Lakáséttermek Budapesten II. rész - Tesztevők

Lakáséttermek Budapesten II. rész

score-starscore-starscore-starscore-starscore-star (Az értékelések átlaga 4.6)
Pető Regina
Rendelés dátuma: 2019.09.17
Kiszolgálás & Szállítás Info
score-starscore-starscore-starscore-starscore-star
Személyzet Info
score-starscore-starscore-starscore-starscore-star
Tálalás Info
score-starscore-starscore-starscore-starscore-star
Ízélmény Info
score-starscore-starscore-starscore-starscore-star
Ár-érték arány Info
score-starscore-starscore-starscore-starscore-star
Van, hogy egy vendéglátóhelyen nem az ételé a főszerep... és ez jó!

Találhatsz a lakáséttermek között, ténylegesen otthonként működőt, amelyet hétvégente a gasztromán tulajdonosok megnyitnak egy kisebb közönség számára. Vagy olyat, amely inkább közösségi térként és stúdióként működik, délelőttönként networking eseményekkel, délután workshopokkal.

Az ilyen közösségi térhez hasonló helyeket akár születésnapra is kibérelheted, személyzettel vagy anélkül. És vannak az igazán különlegesek, amelyek az egyébként is misztikus lakásétterem kategóriát további titkos összetevőkkel teszik még különlegesebbé. Pop up lakásétteremet találni igazi kihívás, rendszerint csak meghívásra kerülhetsz fel a vendég listára.

Korábban írtam már a Szuterén Lakásétteremről, most pedig az Ételműhely Gasztrostúdióbeli első látogatásomról olvashatsz, mely a lakásétterem skála másik végpontján helyezkedik el. Az Ételműhely Gasztrostudió, mely közösségi térként is üzemel, Újpest város központjában található és az egyik rendszeres programjukon a Női vállalkozói brunch-on vettem részt, melyet szerda délelőttönként rendeznek.

Ahogy a nevében is szerepel, a rendezvény egy bőséges késői reggelivel indult és jó hangulatú kötetlen beszélgetéssel végződött. A reggeli különböző kencéket, többek között házi készítésű körözöttet, frissen sütött tökmagos kenyeret és zöldségeket, valamint tej és cukormentes kakaós csigát és friss gyümölcsöket tartalmazott. Ami nagyon megfogott a gasztostúdióban, hogy a megterített asztalon különböző stílusú egyedi kézzel készült tányérokat halmoztak fel, így minden résztvevő a hangulatának megfelelő tányérból reggelizhetett. A reggeli alapanyagai mind frissek, házi készítésűek és isteniek voltak, tökéletesek a napindításhoz.

A brunch amelyen én is részt vettem különleges tea kóstolással egészült ki. A tea specialista hölgy bemutatta a tea válogatásokat és mesélt nekünk a teák eredetéről is, amíg a meleg italokat kortyoltuk. Négy nagyon különböző karakterű teát kóstolhattunk meg:

 • sáfrányos körömvirágos fekete teát
 • english rose -t
 • rózsabimbóival ízesített fekete teát és
 • narancsos fekete teát, melyben narancs virág és narancs olaj is volt.

Reggeli közben megindult a beszélgetés is, a finom étel és italok egyértelműen pozitívan hatottak a társaságra. A délelőtt során 4-féle teát kóstolhattunk meg, ebből egyet sajnos anélkül fogyasztottam el, hogy realizáltam volta ezt, mivel annyira magával ragadott a beszélgetés flow-ja. A teák közül egyértelműen a sáfrányos körömvirágos fekete tea volt a kedvencem, melynek erős, karakteres és enyhén kesernyés ízvilága igazán maradandó élményt adott.

Minden bejegyzés a szerző saját független véleménye és értékelése, a Tesztevőket jogi felelősség nem terheli.
LÉGY EGY PROFI CSAPAT TAGJA,

JELENTKEZZ
TE IS TESZTEVŐNEK!

Ha szeretnél te is kipróbálni új helyeket, vagy vérbeli profiként rengeteg megosztandó kedvenced van, csatlakozz csapatunkhoz és legyél te is tesztevő.

Készen állsz, hogy elárulj pár részletet magadról?

Tesztevők Jelentkezz Kép

Tedd meg az első lépést

A fiatal, lendületes titánok, akik mindent felkutatnak, hogy senkinek se kelljen a legelejéről kezdeni. Csapatunk csak az ételek iránt érzett rajongásával kapcsolódik bármely helyhez, termékhez, így biztos lehetsz, hogy mindenkit pártatlanul ítélünk meg és alaposan “átrágjuk” magunkat a részleteken.

Fontos szempont a kiválasztásnál, hogy képes legyél olvasmányosan megfogalmazni a tapasztalatot és készíteni egy szép képet a poszthoz. Csak ne feledd: előbb a fotó, aztán az élmény, végül az írás! Legalábbis szerintünk így jön ki a legszebb eredmény. :)

Ha írsz nekünk, meg fogunk kérni egy próba tesztre. Célunk, hogy a beérkezett anyaggal előszűrjük, hogy kivel szeretnénk hosszútávon együtt dolgozni. Nincsen nehéz dolgod, mert egyrészt vajszívünk van, másrészt ha amúgy is szeretsz kipróbálni/bemutatni helyeket, 1-2 nap alatt elkészülhet a mű. Ne aggódj, nem fogjuk a beleegyezésed nélkül felhasználni az írást, ha beleszeretünk, úgyis átadjuk neked a lehetőséget.

Közösségünk fontos teszt szempontjai közé tartozik a kiszolgálás/kiszállítás gyorsasága, személyzet kedvessége, tálalás, ízélmény és az ár-érték arány. Kérünk jelöld meg, hogy az étel milyen csoportba tartozik (laktózmentes, vegetáriánus, gluténmentes, stb.) és ne feledd el megadni a hely és a kipróbált étel nevét sem.

Őszintén és nyíltan kommunikálunk olvasóink felé tehát ne tartsd magadban a véleményed!

  * Kötelezően kitöltendő mező
  Thank you image

  Köszönjük az üzenetedet!

  Kollégáink 24 órán belül felveszik Veled a megadott elérhetőségeid egyikén a kapcsolatot. Addig is nézz szét új tesztjeink között.

  Newsletter icon

  HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

  Szeretnéd, ha mostantól csupán annyi dolgod lenne, hogy megnyisd otthon hírlevelünket és gyorsan átfusd az újdonságokat?

  Mi ígérjük, hogy csakis ínycsiklandozó egészséges eledelekkel és tippekkel zargatunk, hogy szélesítsd a repetoárt házhoz rendeléskor, baráti összejövetelekhez és amikor SOS kellene valami finom falat.

  Nagyon örülnénk, ha hasznos tanácsaink eljutnának minél több egészséges életmód iránt elkötelezett emberhez.

  Feltételek *