Szilárd étel nélkül 3 napon át? - avagy ez történt a detox kúrám alatt! - Tesztevők

Szilárd étel nélkül 3 napon át? – avagy ez történt a detox kúrám alatt!

score-starscore-starscore-starscore-starscore-star (Az értékelések átlaga 5)
Pajger Adrienn
Ízélmény Info
score-starscore-starscore-starscore-starscore-star
Ár-érték arány Info
score-starscore-starscore-starscore-starscore-star
Csomagolás Info
score-starscore-starscore-starscore-starscore-star
Lelassulás, elcsendesedés, egészséges és tudatos napok, külső-belső tisztulás. A Fű Juice Bár 3 napos Detox kúráját teszteltem.

Nagyon felcsigázott ez a kúra, és hogy vajon elég kitartó leszek e hozzá. Sajnos sokszor szoktam abba a hibába esni, hogy ha este későn megkívánok egy hamburgert, pizzát, vagy egyéb, ilyenkor nem ajánlatos ételt, akkor azt hirtelen felindulásból meg is eszem, másnap pedig bánkódok, hogy ezt bizony nem kellett volna. És a testem sem hálálja meg, mert nem alszom jól, vagy csak nagyon sokára sikerül elaludnom és másnap nem vagyok energikus. Nem valami nagy az akaraterőm és kitartásom ha kajáról, főként kajamegvonásról van szó, így duplán nagy reményekkel álltam neki ennek a három napnak, hogy sikerülni fog e.

A 3 nap három színe (zöld, sárga és piros) és sorrendisége meghatározott hatással van a szervezetre, ezért ajánlottan nem szabad felcserélni a napokat.

1. nap

Izgatottan indultam neki egy kedd reggelen az első napomnak, kíváncsi voltam, hogy a zöld, hidegen préselt 100% gyümölcs és zöldséglevek vajon ízleni fognak e, és most, hogy már vége lett a kúrának, kijelenthetem, hogy az erre a napra összeállított levek voltak a kedvenceim! 🙂 Egy nagyon kellemes és örömteli benyomás volt, hiszen zeller, petrezselyem, spenót és sóska is szerepet kapott ezen a napon, így nem gondoltam volna, hogy ezek lesznek a favoritok, mert magamtól biztosan nem mixeltem volna őket össze.

A búzafű shot volt az induló adag, aminek hatóanyagai kiváló lúgosítók és vértisztítók, a búzafű gyógyhatása több ezer éves múlttal rendelkezik és ma is az egészséges táplálkozás egyik alapját képezi.

A legnagyobb kedvenc a reggelire fogyasztott alma, mangó, kiwi, spenót, spirulina kombó volt, amit bármikor szívesen meginnék, akár minden reggel életem végéig.

Igen, ennyire bejött 😀 A benne lévő spirulina megelőzi az allergiás tüsszögést, ami szuper, mert már bőven benne vagyunk az allergiaszezonban, reggelente én is körülbelül tíz tüsszentéssel kezdem a napjaimat. A kúra alatt ez csökkent, így mindenképpen hatásosnak mondanám. A spirulina az egyik legtrendibb superfood lett az elmúlt időszakban: gazdag növényi fehérjében, remek tápanyagforrás, segíti a jobb emésztést, segíti a megfelelő bélflóra kialakítását és csökkenti az étvágyat is.

Az avokádós cukkinis ebéd is jól esett, viszont a nassra fogyasztott cayenne borssal megspékelt lé egy kicsit nekem erős volt a bors miatt, de éreztem a jótékony hatását, így az is simán lecsusszant. Vacsi előtt egy kis szédülést éreztem, ekkor jött rá valószínűleg a testem, hogy még aznap nem kapott szilárd táplálékot, így bőszen ittam az ásványvizet, és még vacsi előtt kiegészítettem fél liter általam ízesített vízzel is, azaz uborkaszeleteket, citromfüvet tettem a mentes vízbe és azt is elkortyoltam.

