Olasz élvezetek mentes kivitelben is

score-starscore-starscore-starscore-starscore-star (Az értékelések átlaga 5)
Tesztevők
Étterem: Egyéb
Kiszolgálás & Szállítás Info
score-starscore-starscore-starscore-starscore-star
Személyzet Info
score-starscore-starscore-starscore-starscore-star
Tálalás Info
score-starscore-starscore-starscore-starscore-star
Ízélmény Info
score-starscore-starscore-starscore-starscore-star
Ár-érték arány Info
score-starscore-starscore-starscore-starscore-star
Olasz falatok mentesen, kicsit másképp, de mégis eredetien? Nem tűnik egyszerű vállalkozásnak! A Na’ Pasta Bistro színpompás palettáját teszteltük!

„Az élet varázslat és tészta kombinációja.” – olvasható a Federico Fellini idézet a Na’Pasta Bistro főoldalán. És valóban, ez az étterem tökéletesen prezentálja azt, ami miatt az ember lánya beleszeret a gazdag olasz ízvilág temperamentumába. Az étterembe belépve, ami azonnal szembetűnik, az a modern enteriőr. Széles üvegablakok, elegáns, finom berendezés, és látványkonyha fogadja a betérő vendégeket. De nem csak a külcsín, hanem az étlap is igényességről árulkodik.

A Na’ Pasta Bistronál, mint azt a tulajdonostól megtudhattuk, személyesen választják ki és szelektálják beszállítóikat; csak a legjobb eredeti olasz alapanyagokkal dolgoznak. Ráadásul érdemes jól megnézni a kínálatot, hiszen valódi különlegességekre bukkanhatunk!

Sokszínű előétel választék

A Na’Pasta Bistroban számtalan könnyed és egészséges előétel közül válogathatunk: az olasz gasztronómia kereteibe illő Bruschetta válogatás, vagy a Pármai sonka és sárgadinnye tökéletesen megalapozhatják a további fogásokat. Arra azonban nem számítottunk, hogy itt még a pizza is lehet könnyed előétel: a kamut lisztből készült verzió ugyanis egy olyan ősi búzafajból készül, mely minden ma ismert gabonafélénél gazdagabb energiában és ásványi anyagban. Fehérjedús, és a legtöbb búza-túlérzékenységben szenvedő is biztonsággal fogyaszthatja, ugyanis nem terheli a szervezetet, és alacsony glikémiás indexe miatt a cukorbetegek és diétázók étrendjébe is könnyedén beilleszthető. Ezúttal egy Crudaiola nevű rukkolás, koktélparadicsomos és friss kecskesajtos, illetve egy Quattro Formaggi alapon lévő Ortolanat (grillezett zöldségek, bazsalikom, parmezán) próbáltunk ki. És hogy milyen volt a végeredmény? A kamut pizzák nemhogy „egészséges pizzának” zseniálisak, de rengeteg hagyományos társukat is bőven felülmúlják.

A pizza mellé választottunk még két előételt is: a ricottakrém, cukkini, koktélparadicsom kellemes, édeskés és habkönnyű ízvilága, és a grillezett polip, fekete olajbogyó, zeller, paradicsom, és burgonyapüré kompozíció dominánsabb, füstösebb íze jól kiegészítette az isteni, ropogós pizza szeleteket.

Tészták gluténmentes kivitelben

Szépen néznénk ki, ha a Na’ Pastaban pont a tészta nem lenne finom, de hála az égnek ez nem így van. Itt lehet kérni bármelyiket gluténmentesen is, ami bizony elég sokszor nagy csalódás, ha betérünk valahova egy jót enni. Épp ezért sokan arra gondolnak, ha a gluténérzékenyek, az azzal jár, hogy le kell mondaniuk a finom ízekről. Nos, lehet, hogy máshol igen, de nem itt! Aki nem gluténérzékeny, és nem is szeretne ilyen alapanyagokból enni, annak is jut bőven a hagyományos tésztából. Az étlapon választhatunk tésztaalapot több típusból is, és variálhatjuk azokat szószokkal, melynek az összeállításában a pincérek, séfek szívesen segítenek, akár a gluténmentes, vagy a sima változatról legyen szó.

