ID Café - Kis gyöngyszem a Blahán - Tesztevők

ID Café – Kis gyöngyszem a Blahán

score-starscore-starscore-starscore-starscore-star (Az értékelések átlaga 4.8)
Bohus Dorka
Étterem: Egyéb
Kiszolgálás & Szállítás Info
score-starscore-starscore-starscore-starscore-star
Személyzet Info
score-starscore-starscore-starscore-starscore-star
Tálalás Info
score-starscore-starscore-starscore-starscore-star
Ízélmény Info
score-starscore-starscore-starscore-starscore-star
Ár-érték arány Info
score-starscore-starscore-starscore-starscore-star
A reggelik terén a péksütemények, kekszek, croissant szendvicsek mellett természetesen megtalálhatóak a klasszikusok is a menüben, így nem maradhat el a omlett, az avokádó toast, vagy a sajtos melegszendvics sem, ugyanakkor kérhetünk quinoa bowl-t buggyantott tojással és rengeteg zöldséggel...és kértünk is!

Nyüzsgés, por, emberek, zaj, forgalom, tülekedés, sietség körös-körül, és akkor végre belépsz az ajtón: nyugalom, tisztaság, kellemes zene (és hőmérséklet!), szívélyes kiszolgálás, esztétikus berendezés és nem utolsó sorban szuper finomságok! Ilyen az ID Café, ami a város egyik legforgalmasabb csomópontjának békés kis szigete!

A Rákóczi út árkádjai alatt bújik meg a kb. egy éve megnyitott kis kávézó és reggeliző, mely a mellette található Netizen Hotel/Hostel családjának a tagja, ezáltal is garantálva a minőséget, és az elegáns hotelektől megszokott sztenderdeket.

A fiatalos, kozmopolita designnal és berendezéssel rendelkező hely szinte napról napra változik, újabb és újabb kiegészítők, feliratok, és dekorelemek gazdagítják kívülről és belülről is (egy kis szuperhősös fűszerezéssel).

Mint megtudtam, a választék is frissítésen ment át az utóbbi időben (a hotel újranyitásával együtt) visszaálltak az all day breakfast-ra, ami egyébként (és általában véve a reggelizős helyeknél) kb. délután 3-4-et jelent, eddig lehet “reggelizni”.

Széleskörű kávé- és teakínálattal rendelkeznek, értem ez alatt a szokásos espresso, latte, cappuccino, americano mellett a coconut matcha, beetroot latte variációkat (melyek természetesen szezonálisan változnak), emellett szuper forrócsokival, több ízben kapható limonádéval és frissen facsart narancs- és grapefruitlével várják a vendégeket.

A reggelik terén a péksütemények, kekszek, croissant szendvicsek mellett természetesen megtalálhatóak a klasszikusok is a menüben, így nem maradhat el a omlett, az avokádó toast, vagy a sajtos melegszendvics sem, ugyanakkor kérhetünk quinoa bowl-t buggyantott tojással és rengeteg zöldséggel…és kértünk is!

Íme a választásaim:

  • Frissen facsart narancslé
  • Quinoa tál buggyantott tojással 
  • Duplacsokis óriás keksz

ID Café reggeli

A nagy hőségben már önmagában a kellemes klimatizált helyiség áldás volt, de sikerült még fokozni egy szuper frissítő narancslével (egyébként minden üdítőt jégkockával is lehet kérni, én ezt ez esetben kihagytam)!

A quinoa tál kapcsán (amit hirtelen felindulásból rendelem, kíváncsiságból) először nem tudtam mit gondoljak, így meglepett, amikor melegen hozták ki, azt hiszem valami másra számítottam, de összességében nem ért csalódás! A buggyantott tojás mellett a teteje gazdagon volt terítve mindenféle feltéttel: koktélparadicsommal, kaliforniai paprikával, uborkával, pácolt gyömbérrel, edamame babbal, avokádóval és spenóttal! Bár megmondom őszintén én a fűszerek terén általában picit bátrabban sütök-főzök, összességében egy laktató, könnyű nyári fogást kaptam, ami akár tápláló  reggeliként, akár ebédként megállja a helyét!

És jön a kedvenc részem: az óriás duplacsokis keksz! Omlós, csokis, kakaós, puha, juicy, épp ahogy szeretem és mindössze 300 Ft!

Ha már az áraknál tartunk:

A reggelik 950Ft és 1800 Ft között kérhetőek, így láthatjuk, hogy az árak egyáltalán nincsenek elszállva. Finom, jó alapanyagokból készült, minőségi ételt kapunk. Az általam választott quinoa tálért 1790 Ft-ot fizettem. 

