Freyja - a fenséges croissantok mennyországa - Tesztevők

Freyja – a fenséges croissantok mennyországa

score-starscore-starscore-starscore-starscore-star (Az értékelések átlaga 4.8)
Novák Evelin
Rendelés dátuma: 2019.10.31
Kiszolgálás & Szállítás Info
score-starscore-starscore-starscore-starscore-star
Személyzet Info
score-starscore-starscore-starscore-starscore-star
Tálalás Info
score-starscore-starscore-starscore-starscore-star
Ízélmény Info
score-starscore-starscore-starscore-starscore-star
Ár-érték arány Info
score-starscore-starscore-starscore-starscore-star
Egyszerűen lenyűgöző, hogy sétálsz az utcán, és hopp egyszer csak ott egy óriási kirakat, ahonnan kifelé vigyorognak a croissantok, pont úgy felsorakoztatva, mint a cipők, gondosan egymás mellett, neveikkel ellátva, hát ember legyen a talpán, aki képes nyálcsorgatás nélkül tovább sétálni.

Ha valaki, akkor én biztos édes szájúak közé tartozom, bár az esetek nagy részében figyelek arra, hogy cukormentesen étkezzek, amikor belebotlok egy olyan helybe, mint a Freyja, nincs menekvés, elesett katona vagyok.

Sült paprikakrém, kéksajt, rozmaring,  házi eperlekvár, brie sajt, prosciutto, kecskesajt, fügelekvár… ilyen, és ehhez hasonló töltelékekkel találkozhatsz a Freyja-ban. És ez még nem minden, mert ami még jobb az egészben, hogy nem tudod megunni, ugyanis mindig frissítik a repertoárt.

Szóval miután megörökítettem ezeket a finomságokat, beszabadultam, hogy megegyek mindent. Még be sem értem, de már üdvözöltek, mosolyogtak, lesték minden kívánságom. Viszonylag csendes időszakban jöttem, nem állt sorban senki, szerencsére volt ülőhely is. Kértem egy málna-krémes és egy prosciouttos croissant-t, növényi tejes flat white-tal és friss barackos-mangós smoothie-val. Miközben összerakták a rendelésem, nettó 2 perc nagyjából, kinéztem magamnak egy asztalt a lépcsőzetesen felépített ülőhelyeknél, amiről már bánom, hogy nem lőttem egy képet. Olyan lelátó-szerű, de sokkal barátságosabb és kényelmesebb. Még növények is vannak körülötted! Óriási!

Meg is volt mindenem, jöhetett a fizetés. Meg van az érzés, amikor bevásárolsz, gondolatban már meg is etted, majd hoppácska, nincs nálam pénz? Pontosan ez történt velem. Lehetett volna iszonyú égő, de nagyon rendesek voltak, és végül sikerült megoldanunk a problémát úgy, hogy fizessek is, és jól is lakjak, meg persze jól kinevessem magam, bár már meg sem lepődök.

Szóval felkászálódtam az asztalomhoz, imádkozva, nehogy eldobjam a dolgaim, majd lehuppantam a párnára, és hozzáláttam a reggelihez. A málnás croit már ismertem, de kíváncsi voltam, hogy vajon ugyanolyan fenséges e, mint fél évvel ezelőtt volt. Az volt, hacsak nem még jobb. Hangyányit ropogós, de belül puha, gazdag tészta. A málnakrém tökéletesen visszaadta a friss málna édesen savanyú ízét. Talán nem pontosan ugyanilyen volt, amit akkor ettem, de az biztos, hogy tökéletesnek tökéletes volt mindkettő. Direkt választottam egy sósat is, a prosciuttos-at. Oda vagyok a sajtokért, a kecskesajtért meg főleg, a kedvenc gyümölcsöm pedig a füge, úgyhogy nem volt nehéz levenni a lábamról a fügelekváros-kecskesajtos-prosciuttos croissant-nal. Annyi bizonyos, hogy dán receptet követnek, rengeteg vajat használnak és kovászt, valamint nem sajnálják a tölteléket, legyen szó bármilyen ízvilágról. Valószínűleg ettől ilyen finomak ezek a csodák.