Ha valaki nem beszél jól olaszul, vagy az olasz konyha világában nincs otthon annyira, némi gondot jelenthet az étlap értelmezése, de egy percig se habozzatok segítséget kérni, hogy biztosan a ti szájízeteknek megfelelőt kapjatok.

A tésztáinkat al dente módon készítették, ami azt a készültségi szintet jelenti, vagyis a főtt tészta állaga feszes, de már nem túl kemény, és nem is nyers. Ez utóbbi azért is izgalmas, mert az al dente módon elkészített tésztáknak alacsonyabb a glikémiás indexe, viszont ezek a tészták ugye „keményebbek”, így azoknak, akik nem kedvelik az ilyesmit, nem feltétlen ez lesz a kedvencük.

Három-féle tésztát próbáltunk ki: egy fokhagymás-kagylós, egy pestos-garnélás, és egy chilis típust. A chilistől volt, aki tartott egy kicsit erőssége miatt, végül azonban kellemes csalódás ért minket. Nem a torokégető erős chilit kaptunk vissza, ami elnyomja az ízeket, csak épp annyira volt pikáns, hogy aki nem szereti az erős falatokat, az is szívesen evett belőle.

A második tészta a garnélás volt, amit házi pestoval készítenek a puha roppanós rák mellé. Ez utóbbi kifogástalanul finom lett, akárcsak a harmadik, a fehérboros-fokhagymás kagylós. Fokhagymát tulajdonképpen elég sok szószhoz tesznek, ami szerintem nagyon különleges ízt kölcsönöz neki, bár könnyen el lehet rontani, ha túlzásba esünk vele, de itt azért látszik az olasz séfek hozzáértése.

Főétel

Főételek közül választottunk egy halat és egy bélszínt. A hal az egy sült tengeri sügér filé volt petrezselyemmel, citrommal, olasz juhsajttal, parmezánnal és zöldsalátával. Étlapban szereplő nevén sült branzino filé elképesztően omlós, vaj puha halétel, ami egy igazi, könnyű vacsoraválasztás tud lenni. A bélszín az egy USDA minősítésű OMAHA, azaz egy „filet mignon” volt. Nevét formája miatt kapta, hiszen ez gyakorlatilag a bélszín legvékonyabb, legpuhább részéből készül, és valóban olyan is volt. Jus (ejtsd: Zsü) szósszal és rozmaringos burgonyával tálalták. Mi persze kértünk hozzá egy extra adag zöldsalátát kiegészítésképpen, de önmagában is tökéletesen jól laktunk vele.

Borok

Az itallapon szereplő borokon túl érdemes a pincértől további ajánlásokat kérni, mivel a Na’ Pasta több, mint 100 fajta bort tart készleten. Ezekből számos olasz illetve magyar pincészetekből származó bio illetve biodinamikus bor, melyekhez a termelők nem adnak szulfitokat illetve ként, így ezeket fogyasztva elkerülhetjük a fejfájást.

A vacsora során többen is kóstoltunk többféle Olaszországból származó bio bort. Mint például a Veronából származó vörös Campo del Maestro-t, vagy a szicíliai Grillo-t, mely egy gyümölcsös száraz fehérbor, a klasszikus magyar borokhoz képest enyhén idegen utóízzel.

Kiemelkedő a Coste di Moro volt, mely egy biodinamikus vörösbor és különlegessége, hogy száraz bor létére szinte félédesnek érzékeltük. Annyira gyümölcsös volt az íze és az illata, hogy megtréfálta a testes magyar borokhoz szokott ízlelőbimbónkat is. A kedvenc mégis egy szicíliai vörös bio bor maradt, a Nerodavola, mely kellemesen testes íz világával varázsolt el minket.