Vacsira már teljesen zenbe, és egy kicsit bódult állapotba kerültem (és kissé éhes állapotba, ahol nehéz volt megállni, hogy ne egyek valamit ami a kezem ügyébe kerül), így inkább időben ágyba mentem és elszürcsölgettem a jóleső After8 céklaízben domináns levét, aztán szépen sorozatnézés közben álomba is szenderültem. Azt se tudom, mikor aludtam el legutóbb éjfél előtt, és másnap magamtól felkeltem egész kora reggel. Furcsán jó érzés volt ez 🙂

 

2. nap

Ezen a napon a sárga italok voltak fókuszban, amiben szerepet kapott mangó, narancs, gyömbér, kiwi, banán, répa, ananász, grapefruit, citrom, lime, sárgabarack, kurkuma és a superfoodok közül baobab és chiamag. A nap az immunerősítésről szólt, C-vitaminban gazdag gyümölcsökkel és zöldségekkel. Ilyenkor a Fű Juice Bár lányai által ajánlott sokat levegőn lenni, hogy minél jobban átjárja a testet a feltöltődés és a napsugarak.

A második nap gyömbérshottal való indítása a reggeli félkómás állapotomban picit meghökkentett, ahogyan az intenzív, csípős ízével bedurrantotta a reggelt. Gyorsan innom is kellett rá egy nagy pohár vizet, aztán jöhetett a csodálatosan harmonikusan összeállított reggeli. A shot egyébként durva lehet annak, aki még nem ivott gyömbéritalt reggelre (mint ahogy nekem az volt), de nagyon hatásos: éreztem, hogy áttiszít belül, és hogy jól indul tőle a napom.

Az ebéd a grapefruit kesernyés ízével nem lett a kedvencem, de aki szereti ezt a gyümölcsöt, az imádni fogja ezt az italt. A mixben található baobab az immunrendszer feltöltésének szuper vitaminja, ami egyébként eredeti formájában a majomkenyérfa, vagy afrikai baobabfa termése. A fa gyümölcse már a fán kiszárad és megőrzi C-vitamin tartalmát.

A nass hamar legurult, pedig a répás italokat nem szeretem, de bármikor máskor szívesen innám ezt a kombinációt a répa, alma, narancs és gyömbérrel, mert eléggé bejövős volt. A reggeli gyömbérshot után egy picit ódzkodtam ettől az italtól, de nagyon kellemes volt. A vacsorát viszonylag korán, 6-kor jólesően, kicsit mohón megittam, majd az After8-et 9 körül lakmároztam be. Az After8 előtt picit meginogtam, hogy vajon kibontsak e egy zacskó ropit, de sikerült túllendülnöm a hirtelen jött éhségérzetemen. Szintén hamar ágyba kerültem, és könnyűszerrel sikerült estére lecsendesednem és elengednem a stresszt.

 

 

3. nap

Mennyei kókuszvizes shottal kezdődött a harmadik, antioxidánsokkal teli reggel, a shotok közül ez volt a kedvencem. A benne lévő, a folyadéktól megduzzadt gojibogyó, (amit amúgy ilyen formában is, vagy szárított verziójában is használnak) remek immunerősítő a benne lévő C-vitamintartalma miatt és jó hatást gyakorol a szívre és az érrendszerre is.

A reggelire bekészített lében a gyömbér szintén szerepet kapott, de már nem olyan intenzíven, mint a második napon.

A levek tejterméket nem tartalmaznak és nem található bennük mesterséges színezék, adalék, cukor és tartósítószer. A csodálatos zöldségektől és gyümölcsöktől ilyen gyönyörű színűek, amiket élvezet fogyasztani.

A szedres vaníliás ebéd és a nassra készített, málnában bővelkedő préselt lé is szuper volt, a vacsiban lévő menta feldobta a meleg nyári napot, ez lett a shoton kívüli kedvenc italom ezen a piros színű napon. Még egy találka előtt ittam meg indulás előtt és meg se kottyant, hogy ellenálljak a csajos koktélozós estének, ami közben én vizet ittam és a már ismerős After8-emet, aztán pedig szépen hazaballagtam és ismét időben lefeküdtem.

