Vegán tiramisu gyorsan és egyszerűen - Tesztevők

Vegán tiramisu gyorsan és egyszerűen

Novák Evelin
Nem csalás, nem ámítás, tényleg létezik!

“A tiramisu olasz desszert, amely az eredeti recept szerint az alábbiakból készül: babapiskóta, tojássárgája, feketekávé, mascarpone sajt, cukor, és kakaópor.”- ahogy azt állítja a Wikipédia is. Na most én ezt az alapreceptet akartam átalakítani úgy, hogy ne kelljen a fél boltot felvásárolnom, de legyen cukormentes és vegán. Nem volt könnyű dolgom, mindenhol nyolcezer hozzávalót, abszolút nem hétköznapiakat, abszolút nem hétköznapi elkészítéssel ajánlottak, és már elolvasni sem volt kedvem. Szóval napokig tartó keresés után belebotlottam a 4 összetevős vegán mascarpone receptjébe, és innentől már sínen voltam azt hiszem.

Igyekeztem hasonló ízélményt kihozni belőle, mint az eredetié, és bár nem a legolcsóbb desszertek képviselője, megéri a pénzét. 🙂

Hozzávalók (1 pohárra mérve):

  • babapiskóta (vegán) 8db
  • eritrit 1 ek
  • feketekávé (én french press-szel csináltam, de sima eszpresszó is jó) 1 dl
  • kakaópor
  • vegán mascarpone:
    – 10 dkg kesudió
    – egy kókusz “cream” (konzervet vettem, annak volt a legjobb állaga ehhez, olyan mint a tonhalas doboz 🙂 )
    – fél citrom leve
    – csipet só

Láttam a neten egyébként vegán mascarponét, ami rendelhető, de mindig macerásnak tartottam a házhoz szállítást, ugyanannyi fáradalommal már megcsinálom inkább én, és akkor tudom is mi van benne. 🙂

Először a mascarponéval kezdtem, mert majd megölt a kíváncsiság, hogy ebből, hogy lesz bármi is. Beletettem a kesudiót az aprítóba, tettem hozzá egy kanál vizet, ha már előtte nem áztattam be, és amennyire lehetett apróra zúztam, majd hozzáadtam a kókuszkonzervet, a citromot, és egy pici sót. Nagyon jó állagú és ízű krémet kaptam, nekem viszont kicsit erős benne a kókusz íze, azt egy picit több citrommal nyomtam el, majd hozzáadtam az eritritet.

Szóval, ha megvan a vegán mascarpone, tegyük hűtőbe, akár arra a pár percre is, főzzük le a kávét, majd mártogassuk bele a piskótáinkat.

Béleljük ki a kávés piskótával a desszertes kehely alsó szintjét, arra jöhet a mascarpone, majd megint a piskóta, és csináljuk ezt így, míg meg nem telik a pohár. Végül az utolsó szint legyen a krém, majd tegyük hűtőbe fél órára, tálaláskor szórjuk meg kakaóval és már fogyaszthatjuk is. 🙂

A babapiskótám vegán, és cukormentes volt, ha jól emlékszem köles, de sajnos mire ezt a cikket írom, hanyag módon kidobtam a zacsit, és le se írtam egy cetlire sem, csak befaltam az egész desszertet. 🙁 Arra viszont fixen emlékszem, hogy elég neki egy mártás a feketekávéba, mert mikor elsőre kb. fél percig benne hagytam őket, mire kivettem volna teljesen szétmállott és nem találtam meg egyiket sem a tálban. 😀

Mindenesetre elég hamar megvoltam vele, mosogatni sem kellett sokat utána, és macerásnak sem mondanám, de árban középkategóriás. Ha valakinek mégis megjön a kedve, merem ajánlani: finom, puha, és selymesen krémes. Innen is köszönöm a vegán mascarpone recept feltöltőjének! 🙂

Jó tiramisuzást! 😉

Minden bejegyzés a szerző saját független véleménye és értékelése, a Tesztevőket jogi felelősség nem terheli.
LÉGY EGY PROFI CSAPAT TAGJA,

JELENTKEZZ
TE IS TESZTEVŐNEK!

Ha szeretnél te is kipróbálni új helyeket, vagy vérbeli profiként rengeteg megosztandó kedvenced van, csatlakozz csapatunkhoz és legyél te is tesztevő.

Készen állsz, hogy elárulj pár részletet magadról?

Tesztevők Jelentkezz Kép

Tedd meg az első lépést

A fiatal, lendületes titánok, akik mindent felkutatnak, hogy senkinek se kelljen a legelejéről kezdeni. Csapatunk csak az ételek iránt érzett rajongásával kapcsolódik bármely helyhez, termékhez, így biztos lehetsz, hogy mindenkit pártatlanul ítélünk meg és alaposan “átrágjuk” magunkat a részleteken.

Fontos szempont a kiválasztásnál, hogy képes legyél olvasmányosan megfogalmazni a tapasztalatot és készíteni egy szép képet a poszthoz. Csak ne feledd: előbb a fotó, aztán az élmény, végül az írás! Legalábbis szerintünk így jön ki a legszebb eredmény. :)

Ha írsz nekünk, meg fogunk kérni egy próba tesztre. Célunk, hogy a beérkezett anyaggal előszűrjük, hogy kivel szeretnénk hosszútávon együtt dolgozni. Nincsen nehéz dolgod, mert egyrészt vajszívünk van, másrészt ha amúgy is szeretsz kipróbálni/bemutatni helyeket, 1-2 nap alatt elkészülhet a mű. Ne aggódj, nem fogjuk a beleegyezésed nélkül felhasználni az írást, ha beleszeretünk, úgyis átadjuk neked a lehetőséget.

Közösségünk fontos teszt szempontjai közé tartozik a kiszolgálás/kiszállítás gyorsasága, személyzet kedvessége, tálalás, ízélmény és az ár-érték arány. Kérünk jelöld meg, hogy az étel milyen csoportba tartozik (laktózmentes, vegetáriánus, gluténmentes, stb.) és ne feledd el megadni a hely és a kipróbált étel nevét sem.

Őszintén és nyíltan kommunikálunk olvasóink felé tehát ne tartsd magadban a véleményed!

    * Kötelezően kitöltendő mező
    Thank you image

    Köszönjük az üzenetedet!

    Kollégáink 24 órán belül felveszik Veled a megadott elérhetőségeid egyikén a kapcsolatot. Addig is nézz szét új tesztjeink között.

    Newsletter icon

    HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

    Szeretnéd, ha mostantól csupán annyi dolgod lenne, hogy megnyisd otthon hírlevelünket és gyorsan átfusd az újdonságokat?

    Mi ígérjük, hogy csakis ínycsiklandozó egészséges eledelekkel és tippekkel zargatunk, hogy szélesítsd a repetoárt házhoz rendeléskor, baráti összejövetelekhez és amikor SOS kellene valami finom falat.

    Nagyon örülnénk, ha hasznos tanácsaink eljutnának minél több egészséges életmód iránt elkötelezett emberhez.

    Feltételek *