Édes élvezetek       

Természetesen a vacsora végén a desszert sem maradhatott ki. Az étkezést egy mennyei glutén- és laktózmentes Tiramisuval, csokoládés brownie-val, és mille feuille-el zártuk. A Tiramisun egy pillanatra sem éreztük, hogy mentes lenne. A pohárkrém formájában tálalt finomság kellemesen lágy krémes íze pontosan olyan volt, amilyennek egy Tiramisunak lennie kell. A Brownie-t nagyjából 1 perc alatt kanalaztuk be, a három desszert közül érezhetően ez aratta a legnagyobb sikert. Persze a mille feuille sem okozott csalódást, bár közel sem tudta maga alá gyűrni a másik két desszertet-kreációt.

 

Összességében élményekkel gazdagon, tele hassal, és nagyon jó hangulatban távoztunk a Na’ Pasta Bistroból. Az étterem nagyobb baráti társaságoknak ugyancsak tökéletes lehet, hiszen a hagyományos ízek rajongói, és az ételérzékenységben szenvedők egyaránt megtalálhatják számításaikat. Elsősorban mégis azoknak ajánljuk ezt a különleges helyet, akik szeretnek jókat enni, és nem vetik meg az olasz Dolce Vita életérzést.

Minden bejegyzés a szerző saját független véleménye és értékelése, a Tesztevőket jogi felelősség nem terheli.
LÉGY EGY PROFI CSAPAT TAGJA,

JELENTKEZZ
TE IS TESZTEVŐNEK!

Ha szeretnél te is kipróbálni új helyeket, vagy vérbeli profiként rengeteg megosztandó kedvenced van, csatlakozz csapatunkhoz és legyél te is tesztevő.

Készen állsz, hogy elárulj pár részletet magadról?

Tesztevők Jelentkezz Kép

Tedd meg az első lépést

A fiatal, lendületes titánok, akik mindent felkutatnak, hogy senkinek se kelljen a legelejéről kezdeni. Csapatunk csak az ételek iránt érzett rajongásával kapcsolódik bármely helyhez, termékhez, így biztos lehetsz, hogy mindenkit pártatlanul ítélünk meg és alaposan “átrágjuk” magunkat a részleteken.

Fontos szempont a kiválasztásnál, hogy képes legyél olvasmányosan megfogalmazni a tapasztalatot és készíteni egy szép képet a poszthoz. Csak ne feledd: előbb a fotó, aztán az élmény, végül az írás! Legalábbis szerintünk így jön ki a legszebb eredmény. :)

Ha írsz nekünk, meg fogunk kérni egy próba tesztre. Célunk, hogy a beérkezett anyaggal előszűrjük, hogy kivel szeretnénk hosszútávon együtt dolgozni. Nincsen nehéz dolgod, mert egyrészt vajszívünk van, másrészt ha amúgy is szeretsz kipróbálni/bemutatni helyeket, 1-2 nap alatt elkészülhet a mű. Ne aggódj, nem fogjuk a beleegyezésed nélkül felhasználni az írást, ha beleszeretünk, úgyis átadjuk neked a lehetőséget.

Közösségünk fontos teszt szempontjai közé tartozik a kiszolgálás/kiszállítás gyorsasága, személyzet kedvessége, tálalás, ízélmény és az ár-érték arány. Kérünk jelöld meg, hogy az étel milyen csoportba tartozik (laktózmentes, vegetáriánus, gluténmentes, stb.) és ne feledd el megadni a hely és a kipróbált étel nevét sem.

Őszintén és nyíltan kommunikálunk olvasóink felé tehát ne tartsd magadban a véleményed!

    * Kötelezően kitöltendő mező
    Thank you image

    Köszönjük az üzenetedet!

    Kollégáink 24 órán belül felveszik Veled a megadott elérhetőségeid egyikén a kapcsolatot. Addig is nézz szét új tesztjeink között.

    Newsletter icon

    HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

    Szeretnéd, ha mostantól csupán annyi dolgod lenne, hogy megnyisd otthon hírlevelünket és gyorsan átfusd az újdonságokat?

    Mi ígérjük, hogy csakis ínycsiklandozó egészséges eledelekkel és tippekkel zargatunk, hogy szélesítsd a repetoárt házhoz rendeléskor, baráti összejövetelekhez és amikor SOS kellene valami finom falat.

    Nagyon örülnénk, ha hasznos tanácsaink eljutnának minél több egészséges életmód iránt elkötelezett emberhez.

    Feltételek *