Az After8 (cékla, alma, meggy, lime) minden napot lezárva vett részt ebben a programban, amit lefekvés előtt kell meginni, hogy segítse a máj munkáját és felkészüljön alvás közben a test a következő napra.

Az utolsó nap volt számomra a legkönnyebb, és őszintén megmondva a három nap leteltével a negyedik, lémentes reggelemen szomorú voltam, mert még szívesen ittam volna egy-két “csodalöttyöt”, majd lelombozódtam a hűtőt kinyitva, azon gondolkodva, hogy na akkor mit is egyek reggelire.

Hogy milyen volt ez a 3 napos detox program?

Számomra teljességgel komfortzónából kilépő. Soha nem csináltam végig egy kúrát sem, mert az ételekről nagyon nehéz lemondanom, és ha tudom, hogy valamit nem szabad enni, akkor még inkább azt kívánom. A levek szuperek voltak, mindegyik a maga módján ízlett, és a legfurcsábbnak tűnő zöldségmix volt az egyik legélvezetesebb ízvilág (uborka, zeller, petrezselyem, alma, citrom). Ezek a levek feltöltenek, lecsendesítenek, kikapcsolnak. Kicsit furcsálltam is, hogy nem “kell” pörögni, mert ha pörögnék se tudnék. És ezt nem rossz értelemben véve. Nem mondom, hogy kellemes percek voltak, amikor második nap az utcán sétálva ebédidőben a korgó gyomrommal megéreztem az egyik panel ablakából kiszűrődő, épp frissen elkészült rakott krumpli illatát, de nem akartam volna enni belőle, mert nem kívántam. A levekből viszont még napi 1-2-t tudtam volna inni, az biztos 😀 Nem kívántam az édes koktélokat, és semmi gond nem volt azzal sem, hogy második nap egy hidegtálas vacsit csak szemlélőként néztem végig az étkezőasztalnál, miközben én csak vizet ittam. Nem hiányzott, hogy egyek, de összességében én hosszabb távon úgy tudnám elképzelni az én étrendemben és mindennapjaimban, hogy egy ebédet vagy vacsorát kiváltanék szilárd melegételre, amivel akár hetekig tudnám élvezni a levek ízvilágát. Ez így nyilván nem lenne olyan hatásos, mint a detox kúra, de egy egészségesebb, tudatosabb és kiegyensúlyozottabb rutin felé tudna vinni.

Amit érdemes a kúra előtt megtenned:

Két héttel előtte csökkentsd a kávémennyiséget, hogy hozzászokjon a szervezeted, mert a kúra alatt nem szabad kávét inni. Én a kúra előtt három héttel (teljesen függetlenül tőle) elkezdtem fokozatosan leszokni róla, csökkenteni a napi két kávémat egyre, és egy héttel előtte már sikerült lenulláznom a kávéadagomat.

Egy héttel a kúra előtt minél kevesebb zsíros és nehéz ételt fogyassz, hogy felkészítsd a szervezeted a változásra.

Pár nappal a kúra előtt már igyál sok folyadékot és semmiképp se cukros üdítőket (ezt mondjuk a napi rutinba is érdemes beilleszteni, a kúrától függetlenül).

A kúra alatt:

Természetes ásványvízből nyugodtan fogyassz sokat, ha megéheznél.

Ízesített vizeket is szürcsölhetsz, én például általam összeállított citromfüves-uborkás-limeos-narancsos, vagy ubrokás-citromfüves vizet is ittam a bubimentes ásványvizen kívül.

Ha nagyon nagyon éhes lennél és nem bírnád ki, akkor egy kis adag főtt barnarizst, vagy vízben főtt zabkását egyél estére. De ha lehet, ne fogyassz szilárd táplálékot, mert úgy lesz hatásos a kúra.

