Ebedmenü helyett színpompás saláta

score-starscore-starscore-starscore-starscore-star (Az értékelések átlaga 4.6)
Pető Regina
Étterem: Briós
Rendelés dátuma: 2019.08.23
Kiszolgálás & Szállítás Info
score-starscore-starscore-starscore-starscore-star
Személyzet Info
score-starscore-starscore-starscore-starscore-star
Tálalás Info
score-starscore-starscore-starscore-starscore-star
Ízélmény Info
score-starscore-starscore-starscore-starscore-star
Ár-érték arány Info
score-starscore-starscore-starscore-starscore-star
Végre egy étterem, ahol a "B" verzióban sem csalódtam.

Már régóta szemeztem a Brióssal, amikor egy pénteki napon végre beugrottam ebédelni. Az aprócska étterem terasza zsúfolásig megtelt, így végül bent foglaltam helyet. A pincér a jelentős forgalom ellenére pillanatok alatt megtalált az étlappal, amin kifejezetten meglepődtem.

Mivel a Briósban van ebéd menü, azt jó előre megnéztem Facebookon, így szinte azonnal rendeltem is… illetve rendeltem volna. Az történt ugyanis, hogy egy nagyobb céges rendelés érkezett és kiszállították az aznapra tervezett ebédmenü legnagyobb részét, így mire én megérkeztem, már mutatóba sem maradt belőle. A szokatlan helyzetre adott magyarázatot, a pincér kedvességének köszönhetően megértően fogadtam és nekiláttam áttanulmányozni az étlapot. Végül az izgalmasan hangzó aszalt datolya saláta mellett döntöttem, amelyhez a pincér ajánlásának hatására uborkás limonádét rendeltem.

Az italom néhány perc múlva megérkezett, amelyet rendkívül gyorsan követett látványos salátám is. Ilyen pörgős kiszolgálással ritkán találkozik az ember.

A hatalmas adag, színpompás saláta világoskék mélytányérban pirítós körettel érkezett. A saláta alapját bébi spenót, paradicsom és madársaláta adta, melyhez roppanós sült céklát és krémes feta sajtot társítottak. A kompozíciót aszalt datolya, házi salátaöntet és egy jókora adag napraforgó mag tette teljessé.

Tarka salátám a várakozásomnak megfelelően ízekben gazdag és ínycsiklandóan finom volt. A datolya és a cékla édességét tökéletesen ellenpontozta a feta sajt sós ízvilága. A harmonikus fogásra a koronát mégis a házi salátaöntet tette fel. Ugyanakkor meg kell jegyeznem, hogy ebben az ízkavalkádban a paradicsom csak egy teljesen felesleges, elhagyható extra ízt jelentett. Szerintem a saláta vidáman meglett volna nélküle. Az étel mennyisége is megfelelő volt, ha farkas éhesen érkeztem volna, akkor is jóllakottan távozok. Így sajnos nem tudtam mindent elfogyasztani, főleg a rengeteg napraforgómagot igyekeztem a tányéromban hagyni.

Összességében egy nagyon jó kis ebédet sikerült elfogyasztanom a Briósban. Külön bónusz pontot érdemelnek a gyorsaság miatt, hiszen így egy szűk ebédszünet is elegendő a környéken dolgozók számára.

Minden bejegyzés a szerző saját független véleménye és értékelése, a Tesztevőket jogi felelősség nem terheli.
LÉGY EGY PROFI CSAPAT TAGJA,

JELENTKEZZ
TE IS TESZTEVŐNEK!

Ha szeretnél te is kipróbálni új helyeket, vagy vérbeli profiként rengeteg megosztandó kedvenced van, csatlakozz csapatunkhoz és legyél te is tesztevő.

Készen állsz, hogy elárulj pár részletet magadról?

Tesztevők Jelentkezz Kép

Tedd meg az első lépést

A fiatal, lendületes titánok, akik mindent felkutatnak, hogy senkinek se kelljen a legelejéről kezdeni. Csapatunk csak az ételek iránt érzett rajongásával kapcsolódik bármely helyhez, termékhez, így biztos lehetsz, hogy mindenkit pártatlanul ítélünk meg és alaposan “átrágjuk” magunkat a részleteken.

Fontos szempont a kiválasztásnál, hogy képes legyél olvasmányosan megfogalmazni a tapasztalatot és készíteni egy szép képet a poszthoz. Csak ne feledd: előbb a fotó, aztán az élmény, végül az írás! Legalábbis szerintünk így jön ki a legszebb eredmény. :)

Ha írsz nekünk, meg fogunk kérni egy próba tesztre. Célunk, hogy a beérkezett anyaggal előszűrjük, hogy kivel szeretnénk hosszútávon együtt dolgozni. Nincsen nehéz dolgod, mert egyrészt vajszívünk van, másrészt ha amúgy is szeretsz kipróbálni/bemutatni helyeket, 1-2 nap alatt elkészülhet a mű. Ne aggódj, nem fogjuk a beleegyezésed nélkül felhasználni az írást, ha beleszeretünk, úgyis átadjuk neked a lehetőséget.

Közösségünk fontos teszt szempontjai közé tartozik a kiszolgálás/kiszállítás gyorsasága, személyzet kedvessége, tálalás, ízélmény és az ár-érték arány. Kérünk jelöld meg, hogy az étel milyen csoportba tartozik (laktózmentes, vegetáriánus, gluténmentes, stb.) és ne feledd el megadni a hely és a kipróbált étel nevét sem.

Őszintén és nyíltan kommunikálunk olvasóink felé tehát ne tartsd magadban a véleményed!

  * Kötelezően kitöltendő mező
  Thank you image

  Köszönjük az üzenetedet!

  Kollégáink 24 órán belül felveszik Veled a megadott elérhetőségeid egyikén a kapcsolatot. Addig is nézz szét új tesztjeink között.

  Newsletter icon

  HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

  Szeretnéd, ha mostantól csupán annyi dolgod lenne, hogy megnyisd otthon hírlevelünket és gyorsan átfusd az újdonságokat?

  Mi ígérjük, hogy csakis ínycsiklandozó egészséges eledelekkel és tippekkel zargatunk, hogy szélesítsd a repetoárt házhoz rendeléskor, baráti összejövetelekhez és amikor SOS kellene valami finom falat.

  Nagyon örülnénk, ha hasznos tanácsaink eljutnának minél több egészséges életmód iránt elkötelezett emberhez.

  Feltételek *