Hogyan vásárolj egészségesebbet, támogass helyi kisgazdákat és spórolj? - Tesztevők

Hogyan vásárolj egészségesebbet, támogass helyi kisgazdákat és spórolj?

Illyés Anikó
A bio, organikus és szabad tartásos gazdálkodás kifejezések régebben mindig valami drága, elérhetetlen kategóriát jelentettek. Honnan kellett volna tudnom, hogy tulajdonképpen nagymamám almájáról, tatám tyúkjairól van szó? Mert itt Budapesten az a hír járja, hogy ha valami ennyire „egyedi”, azt biza rendesen meg is kell fizetni. Valahol itt hagytam abba a flexitáriánus cikkem is és ígértem folytatást, hát folytassuk.

Mert mi történik velünk most karantén ideje alatt? Vagy elkezdünk őrülten rendelni mindenhonnan készételt, vagy alapanyagok után nézünk. Aki jót, jól szeretne, abban felmerül, hogy „zöldség, gyümölcs, napi hányszor is?”. Ha történetünk a Spar-ban, Lidl-ben folytatódik, kapunk zöldséget, de nem szezonális és nem mindig friss. Ráadásul sokszor nem is hazai.

Testvérem lassan évek óta hűségesen jár a Szatyor boltba. Ne riasszon el senkit a honlap, tényleg léteznek, ráadásul régóta és fantasztikus készletük van. Ezek a vásárlóközösségek nagyrészt a „szomszédból” hozzák a termékeket, nincs csomagolás, az áru előre rendelhető és a boltban átvehető. Minden termék szezonális, a kistermelőktől jön be, a vásárlók kosarába vándorol heti szinten. Nincs nagykereskedelmi lánc, szállítmányozás, árrések.

Ami van: az a rutin, hogy megrendeld és elmenj érte. Illetve az ár: ami meglephet sokakat, de bőven vetekszik az áruházi láncokéval. Mi heti szinten nem költünk 10.000-15.000 Ft-nál többet 2 főre (!!). Ebbe beletartozik a gyümölcs, zöldség mellett a pékáru, tejtermékek, olívaolaj és sokszor a finom kézműves sör is. Ezt a csomagolásmentes bolt tésztáival, gabonáival és a bio boltok termékeivel kiegészítve szoktuk teljessé kanyarítani. Ráadásul mi azért elég belesek vagyunk.

 

Ne riasszon el tehát valami új beemelése a heti rutinba. Ha friss, idénytermékekre vágysz egy kis városi csavarral, bízd a Pest megyei gazdákra és a gyors ellátási láncra, hogy friss alapanyagok kerüljenek az asztalodra – alacsonyabb árért. Tudj meg többet!

A Szatyor mellett sok ilyen közösség, vagy online vásárlási lehetőség alakult már ki, sajnos a többiről nincsen tapasztalatom. Ki az, aki kipróbálta már valamelyiket?

https://www.ittaszezon.com/

https://termeloipiac.supp.li/

https://www.limekiraly.hu/

https://kifli.hu/c300113038-zoldseg-es-gyumolcs

https://www.piacozz.hu/

https://www.prymofood.hu/

https://gyumolcskiraly.com/zoldseg-gyumolcs-hazhozszallitas

https://www.vegsandbags.hu/

Meséljetek, ti mit ajánlotok nekünk?

Minden bejegyzés a szerző saját független véleménye és értékelése, a Tesztevőket jogi felelősség nem terheli.
LÉGY EGY PROFI CSAPAT TAGJA,

JELENTKEZZ
TE IS TESZTEVŐNEK!

Ha szeretnél te is kipróbálni új helyeket, vagy vérbeli profiként rengeteg megosztandó kedvenced van, csatlakozz csapatunkhoz és legyél te is tesztevő.

Készen állsz, hogy elárulj pár részletet magadról?

Tesztevők Jelentkezz Kép

Tedd meg az első lépést

A fiatal, lendületes titánok, akik mindent felkutatnak, hogy senkinek se kelljen a legelejéről kezdeni. Csapatunk csak az ételek iránt érzett rajongásával kapcsolódik bármely helyhez, termékhez, így biztos lehetsz, hogy mindenkit pártatlanul ítélünk meg és alaposan “átrágjuk” magunkat a részleteken.

Fontos szempont a kiválasztásnál, hogy képes legyél olvasmányosan megfogalmazni a tapasztalatot és készíteni egy szép képet a poszthoz. Csak ne feledd: előbb a fotó, aztán az élmény, végül az írás! Legalábbis szerintünk így jön ki a legszebb eredmény. :)

Ha írsz nekünk, meg fogunk kérni egy próba tesztre. Célunk, hogy a beérkezett anyaggal előszűrjük, hogy kivel szeretnénk hosszútávon együtt dolgozni. Nincsen nehéz dolgod, mert egyrészt vajszívünk van, másrészt ha amúgy is szeretsz kipróbálni/bemutatni helyeket, 1-2 nap alatt elkészülhet a mű. Ne aggódj, nem fogjuk a beleegyezésed nélkül felhasználni az írást, ha beleszeretünk, úgyis átadjuk neked a lehetőséget.

Közösségünk fontos teszt szempontjai közé tartozik a kiszolgálás/kiszállítás gyorsasága, személyzet kedvessége, tálalás, ízélmény és az ár-érték arány. Kérünk jelöld meg, hogy az étel milyen csoportba tartozik (laktózmentes, vegetáriánus, gluténmentes, stb.) és ne feledd el megadni a hely és a kipróbált étel nevét sem.

Őszintén és nyíltan kommunikálunk olvasóink felé tehát ne tartsd magadban a véleményed!

  * Kötelezően kitöltendő mező
  Thank you image

  Köszönjük az üzenetedet!

  Kollégáink 24 órán belül felveszik Veled a megadott elérhetőségeid egyikén a kapcsolatot. Addig is nézz szét új tesztjeink között.

  Newsletter icon

  HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

  Szeretnéd, ha mostantól csupán annyi dolgod lenne, hogy megnyisd otthon hírlevelünket és gyorsan átfusd az újdonságokat?

  Mi ígérjük, hogy csakis ínycsiklandozó egészséges eledelekkel és tippekkel zargatunk, hogy szélesítsd a repetoárt házhoz rendeléskor, baráti összejövetelekhez és amikor SOS kellene valami finom falat.

  Nagyon örülnénk, ha hasznos tanácsaink eljutnának minél több egészséges életmód iránt elkötelezett emberhez.

  Feltételek *