Ecocafe - Make the earth great again! - Tesztevők

Ecocafe – Make the earth great again!

score-starscore-starscore-starscore-starscore-star (Az értékelések átlaga 4.4)
Novák Evelin
Étterem: Ecocafe
Rendelés dátuma: 2019.11.29
Kiszolgálás & Szállítás Info
score-starscore-starscore-starscore-starscore-star
Személyzet Info
score-starscore-starscore-starscore-starscore-star
Tálalás Info
score-starscore-starscore-starscore-starscore-star
Ízélmény Info
score-starscore-starscore-starscore-starscore-star
Ár-érték arány Info
score-starscore-starscore-starscore-starscore-star
Az Ecocafe azért jött létre, mert a megálmodói szerettek volna egy olyan helyet Budapesten, ahol a minőségi kávé, a környezettudatosság, és a barátságos környezet egy helyen találkozik.

Egyik nap pont az Andrássy-n sétáltam, mikor egyszerre kapott el az éhség és a fáradtság, így gyorsan körbefordultam, hátha van valami szimpatikus látóhatáron belül. Épp majdnem átestünk egymás lábán egy járókelővel, aki pont ez Ecocafeból jött ki, így hát úgy gondoltam, ez egy égi jel, “Ő lesz az igazi” – be kell ide menni.

Az Ecocafe azért jött létre, mert a megálmodói szerettek volna egy olyan helyet Budapesten, ahol a minőségi kávé, a környezettudatosság és a barátságos környezet egy helyen találkozik, ahogy ezt a weboldalukon is írják. Mindamellett, hogy alapvetően specialty kávézó, organikus és fair trade alapanyagokkal dolgoznak, így biztos lehetsz benne, hogy amit kézhez kapsz, az minőség. Sajnálom, hogy nem volt egy kicsit jobb idő, mert a kinti asztalok is nagyon kis kedvesek voltak, de talán majd nyáron.

Miután az eső beterelt a kávézóba, az első dolog ami szembetűnt, hogy milyen szép és letisztult a stílus. Egyszerű világos színek,  tágas beltér, átlátható árak és kínálat, illetve ami számomra az egyik legfontosabb, elegendő hely az asztalok között. Talán egy fogast hiányoltam, bár lehet, hogy volt, csak nem vettem észre.

A pultnál elég alaposan szemügyre vettem mindent, kezdve a péksüteményekkel, amik nem igazán nyerték el a tetszésemet, elég száraznak, talán túlsütöttnek tűntek. Inkább továbbnézelődtem a sütemények felé, ahol már inkább találtam érdekes dolgokat, mivel egy egész emeletnyi vegán desszertjük volt!

Nyers-vegán zserbó, nyers-vegán hajdina tallér, nyers-vegán fudge tallér és nyers-vegán bonbonok. Alatta pedig házisütemények, amik elég ínycsiklandóan néztek ki.

Ami kicsit zavart, hogy elég tanácstalanul nézelődtem a pultnál, mégsem szólított meg a jó pár dolgozó közül senki, pedig tuti az arcomra volt írva, hogy nem tudom melyik rendezvényen vagyok. Így inkább a desszertet kihagytam, túl fáradt voltam kávé nélkül az önálló döntéshez, de még a kérdezéshez is. Kértem egy cortadot zabtejjel, majd visszafordultam a szendvicsekhez, ami mindenféle túlzás nélkül lenyűgözött! Annyira ötletes, gazdag, gusztusos és szemmel láthatóan FRISS szendvicsek néztek rám, hogy hirtelen azt sem tudtam melyiket válasszam!

Mivel eléggé éhes voltam, a számomra leglaktatóbbnak tűnő sonkás-pestós szendvicset kértem. Nagyon kevés helyen találkoztam eddig olyan sonkás szendviccsel, amiben van mozzarella vagy fordítva. Pedig isteni a kettő együtt. Kérésre melegítik is a szendvicset, és fizetés után az asztalhoz viszik a rendelésed.

Találtam is magamnak helyet, a legtöbb asztal két személyes, de láttam nagyobb asztalokat is, így biztos meg tudják oldani, ha többen mennétek.

