A Bestia gyomrában - Tesztevők

A Bestia gyomrában

score-starscore-starscore-starscore-starscore-star (Az értékelések átlaga 4.6)
Pajger Adrienn
Rendelés dátuma: 2020.02.16
Kiszolgálás & Szállítás Info
score-starscore-starscore-starscore-starscore-star
Személyzet Info
score-starscore-starscore-starscore-starscore-star
Tálalás Info
score-starscore-starscore-starscore-starscore-star
Ízélmény Info
score-starscore-starscore-starscore-starscore-star
Ár-érték arány Info
score-starscore-starscore-starscore-starscore-star
Édes kísértés, fűszermámor, tüzes hús, illatok, napfény, csillanás, lágy szósz, összeolvadás: avagy az igazi BESTIA. A Szent István téren lévő Bestiában próbáltuk ki a brunch menüt.

Azt gondolná az ember, hogy a hétvégi brunch már kora reggeltől elérhető, mert hát vannak olyanok, akik hétvégén is ugyanúgy reggel 7-kor felkelnek, mint hétköznap, munkába menet. Na hát én nem ilyen vagyok. Szeretek sokáig aludni, pihenni, lustálkodni. És úgy tűnik, a Bestiában is így vannak ezzel. Már napokkal korábban foglaltam asztalt, és 11:30-nál előbbi lehetőség nem is volt az időpont kiválasztására, hiszen akkor nyit a hely. Így amikor eljött a lusta vasárnap, és megérkeztünk, mi voltunk az elsők, akik a bestia gyomrába kerültek.

A gyönyörű napsütés beszűrődött az elegáns térbe, és a friss virágok, gyönyörű és harmonikus interior mellett elsétálva elfoglaltuk helyünket a teraszon, pazar kilátással a Bazilikára. Mivel még azért februárban nincs túl meleg, így a terasz fedett volt. A téren található éttermek teraszait egységesítették, így mindegyik egy kis üvegkalitkát kapott, amit remélhetőleg majd a nyár közeledtével kinyitnak.

A brunch nekem összefonódik az eggs benedict-el, mert nekem az valahogy nem egy mindennapi könnyed étel, de azért ebédre nem kifejezetten választom főétel gyanánt, így ha időközönként befigyel a programba a brunch, akkor ilyenkor erre esik a választásom.

A Bestia brunch menüjében három éle benedict kapott helyet: avokádó, füstölt lazac és bélszín benedict. Én a füstölt lazacosat próbáltam. A mártás állaga tökéletes volt, a tojás pedig szépen csücsült a házi kovászolt kenyéren. Mellé friss, ropogós ecetes zöldségeket párosítottak. Sejtettem, hogy a Bestia nem egy íztelen-szagtalan élmény lesz, de a fűszerezés nekem kicsit már-már erősnek bizonyult. A benedict sósságán pedig sajnos nem segített a saláta ecetessége.

Az angol reggeli is kicsit átbillent ezen a fűszer-mérőn: nem volt túl gyomor-barát ez a fogás sem, viszont annyira ízletesnek hatott, hogy ezt a kis kellemetlenséget félre tudtuk tenni. A menü édes részéről bevállaltunk egy amerikai palacsintát, ami – oh boy! – , micsoda fantasztikus döntés volt! A kicsit égő gyomrunk nagy barátja lett, melyben harmóniában volt a nem túl édes juharszirup az enyhén savanyú gyümölcsszósszal és a lágy, habos-babos kellemesen szájban olvadó tonkabab habbal. A gyümölcsválasztás visszarepített az őszi időszakba a szőlő és szilva miatt. És habár én már nagyon várom a tavaszt, semmi kifogásom nem volt az érzés ellen, melyet a gyümölcsök adtak.

A ráérős vasárnapon pedig mi mással lehetett volna lezárni ezt a menüt, mint egy frissítő cold brew limonádéval! Cold brew tonic is van a kínálatban, viszont a limonádé változatát még nem próbáltam sose, így kíváncsian vártam, hogy vajon levesz-e a lábamról. Kicsit meglepődtem, mert ténylegesen egy cold brew+limonádé kombót vártam, viszont a limonádé itt a narancslével volt egyenlő a Bestia értelmezésében. Végül kellemes csalódás ért, és legközelebb is szívesen választanám. Ezen kívül a specialy kávé – kicsit szűk – kínálatban V60-at is kóstolhattok a menüről.

