Karácsonyi vacsi Tesztevők-módra

score-starscore-starscore-starscore-starscore-star (Az értékelések átlaga 4.6)
Tesztevők
Étterem: Egyéb
Kiszolgálás & Szállítás Info
score-starscore-starscore-starscore-starscore-star
Személyzet Info
score-starscore-starscore-starscore-starscore-star
Tálalás Info
score-starscore-starscore-starscore-starscore-star
Ízélmény Info
score-starscore-starscore-starscore-starscore-star
Ár-érték arány Info
score-starscore-starscore-starscore-starscore-star
Ismét eltelt egy év, mi pedig úgy döntöttünk stílusosan búcsúztatjuk 2019-et és leteszteljük a Mom Leroy megújult kínálatát!

A tavalyi év sikerére való tekintettel ismét a Mom Leroy-ban ünnepeltük a Tesztevők karácsonyt különleges ételek és italok társaságában. Az étlapon a megszokott finomságok mellett számos újdonsággal is találkozhattunk, melyek között természetesen mentes harapnivalók egyaránt szép számmal akadtak.

A MOM Parkban található Leroy étterem híres a klasszikus, magyaros fogásairól, de évek óta visszajáró vendégeik nem csak emiatt szerethetik a helyet. Amibe a vezetőség belekezd, azt maximális odafigyeléssel teszik: a sushikat profi szakember felügyeli, a heti séf ajánlatban pedig a konyháért felelős séf mutatja meg, mit tud és mi az, amit a szezon megkíván. Így ha a menü már szűk lenne, itt mindig találunk újdonságokat.

A koktéloknál abszolút odafigyeltek az egyéni igényekre – kérhettünk olyat is, ami nem volt az étlapon. Jó minőségű alapanyagokból, biztos kezek rázták össze az italokat. Egy karácsonyi vacsin, ahol van mire koccintani, tökéletes csajos este élményét adták! Mindenki más irányba szeretett volna indulni – voltak gyümölcsösebb és voltak Sex and the City-sebb, klasszikusabb vonalak. Szerintünk nincs olyan, amit ne tudnának elkészíteni!

Előételek

Természetesen az italok után rögtön az előételek tengerébe vetettük magunkat. Választásunk három sushi-különlegességre, illetve az étlap három hagyományosabb tételére esett. Ezek közül abszolút favorit volt a Kecskesajt grillezve gránátalmás kesudiós salátával, amit zöldalmás vinegrettel dobtak fel. Az illata már messziről jelzi az embernek, hogy elkészült, kellemesen krémes, tökéletes kombója a salátának, amit mellé adtak.

A másik, ami érdekesség volt számunkra, az egy klasszikusnak tűnő tavaszi tekercs volt, kivéve, hogy sajt is volt benne. Szerencsére ellentétben azzal, amit korábban megszoktunk, a tavaszi tekercseken valahogy nem érződött az általában rájuk jellemző olajos hatás. A zöldséges-sajtos verzió nagyon bejött, simán eleszegethető az édes-chili szósz nélkül is akár.

A harmadik, ami természetesen egy étlapról sem hiányozhat, az a padlizsánkrém volt pitával, paradicsommal, és lilahagymával. Mindig nyerő. Mi nagy rajongói vagyunk, úgyhogy nem kellett félni attól, hogy nem fogy el.

A sushi-kreációk nagyon látványosra sikerültek. A kifordított Spicy Lazac makit céklatempurával, fűszeres majonézzel, és avokádóval tálalták. Abszolút klasszik, mindenki kedvence lett. Na meg ugye, amiben avokádó van, az már rossz nem lehet.

A következő kettő egy-egy szokatlan különlegesség volt, ugyanis ki voltak sütve panko morzsás bundában. Az egyikbe még sajt is került, arról nem is beszélve, a másikban nem volt rizs… Ez a kisütéses dolog többünknek is furcsán hatott, mert  a sushit alapjáraton egy könnyű ételnek tartjuk, ami nem nehezíti el a gyomrot, viszont ha az ember arra gondol, hogy valamit deep fried készítenek, akkor azzal már nem fér össze a könnyű előétel képe. A gyanú némileg beigazolódott. A Spicy rizs nélküli Do-Ri egy kicsit száraz volt így, hogy nem volt benne a töltet, amitől a sushit sushinak érzi az ember, viszont a Nori Cheese nagyon bejött. A kis háromszög alakú szendvics sushiknál kicsit küzdeni kellett a nyúlós sajttal, akárcsak egy melegszendvicsnél, viszont érdekes mód a lazacot nagyon jól kiegészítette.

