Halloween-i vendégváró ételek egyszerűen és egészségesen.

Nekem az étel lényegét nem a külsőség adja, mégis vannak olyan alkalmak, amikor az ember szeretné a szemnek is kellemes (vagy legalábbis nem túl kellemetlen) finomságokkal megtelíteni az asztalt. Bár a kézügyességem valahol egy csiga és egy kígyó képességei között helyezkedhet el félúton, a közelgő Halloween alkalmából igyekeztem nem csupán valamelyest látványos, de az ünnep hagyományait meghazudtolóan egészség falatokat varázsolni.

Három sós, és egy édes recepttel készültem, melyek remek vendégvárók lehetnek.

Elsőként a rémisztő töltött paprikához beszereztem néhány kaliforniai paprikát, melyek tetejét levágva a töklámpáshoz hasonló arcokat vájtam nekik, majd elkészítettem a tölteléket. Utóbbi ízlésünk és kreativitásunk (vagy éppen otthon megtalálható alapanyagaink) függvényében végtelen módon variálható. Én kuszkuszt csináltam hagymával, és grillezett fokhagymás padlizsánnal, majd betöltve a rémséges paprikákba az egészet 200 fokon körülbelül fél órára még előmelegített sütőbe tettem.

A denevér golyókhoz krémsajtot kevertem össze körülbelül 1:1 arányban krémes kecskesajttal, majd egy kis zsemlemorzsával tettem szilárdabbá a kompozíciót. Fűszereztem sóval, borssal, és zöldfűszerekkel, majd miután apró gombócokat formáltam belőlük, bedobtam egy picit fagyóba, amíg elkészítettem a szárnyakat.

Ehhez tortilla lapokból vágtam szárnyszerű formákat, és 180 fokon addig sütöttem, míg ropogóssá nem váltak.
Ezek után kivettem a sajtgolyókat a fagyóból, és a felét mákba forgattam (a többi maradt albínó denevérnek, vagy szárny nélkül szörnynek/múmiának is eladható 😊 ). Beletűzdeltem két oldalt a szárnyakat, és olívabogyót felszeletelve szemet is tettem rájuk.

A sós menü legkevésbé igényes, de annál pepecselősebb részét alkotják a hátborzongató sült zöldségek, melyekhez többféle színű édesburgonyát, burgonyát, és céklát vágtam különböző rémisztő és kevésbé rémisztő alakokra, majd só-bors-fokhagymaporral megszórva és egy kevés olívaolajjal meglocsolva előmelegített sütőben 200 fokon szintén körülbelül fél órát sütöttem.

A menüm édes része szintén nem csak félelmetesen egyszerű, de egészséges is: a banán szellemekhez a banánokat félbe vágva bambuszpálcákra tűzdeltem, majd betettem a fagyasztóba. Egy-két óra múlva – mire a banánok kellően lehűlnek, fehér csokoládét olvasztottam fel vízgőz felett, és a banánokra ezeket rácsorgattam. Végül csoki darabkákból szemeket is „rajzoltam” nekik, és visszatettem a fagyóba pár órára, hogy kellően megkeményedjen a csoki rajtuk. (Plusz ötlet, hogy akár mogyoróvajat csorgatva múmiaszerűvé is varázsolhatjuk őket.)

Minden bejegyzés a szerző saját független véleménye és értékelése, a Tesztevőket jogi felelősség nem terheli.
LÉGY EGY PROFI CSAPAT TAGJA,

JELENTKEZZ
TE IS TESZTEVŐNEK!

Ha szeretnél te is kipróbálni új helyeket, vagy vérbeli profiként rengeteg megosztandó kedvenced van, csatlakozz csapatunkhoz és legyél te is tesztevő.

Készen állsz, hogy elárulj pár részletet magadról?

Tesztevők Jelentkezz Kép

Tedd meg az első lépést

A fiatal, lendületes titánok, akik mindent felkutatnak, hogy senkinek se kelljen a legelejéről kezdeni. Csapatunk csak az ételek iránt érzett rajongásával kapcsolódik bármely helyhez, termékhez, így biztos lehetsz, hogy mindenkit pártatlanul ítélünk meg és alaposan “átrágjuk” magunkat a részleteken.

Fontos szempont a kiválasztásnál, hogy képes legyél olvasmányosan megfogalmazni a tapasztalatot és készíteni egy szép képet a poszthoz. Csak ne feledd: előbb a fotó, aztán az élmény, végül az írás! Legalábbis szerintünk így jön ki a legszebb eredmény. :)

Ha írsz nekünk, meg fogunk kérni egy próba tesztre. Célunk, hogy a beérkezett anyaggal előszűrjük, hogy kivel szeretnénk hosszútávon együtt dolgozni. Nincsen nehéz dolgod, mert egyrészt vajszívünk van, másrészt ha amúgy is szeretsz kipróbálni/bemutatni helyeket, 1-2 nap alatt elkészülhet a mű. Ne aggódj, nem fogjuk a beleegyezésed nélkül felhasználni az írást, ha beleszeretünk, úgyis átadjuk neked a lehetőséget.

Közösségünk fontos teszt szempontjai közé tartozik a kiszolgálás/kiszállítás gyorsasága, személyzet kedvessége, tálalás, ízélmény és az ár-érték arány. Kérünk jelöld meg, hogy az étel milyen csoportba tartozik (laktózmentes, vegetáriánus, gluténmentes, stb.) és ne feledd el megadni a hely és a kipróbált étel nevét sem.

Őszintén és nyíltan kommunikálunk olvasóink felé tehát ne tartsd magadban a véleményed!

    * Kötelezően kitöltendő mező
    Thank you image

    Köszönjük az üzenetedet!

    Kollégáink 24 órán belül felveszik Veled a megadott elérhetőségeid egyikén a kapcsolatot. Addig is nézz szét új tesztjeink között.

    Newsletter icon

    HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

    Szeretnéd, ha mostantól csupán annyi dolgod lenne, hogy megnyisd otthon hírlevelünket és gyorsan átfusd az újdonságokat?

    Mi ígérjük, hogy csakis ínycsiklandozó egészséges eledelekkel és tippekkel zargatunk, hogy szélesítsd a repetoárt házhoz rendeléskor, baráti összejövetelekhez és amikor SOS kellene valami finom falat.

    Nagyon örülnénk, ha hasznos tanácsaink eljutnának minél több egészséges életmód iránt elkötelezett emberhez.

    Feltételek *