni a hely és a kipróbált étel nevét sem.

Őszintén és nyíltan kommunikálunk olvasóink felé tehát ne tartsd magadban a véleményed!

  * Kötelezően kitöltendő mező
  Thank you image

  Köszönjük az üzenetedet!

  Kollégáink 24 órán belül felveszik Veled a megadott elérhetőségeid egyikén a kapcsolatot. Addig is nézz szét új tesztjeink között.

  Newsletter icon

  HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

  Szeretnéd, ha mostantól csupán annyi dolgod lenne, hogy megnyisd otthon hírlevelünket és gyorsan átfusd az újdonságokat?

  Mi ígérjük, hogy csakis ínycsiklandozó egészséges eledelekkel és tippekkel zargatunk, hogy szélesítsd a repetoárt házhoz rendeléskor, baráti összejövetelekhez és amikor SOS kellene valami finom falat.

  Nagyon örülnénk, ha hasznos tanácsaink eljutnának minél több egészséges életmód iránt elkötelezett emberhez.

  Feltételek *