Főételek

A főételek köréből több mindennel is megpróbálkoztunk. Eszter tonhal steak-et kóstolt, mely kellemesen sós hatást keltett, csak enyhén volt klasszikus „hal íze”. Köretként mellé padlizsános mentás quinoa-t tálaltak, melyet ugye arról ismerünk leginkább, hogy az Inkák gluténmentes, lúgosító, kalóriaszegény aranya. Érzésre a tonhal-quinoa páros kissé semlegesítette egymás ízét, viszont aki kifejezettem egy könnyű, diétás vacsorára vágyik, annak előszeretettel ajánljuk ezt a kombót.

Anikó masszív előétel sorozat után már valami könnyedebb főételre vágyott, így esett a választása a lazac-saláta kombinációra. A lazac mindig egy tuti választás, igaz itt jelezték, hogy az elkészítési folyamat eltér a megszokottól. Ez azonban nem rettentett el minket! A lazac falatok lisztes-fűszeres-szezámmagos bundát kapnak, majd ezután kisütik őket a fritőzben. Ettől inkább snack jellegűek lesznek, méretük és ízük alapján is, ugyanis kisebb kockákra – a nevük alapján falatokra vágják őket. A saláta frissessége kellett mellé, a chutney pedig telitalálat! A mangós és enyhén chilis szósz sokat javított a kissé ropogósra, szárazra sikerült falatkákon. Összességében érdekes kombinációt kaptunk, azoknak ajánlanánk, akik szeretnek eltérni a klasszikusabb ételpárosításoktól és megoldásoktól.

Az üzletvezető ajánlására Regi roston sült kacsamájat választott, almás édesburgonyás rétessel és tokajiban párolt vörös áfonyával. Már a fogás megérkezésekor látszott, hogy jó döntést hozott, mikor hallgatott a dolgozói javaslatra. Hiszen ki más ismerné jobban az étlapot, mint aki napi szinten látja, milyen étel rejtőzik a jól hangzó feliratok mögött.

A klasszikusnak nem mondható fehér tányéron, igazán jól mutatott a színpompás fogás. Az édesburgonyás rétes narancssárgáját tökéletesen kiegészítette az áfonya izzó vörös színe és a díszítésként használt bébi spenót élénk zöldje. Az ízek harmóniája pedig már az első falatnál tökéletesen megmutatkozott. Az édesburgonyás almás rétes annyira isteni volt, hogy desszertként is megállta volna a helyét, a rostonsült kacsamáj füstös ízvilágát pedig hibátlanul ellenpontozta a borban pácolt édes áfonya. A tányér karácsonyi hangulatú színeihez pompásan illeszkedett az összetevők alapvetően édes ízvilága. Így ez a fogás mind színvilágában, mind ízeiben szenzációs választásnak bizonyult a karácsonyi vacsora egyik főételeként.

Szilvi főétele Calamari fritti néven futott. Egy alapvetően szezonális nyári fogás, melyet végül a nagy érdeklődésre tekintettel étlapon tartottak. A bundázott calamarit édesburgonyával és majonézes salátával hozták ki, igazi tengerparti hangulatot teremtve ezzel a szürke télbe. Az édesburgonya tökéletesen sikerült, ahogy a majonézes saláta is, a bundázott calamarinál viszont erőteljesebben dominált a panír, mint kellett volna, és így magának a tintahalnak az íze egy picit háttérbe szorult.

Végül az ázsiai konyha kínálatából Luca a Zöldséges pad thai-t választotta. Elmondása szerint ez a fogás átírta a pad thai tésztával kapcsolatos addig ismert összes elképzelését. Már első harapásnál tökéletes harmónia volt az ízek között: a rizstészta omlósra pirítva, a mogyoró és a friss koriander pedig csak tovább fokozta az élményt.

