A legcukibb vegán cuki - Tesztevők

A legcukibb vegán cuki

score-starscore-starscore-starscore-starscore-star (Az értékelések átlaga 4.6)
Csirmaz Luca
Étterem: Vegan Sweet
Kiszolgálás & Szállítás Info
score-starscore-starscore-starscore-starscore-star
Személyzet Info
score-starscore-starscore-starscore-starscore-star
Tálalás Info
score-starscore-starscore-starscore-starscore-star
Ízélmény Info
score-starscore-starscore-starscore-starscore-star
Ár-érték arány Info
score-starscore-starscore-starscore-starscore-star
Kevés igazán jó mentes cukrászda van, a Vegan Sweet azonban egy közülük

Nem vagyok nagy sütis, leginkább a tömény csokis dolgokat szeretem csak, így cukrászdaként igen nehéz engem levenni a lábamról. Azonban ha olyan helyek nyílnak, ahol igyekeznek meghazudtolni a hagyományos, „véletlen beleborult fél kiló cukor” jellegű süteményeket, akkor szoktam adni egy próbát a dolognak, és különösen csábító volt, hogy lakhelyemtől nem messze, a Bartók Béla úton nyílt egy új, teljesen vegán, tündéri kis sütiző.

A Vegan Sweet nem csupán teljesen állatbarát, de más mentességeket is találhatunk itt, mindig a sütemény mellett feltüntetve. A kínálat nagyrészt változik, körülbelül háromszor jártam eddig ott, és a bejglitől a kókuszgolyóig és karamellás „Daim”-tortáig, Raffaello-tortáig illetve Sacher-tortáig mindenbe belefuthatunk. Láttunk már például cukormentes kakaóscsigát is a kínálatban (200 Forint), vagy citromos mandulás kenyeret, cakepopsot, fánkokat. Szerencsére a zsebünkbe sem kell túl mélyen belenyúlnunk, hatalmas tortaszeleteket például 700 Forint körül kóstolhatunk.

Mindezek mellé ihatunk házi készítésű limonádét, illetve a téli időszakban forró csokit is. Bár látogatásunkkor „csak” étcsokis és tejcsokoládés ízben volt elérhető, általában egyéb változatokat is találhatunk különböző kekszekkel és tejszínhabbal.

Nekünk csak szelet süteményeket és a forró csokit volt alkalmunk megkóstolni, de mindennel meg voltunk elégedve: a sütemények laktatók, és egytől-egyig jól hozták a tőlük elvártakat. A forró csoki talán egy kicsit sűrűbb lehetne, de nekem egyébként is szinte minden kávézó forró csokijával ez a problémám.

A hely maga nagyon apró, de ha csak ketten térnénk be van alkalmunk leülni, egyébként azonban alapvetően elvitelre és megrendelésre van kialakítva. Ajánlom mindenkinek például a cukrászda Facebook oldalát, ahol megcsodálhatjuk a szebbnél szebb, megrendelésre készített vegán tortákat és egyéb mentes finomságokat: látványvilágban is bőven vetekedik „nagyobb” társaival a Vegan Sweet.

Amiért azonban nekünk igazán tetszett minden alkalommal, az a kiszolgálás volt. A Vegan Sweet-et egy tündéri család üzemelteti, akik nem csak elképesztően kedvesek, de a legapróbb részletekre is odafigyelnek. Én például náluk találkoztam először vendéglátóegységben a fából készült szívószálakkal, emlékeztetve arra, hogy az, hogy odafigyelünk a környezetünkre és arra, hogy ne ártsunk, ilyen apróságokon is múlhat.

Minden bejegyzés a szerző saját független véleménye és értékelése, a Tesztevőket jogi felelősség nem terheli.
LÉGY EGY PROFI CSAPAT TAGJA,

JELENTKEZZ
TE IS TESZTEVŐNEK!

Ha szeretnél te is kipróbálni új helyeket, vagy vérbeli profiként rengeteg megosztandó kedvenced van, csatlakozz csapatunkhoz és legyél te is tesztevő.

Készen állsz, hogy elárulj pár részletet magadról?

Tesztevők Jelentkezz Kép

Tedd meg az első lépést

A fiatal, lendületes titánok, akik mindent felkutatnak, hogy senkinek se kelljen a legelejéről kezdeni. Csapatunk csak az ételek iránt érzett rajongásával kapcsolódik bármely helyhez, termékhez, így biztos lehetsz, hogy mindenkit pártatlanul ítélünk meg és alaposan “átrágjuk” magunkat a részleteken.

Fontos szempont a kiválasztásnál, hogy képes legyél olvasmányosan megfogalmazni a tapasztalatot és készíteni egy szép képet a poszthoz. Csak ne feledd: előbb a fotó, aztán az élmény, végül az írás! Legalábbis szerintünk így jön ki a legszebb eredmény. :)

Ha írsz nekünk, meg fogunk kérni egy próba tesztre. Célunk, hogy a beérkezett anyaggal előszűrjük, hogy kivel szeretnénk hosszútávon együtt dolgozni. Nincsen nehéz dolgod, mert egyrészt vajszívünk van, másrészt ha amúgy is szeretsz kipróbálni/bemutatni helyeket, 1-2 nap alatt elkészülhet a mű. Ne aggódj, nem fogjuk a beleegyezésed nélkül felhasználni az írást, ha beleszeretünk, úgyis átadjuk neked a lehetőséget.

Közösségünk fontos teszt szempontjai közé tartozik a kiszolgálás/kiszállítás gyorsasága, személyzet kedvessége, tálalás, ízélmény és az ár-érték arány. Kérünk jelöld meg, hogy az étel milyen csoportba tartozik (laktózmentes, vegetáriánus, gluténmentes, stb.) és ne feledd el megadni a hely és a kipróbált étel nevét sem.

Őszintén és nyíltan kommunikálunk olvasóink felé tehát ne tartsd magadban a véleményed!

  * Kötelezően kitöltendő mező
  Thank you image

  Köszönjük az üzenetedet!

  Kollégáink 24 órán belül felveszik Veled a megadott elérhetőségeid egyikén a kapcsolatot. Addig is nézz szét új tesztjeink között.

  Newsletter icon

  HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

  Szeretnéd, ha mostantól csupán annyi dolgod lenne, hogy megnyisd otthon hírlevelünket és gyorsan átfusd az újdonságokat?

  Mi ígérjük, hogy csakis ínycsiklandozó egészséges eledelekkel és tippekkel zargatunk, hogy szélesítsd a repetoárt házhoz rendeléskor, baráti összejövetelekhez és amikor SOS kellene valami finom falat.

  Nagyon örülnénk, ha hasznos tanácsaink eljutnának minél több egészséges életmód iránt elkötelezett emberhez.

  Feltételek *