TIPP: ha tudtok, menjetek el a 3 nap alatt, vagy után jógaórára, vagy otthon jógázzatok, meditáljatok. Én a kúra utáni napon tettem ezt meg, és nagyon jól esett!

Az intenzív edzéseket azért célszerű kerülni, ha nem vagytok hozzászokva az ilyen jellegű kúrához.

Napi okosságokat a kúrával kapcsolatban itt találsz: https://fujuicebar.hu/detox-kura

_________________________

A Fű Juice Bar-t személyesen Budapesten, a Retek utca 5-ben és a Herzen utca 3-ban találjátok, ha kezdésnek kipróbálnátok pár levet és utána csapnátok bele a kúrába!

Minden bejegyzés a szerző saját független véleménye és értékelése, a Tesztevőket jogi felelősség nem terheli.
LÉGY EGY PROFI CSAPAT TAGJA,

JELENTKEZZ
TE IS TESZTEVŐNEK!

Ha szeretnél te is kipróbálni új helyeket, vagy vérbeli profiként rengeteg megosztandó kedvenced van, csatlakozz csapatunkhoz és legyél te is tesztevő.

Készen állsz, hogy elárulj pár részletet magadról?

Tesztevők Jelentkezz Kép

Tedd meg az első lépést

A fiatal, lendületes titánok, akik mindent felkutatnak, hogy senkinek se kelljen a legelejéről kezdeni. Csapatunk csak az ételek iránt érzett rajongásával kapcsolódik bármely helyhez, termékhez, így biztos lehetsz, hogy mindenkit pártatlanul ítélünk meg és alaposan “átrágjuk” magunkat a részleteken.

Fontos szempont a kiválasztásnál, hogy képes legyél olvasmányosan megfogalmazni a tapasztalatot és készíteni egy szép képet a poszthoz. Csak ne feledd: előbb a fotó, aztán az élmény, végül az írás! Legalábbis szerintünk így jön ki a legszebb eredmény. :)

Ha írsz nekünk, meg fogunk kérni egy próba tesztre. Célunk, hogy a beérkezett anyaggal előszűrjük, hogy kivel szeretnénk hosszútávon együtt dolgozni. Nincsen nehéz dolgod, mert egyrészt vajszívünk van, másrészt ha amúgy is szeretsz kipróbálni/bemutatni helyeket, 1-2 nap alatt elkészülhet a mű. Ne aggódj, nem fogjuk a beleegyezésed nélkül felhasználni az írást, ha beleszeretünk, úgyis átadjuk neked a lehetőséget.

Közösségünk fontos teszt szempontjai közé tartozik a kiszolgálás/kiszállítás gyorsasága, személyzet kedvessége, tálalás, ízélmény és az ár-érték arány. Kérünk jelöld meg, hogy az étel milyen csoportba tartozik (laktózmentes, vegetáriánus, gluténmentes, stb.) és ne feledd el megadni a hely és a kipróbált étel nevét sem.

Őszintén és nyíltan kommunikálunk olvasóink felé tehát ne tartsd magadban a véleményed!

    * Kötelezően kitöltendő mező
    Thank you image

    Köszönjük az üzenetedet!

    Kollégáink 24 órán belül felveszik Veled a megadott elérhetőségeid egyikén a kapcsolatot. Addig is nézz szét új tesztjeink között.

    Newsletter icon

    HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

    Szeretnéd, ha mostantól csupán annyi dolgod lenne, hogy megnyisd otthon hírlevelünket és gyorsan átfusd az újdonságokat?

    Mi ígérjük, hogy csakis ínycsiklandozó egészséges eledelekkel és tippekkel zargatunk, hogy szélesítsd a repetoárt házhoz rendeléskor, baráti összejövetelekhez és amikor SOS kellene valami finom falat.

    Nagyon örülnénk, ha hasznos tanácsaink eljutnának minél több egészséges életmód iránt elkötelezett emberhez.

    Feltételek *