A hétvégi kínálatban találtok még gofrit, granolát, húsos és húsmentes szendvicseket, koktélokat. A kiszolgálás kedves és figyelmes volt, és emiatt a fix 13,5%-os szervízdíjra is azt gondoltuk, hogy egye fene, belefér.

Jóllakottan, végül boldog gyomorral távoztunk, és az összes, foglalt asztalokhoz megérkező, egy szabad hellyel nem rendelkező Bestiától elköszöntünk. Kifelé menet pedig az élőzene elhalkuló dallama kísérte lépteinket.

Minden bejegyzés a szerző saját független véleménye és értékelése, a Tesztevőket jogi felelősség nem terheli.
LÉGY EGY PROFI CSAPAT TAGJA,

JELENTKEZZ
TE IS TESZTEVŐNEK!

Ha szeretnél te is kipróbálni új helyeket, vagy vérbeli profiként rengeteg megosztandó kedvenced van, csatlakozz csapatunkhoz és legyél te is tesztevő.

Készen állsz, hogy elárulj pár részletet magadról?

Tesztevők Jelentkezz Kép

Tedd meg az első lépést

A fiatal, lendületes titánok, akik mindent felkutatnak, hogy senkinek se kelljen a legelejéről kezdeni. Csapatunk csak az ételek iránt érzett rajongásával kapcsolódik bármely helyhez, termékhez, így biztos lehetsz, hogy mindenkit pártatlanul ítélünk meg és alaposan “átrágjuk” magunkat a részleteken.

Fontos szempont a kiválasztásnál, hogy képes legyél olvasmányosan megfogalmazni a tapasztalatot és készíteni egy szép képet a poszthoz. Csak ne feledd: előbb a fotó, aztán az élmény, végül az írás! Legalábbis szerintünk így jön ki a legszebb eredmény. :)

Ha írsz nekünk, meg fogunk kérni egy próba tesztre. Célunk, hogy a beérkezett anyaggal előszűrjük, hogy kivel szeretnénk hosszútávon együtt dolgozni. Nincsen nehéz dolgod, mert egyrészt vajszívünk van, másrészt ha amúgy is szeretsz kipróbálni/bemutatni helyeket, 1-2 nap alatt elkészülhet a mű. Ne aggódj, nem fogjuk a beleegyezésed nélkül felhasználni az írást, ha beleszeretünk, úgyis átadjuk neked a lehetőséget.

Közösségünk fontos teszt szempontjai közé tartozik a kiszolgálás/kiszállítás gyorsasága, személyzet kedvessége, tálalás, ízélmény és az ár-érték arány. Kérünk jelöld meg, hogy az étel milyen csoportba tartozik (laktózmentes, vegetáriánus, gluténmentes, stb.) és ne feledd el megadni a hely és a kipróbált étel nevét sem.

Őszintén és nyíltan kommunikálunk olvasóink felé tehát ne tartsd magadban a véleményed!

    * Kötelezően kitöltendő mező
    Thank you image

    Köszönjük az üzenetedet!

    Kollégáink 24 órán belül felveszik Veled a megadott elérhetőségeid egyikén a kapcsolatot. Addig is nézz szét új tesztjeink között.

    Newsletter icon

    HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

    Szeretnéd, ha mostantól csupán annyi dolgod lenne, hogy megnyisd otthon hírlevelünket és gyorsan átfusd az újdonságokat?

    Mi ígérjük, hogy csakis ínycsiklandozó egészséges eledelekkel és tippekkel zargatunk, hogy szélesítsd a repetoárt házhoz rendeléskor, baráti összejövetelekhez és amikor SOS kellene valami finom falat.

    Nagyon örülnénk, ha hasznos tanácsaink eljutnának minél több egészséges életmód iránt elkötelezett emberhez.

    Feltételek *