Pár perc múlva már hozták is a rendelésem, a toastolt szendvics és a cortado. A szendvics nagyon finom volt, kívül ropogós, belül puha, és az alapanyagot sem sajnálták. A kávé annyira nem jött be, elég savanykás íze volt, de itt én is hibáztam, mert előre lehetett volna annyi eszem, hogy megkérdezem, milyen kávéból főzik, de ehhez jól esett volna a kezdeti nagyobb odafigyelés részükről. Utólag bánom, hogy desszertet nem próbáltam, úgyhogy mindenképp vissza kell mennem.

Azon kívül még a saláta lehetőséget vettem észre, ami kicsit el van bújtatva, csak azután tűnt fel, hogy leültem és nézelődtem. Pedig van ám lehetőség friss saláta vásárlásra is, aminek a feltétjét te válogatod össze! Ha megszomjazol, válassz hozzá egy friss gyümölcslevet, vagy smoothie-t, hogy igazán egészséges menüben legyen részed!

 

 

Minden bejegyzés a szerző saját független véleménye és értékelése, a Tesztevőket jogi felelősség nem terheli.
LÉGY EGY PROFI CSAPAT TAGJA,

JELENTKEZZ
TE IS TESZTEVŐNEK!

Ha szeretnél te is kipróbálni új helyeket, vagy vérbeli profiként rengeteg megosztandó kedvenced van, csatlakozz csapatunkhoz és legyél te is tesztevő.

Készen állsz, hogy elárulj pár részletet magadról?

Tesztevők Jelentkezz Kép

Tedd meg az első lépést

A fiatal, lendületes titánok, akik mindent felkutatnak, hogy senkinek se kelljen a legelejéről kezdeni. Csapatunk csak az ételek iránt érzett rajongásával kapcsolódik bármely helyhez, termékhez, így biztos lehetsz, hogy mindenkit pártatlanul ítélünk meg és alaposan “átrágjuk” magunkat a részleteken.

Fontos szempont a kiválasztásnál, hogy képes legyél olvasmányosan megfogalmazni a tapasztalatot és készíteni egy szép képet a poszthoz. Csak ne feledd: előbb a fotó, aztán az élmény, végül az írás! Legalábbis szerintünk így jön ki a legszebb eredmény. :)

Ha írsz nekünk, meg fogunk kérni egy próba tesztre. Célunk, hogy a beérkezett anyaggal előszűrjük, hogy kivel szeretnénk hosszútávon együtt dolgozni. Nincsen nehéz dolgod, mert egyrészt vajszívünk van, másrészt ha amúgy is szeretsz kipróbálni/bemutatni helyeket, 1-2 nap alatt elkészülhet a mű. Ne aggódj, nem fogjuk a beleegyezésed nélkül felhasználni az írást, ha beleszeretünk, úgyis átadjuk neked a lehetőséget.

Közösségünk fontos teszt szempontjai közé tartozik a kiszolgálás/kiszállítás gyorsasága, személyzet kedvessége, tálalás, ízélmény és az ár-érték arány. Kérünk jelöld meg, hogy az étel milyen csoportba tartozik (laktózmentes, vegetáriánus, gluténmentes, stb.) és ne feledd el megadni a hely és a kipróbált étel nevét sem.

Őszintén és nyíltan kommunikálunk olvasóink felé tehát ne tartsd magadban a véleményed!

  * Kötelezően kitöltendő mező
  Thank you image

  Köszönjük az üzenetedet!

  Kollégáink 24 órán belül felveszik Veled a megadott elérhetőségeid egyikén a kapcsolatot. Addig is nézz szét új tesztjeink között.

  Newsletter icon

  HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

  Szeretnéd, ha mostantól csupán annyi dolgod lenne, hogy megnyisd otthon hírlevelünket és gyorsan átfusd az újdonságokat?

  Mi ígérjük, hogy csakis ínycsiklandozó egészséges eledelekkel és tippekkel zargatunk, hogy szélesítsd a repetoárt házhoz rendeléskor, baráti összejövetelekhez és amikor SOS kellene valami finom falat.

  Nagyon örülnénk, ha hasznos tanácsaink eljutnának minél több egészséges életmód iránt elkötelezett emberhez.

  Feltételek *