A kávék, teák, gyümölcslevek, limonádék attól függően, hogy közepes vagy nagy méretet kérünk, 500 Ft és 1300 Ft között kérhetők, a 3 decis frissen facsart narancslevem 990 Ft volt.

A csapat egy kis tündér! Mindenki szuper kedves, szolgálatkész, és lelkes! Nagyon szimpatikus a hozzáállásuk: az otthonos jó hangulathoz nagyban hozzájárul az is, hogy a “kötelező” kedvességen túl tényleg tudnak egy-két barátságos szót váltani a vendéggel.

A hely egyébként kutyabarát, diákigazolvány felmutatásával kedvezményt biztosít, illetve mind a grab & go menük, mind a kávék után pecsétek gyűjthetők, melyek egy szelet sütire, vagy kávéra/teára válthatóak be. A fentieken túl pedig az ételpazarlás elleni kampányban is részt vesznek a Munch.hu-val együttműködve!

Összességében szerencsére elég közel lakom az ID Café-hoz, hogy gyakran ellátogassak: a “welcomed” érzés és a finom ételek garantáltak!

Minden bejegyzés a szerző saját független véleménye és értékelése, a Tesztevőket jogi felelősség nem terheli.
LÉGY EGY PROFI CSAPAT TAGJA,

JELENTKEZZ
TE IS TESZTEVŐNEK!

Ha szeretnél te is kipróbálni új helyeket, vagy vérbeli profiként rengeteg megosztandó kedvenced van, csatlakozz csapatunkhoz és legyél te is tesztevő.

Készen állsz, hogy elárulj pár részletet magadról?

Tesztevők Jelentkezz Kép

Tedd meg az első lépést

A fiatal, lendületes titánok, akik mindent felkutatnak, hogy senkinek se kelljen a legelejéről kezdeni. Csapatunk csak az ételek iránt érzett rajongásával kapcsolódik bármely helyhez, termékhez, így biztos lehetsz, hogy mindenkit pártatlanul ítélünk meg és alaposan “átrágjuk” magunkat a részleteken.

Fontos szempont a kiválasztásnál, hogy képes legyél olvasmányosan megfogalmazni a tapasztalatot és készíteni egy szép képet a poszthoz. Csak ne feledd: előbb a fotó, aztán az élmény, végül az írás! Legalábbis szerintünk így jön ki a legszebb eredmény. :)

Ha írsz nekünk, meg fogunk kérni egy próba tesztre. Célunk, hogy a beérkezett anyaggal előszűrjük, hogy kivel szeretnénk hosszútávon együtt dolgozni. Nincsen nehéz dolgod, mert egyrészt vajszívünk van, másrészt ha amúgy is szeretsz kipróbálni/bemutatni helyeket, 1-2 nap alatt elkészülhet a mű. Ne aggódj, nem fogjuk a beleegyezésed nélkül felhasználni az írást, ha beleszeretünk, úgyis átadjuk neked a lehetőséget.

Közösségünk fontos teszt szempontjai közé tartozik a kiszolgálás/kiszállítás gyorsasága, személyzet kedvessége, tálalás, ízélmény és az ár-érték arány. Kérünk jelöld meg, hogy az étel milyen csoportba tartozik (laktózmentes, vegetáriánus, gluténmentes, stb.) és ne feledd el megadni a hely és a kipróbált étel nevét sem.

Őszintén és nyíltan kommunikálunk olvasóink felé tehát ne tartsd magadban a véleményed!

    * Kötelezően kitöltendő mező
    Thank you image

    Köszönjük az üzenetedet!

    Kollégáink 24 órán belül felveszik Veled a megadott elérhetőségeid egyikén a kapcsolatot. Addig is nézz szét új tesztjeink között.

    Newsletter icon

    HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

    Szeretnéd, ha mostantól csupán annyi dolgod lenne, hogy megnyisd otthon hírlevelünket és gyorsan átfusd az újdonságokat?

    Mi ígérjük, hogy csakis ínycsiklandozó egészséges eledelekkel és tippekkel zargatunk, hogy szélesítsd a repetoárt házhoz rendeléskor, baráti összejövetelekhez és amikor SOS kellene valami finom falat.

    Nagyon örülnénk, ha hasznos tanácsaink eljutnának minél több egészséges életmód iránt elkötelezett emberhez.

    Feltételek *