Ha nem szereted az extrás dolgokat, akkor is próbáld ki a Freyját, ugyanis van egyszerű vajas croissantjuk is, ami egy profin elkészített kávéval örök klasszikus párosítás. Persze az sem utolsó, hogy nagyon kellemes a hely atmoszférája. Egyszerű stílus, világos, nagy tér, ülhetsz az ablakban, megszokottan az asztalnál, de kérheted akár elvitelre is, hogy egy séta közben reggelizz meg.

Minden bejegyzés a szerző saját független véleménye és értékelése, a Tesztevőket jogi felelősség nem terheli.
LÉGY EGY PROFI CSAPAT TAGJA,

JELENTKEZZ
TE IS TESZTEVŐNEK!

Ha szeretnél te is kipróbálni új helyeket, vagy vérbeli profiként rengeteg megosztandó kedvenced van, csatlakozz csapatunkhoz és legyél te is tesztevő.

Készen állsz, hogy elárulj pár részletet magadról?

Tesztevők Jelentkezz Kép

Tedd meg az első lépést

A fiatal, lendületes titánok, akik mindent felkutatnak, hogy senkinek se kelljen a legelejéről kezdeni. Csapatunk csak az ételek iránt érzett rajongásával kapcsolódik bármely helyhez, termékhez, így biztos lehetsz, hogy mindenkit pártatlanul ítélünk meg és alaposan “átrágjuk” magunkat a részleteken.

Fontos szempont a kiválasztásnál, hogy képes legyél olvasmányosan megfogalmazni a tapasztalatot és készíteni egy szép képet a poszthoz. Csak ne feledd: előbb a fotó, aztán az élmény, végül az írás! Legalábbis szerintünk így jön ki a legszebb eredmény. :)

Ha írsz nekünk, meg fogunk kérni egy próba tesztre. Célunk, hogy a beérkezett anyaggal előszűrjük, hogy kivel szeretnénk hosszútávon együtt dolgozni. Nincsen nehéz dolgod, mert egyrészt vajszívünk van, másrészt ha amúgy is szeretsz kipróbálni/bemutatni helyeket, 1-2 nap alatt elkészülhet a mű. Ne aggódj, nem fogjuk a beleegyezésed nélkül felhasználni az írást, ha beleszeretünk, úgyis átadjuk neked a lehetőséget.

Közösségünk fontos teszt szempontjai közé tartozik a kiszolgálás/kiszállítás gyorsasága, személyzet kedvessége, tálalás, ízélmény és az ár-érték arány. Kérünk jelöld meg, hogy az étel milyen csoportba tartozik (laktózmentes, vegetáriánus, gluténmentes, stb.) és ne feledd el megadni a hely és a kipróbált étel nevét sem.

Őszintén és nyíltan kommunikálunk olvasóink felé tehát ne tartsd magadban a véleményed!

  * Kötelezően kitöltendő mező
  Thank you image

  Köszönjük az üzenetedet!

  Kollégáink 24 órán belül felveszik Veled a megadott elérhetőségeid egyikén a kapcsolatot. Addig is nézz szét új tesztjeink között.

  Newsletter icon

  HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

  Szeretnéd, ha mostantól csupán annyi dolgod lenne, hogy megnyisd otthon hírlevelünket és gyorsan átfusd az újdonságokat?

  Mi ígérjük, hogy csakis ínycsiklandozó egészséges eledelekkel és tippekkel zargatunk, hogy szélesítsd a repetoárt házhoz rendeléskor, baráti összejövetelekhez és amikor SOS kellene valami finom falat.

  Nagyon örülnénk, ha hasznos tanácsaink eljutnának minél több egészséges életmód iránt elkötelezett emberhez.

  Feltételek *