Desszertek

Az étkezést mi mással is zárhatnánk le, mint a desszerttel! Ebből rögtön hármat is kirendeltünk, biztos, ami biztos. Az édes hármasban ezúttal egy Rákóczi túrós palacsinta, egy répatorta, és egy mandulatorta kapott helyet. A vélemények megoszlottak, már ami az első helyezettet illeti, abban azonban mindannyian egyetértettünk, hogy a desszertek egytől-egyig mennyeiek voltak. A túrós palacsinta tökéletesen hozta a klasszikus házias ízeket, a mandulatorta lágyan édesnek hatott, míg a répatorta fűszeres jellegével tökéletesen illett a karácsonyi vacsoraasztalra.

Összességében egy élményekben és ízekben gazdag estét töltöttünk el a Mom Leroy éttermében. Nem csalódtunk benne idén sem, és abban is biztosak vagyunk, hogy visszatérünk még!

Minden bejegyzés a szerző saját független véleménye és értékelése, a Tesztevőket jogi felelősség nem terheli.
LÉGY EGY PROFI CSAPAT TAGJA,

JELENTKEZZ
TE IS TESZTEVŐNEK!

Ha szeretnél te is kipróbálni új helyeket, vagy vérbeli profiként rengeteg megosztandó kedvenced van, csatlakozz csapatunkhoz és legyél te is tesztevő.

Készen állsz, hogy elárulj pár részletet magadról?

Tesztevők Jelentkezz Kép

Tedd meg az első lépést

A fiatal, lendületes titánok, akik mindent felkutatnak, hogy senkinek se kelljen a legelejéről kezdeni. Csapatunk csak az ételek iránt érzett rajongásával kapcsolódik bármely helyhez, termékhez, így biztos lehetsz, hogy mindenkit pártatlanul ítélünk meg és alaposan “átrágjuk” magunkat a részleteken.

Fontos szempont a kiválasztásnál, hogy képes legyél olvasmányosan megfogalmazni a tapasztalatot és készíteni egy szép képet a poszthoz. Csak ne feledd: előbb a fotó, aztán az élmény, végül az írás! Legalábbis szerintünk így jön ki a legszebb eredmény. :)

Ha írsz nekünk, meg fogunk kérni egy próba tesztre. Célunk, hogy a beérkezett anyaggal előszűrjük, hogy kivel szeretnénk hosszútávon együtt dolgozni. Nincsen nehéz dolgod, mert egyrészt vajszívünk van, másrészt ha amúgy is szeretsz kipróbálni/bemutatni helyeket, 1-2 nap alatt elkészülhet a mű. Ne aggódj, nem fogjuk a beleegyezésed nélkül felhasználni az írást, ha beleszeretünk, úgyis átadjuk neked a lehetőséget.

Közösségünk fontos teszt szempontjai közé tartozik a kiszolgálás/kiszállítás gyorsasága, személyzet kedvessége, tálalás, ízélmény és az ár-érték arány. Kérünk jelöld meg, hogy az étel milyen csoportba tartozik (laktózmentes, vegetáriánus, gluténmentes, stb.) és ne feledd el megadni a hely és a kipróbált étel nevét sem.

Őszintén és nyíltan kommunikálunk olvasóink felé tehát ne tartsd magadban a véleményed!

    * Kötelezően kitöltendő mező
    Thank you image

    Köszönjük az üzenetedet!

    Kollégáink 24 órán belül felveszik Veled a megadott elérhetőségeid egyikén a kapcsolatot. Addig is nézz szét új tesztjeink között.

    Newsletter icon

    HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

    Szeretnéd, ha mostantól csupán annyi dolgod lenne, hogy megnyisd otthon hírlevelünket és gyorsan átfusd az újdonságokat?

    Mi ígérjük, hogy csakis ínycsiklandozó egészséges eledelekkel és tippekkel zargatunk, hogy szélesítsd a repetoárt házhoz rendeléskor, baráti összejövetelekhez és amikor SOS kellene valami finom falat.

    Nagyon örülnénk, ha hasznos tanácsaink eljutnának minél több egészséges életmód iránt elkötelezett emberhez.

    Feltételek *