Négy elképesztő éttermi megoldás, ami a koronavírus hatására jött létre! - Tesztevők

Négy elképesztő éttermi megoldás, ami a koronavírus hatására jött létre!

Póta Szilvia
Fertőtlenítő kapu a belépésnél, egyszemélyes pop up étterem, kétszemélyes kis üvegházak… Az utóbbi időben több izgalmas éttermi megoldás is született, melynek célja a vendégek biztonságának garantálása a koronavírus járvány időszakában!

Több hónapnyi karantén, és komolyabb megszorítások után szép lassan úgy tűnik, ismét beindulni látszik az élet a világ számos országában. A teljes szabadság egyelőre még várat magára, a korlátozásokat pedig nem szabad fél vállról venni, így ez a mostani helyzet időnként egészen furcsa megoldásokat eredményez.  Az emberi találékonyság  azonban határtalan, úgy tűnik, nem ismerjük a lehetetlen fogalmát! Ezt bizonyítják a most következő éttermek is, melyek különös eszközökkel próbálták még biztonságosabbá tenni vendégeik kiszolgálását!

Fertőtlenítő spray és lázmérés Japánban

A Kichiri Shinjuku tradicionális japán-stílusú pub egy igen különös megoldást ötlött ki arra, hogy biztonságossá tegye a vendégek számára a beltéri környezetet: a látogatókat fertőtlenítő spray-vel permetezik be, mielőtt belépnének a vendéglátóhelyre. Ez azonban nem minden.

Érkezéskor egy monitoron megjelenő hostess üdvözöl mindenkit, aki arra kéri az ékezőket, hogy fertőtlenítsék a kezüket, majd mérjék meg a hőmérsékletüket. Ezt követi a fertőtlenítő kapu, mely 30 másodpercen keresztül klór-alapú fertőtlenítőszert permetez a betévedőkre.

A vendégek ezután egy térképen tekinthetik meg, hogy hol foglalhatnak helyet, és a telefonjukon választhatják ki, mit kérnek. Tuti, ami tuti, ezt még megfejelik azzal, hogy étteremben az asztalok átlátszó akril fallal vannak elválasztva egymástól.

Forrás: edition.cnn.com

Találékonyság ide vagy oda, a WHO szerint fertőtlenítővel permetezni az embereket nem éppen jó ötlet, sőt, várhatóan többet árt, mint használ, ráadásul nagyobb felületen alkalmazva valószínűleg hatástalan a koronavírusra.

Apró üvegházak Amszterdamban

Egy amszterdami vegán étterem ennél egy jóval romantikusabb ötlettel rukkolt elő: apró kis üvegházakat hozott létre a szabadban, melyekben a vendégek zavartalanul a többi vendégtől távol fogyaszthatják vacsorájukat. Az Amszterdam Oosterdok negyedében található Mediamatic FOOD nevű vendéglő zárt üvegkalitkáiban egyelőre egyszerre csak 2-3 fő foglalhat helyet, de a cég előkészítette nagyobb létszámú szeparéit is, ahol várhatóan már a családok, baráti társaságok is elférnek majd.

Forrás: https://www.mediamatic.net/

Egyszemélyes pop up étterem Svédországban

„Egy asztal. Egy szék. Közvetlenül a svéd mező közepén. Bord för en, azaz egyszemélyes vacsora élmény. Nincs pincér. Nincsenek más vendégek. Csak te és a belső hangod, valamint egy háromfogásos menü, mely egy kötélen érkezik hozzád piknik kosárba rejtve a mennyei mannát.” – olvashatjuk a https://en.bordforen.com újkeletű pop up étterem honlapján. Ami a vacsora árát illeti? Azt mindenki döntse el maga! A tulajdonosok ránk bízzák, mekkora összeget szeretnénk ott hagyni az étkezést követően. Ebből már érezhető, hogy az ötletgazdák, Rasmus Persson és Linda Karlsson nem ebből akarják megszedni magukat, motivációjuk háttérben sokkal egyszerűbb magyarázat áll: egyszerű csak “jó fejségből” csinálják.

Forrás: https://bordforen.dinesuperb.com/

Az egyedi koncepciót nagyjából 350 kilométerre Stockholmtól, Värmlandban keltették életre, egyetlen asztal és szék segítségével egy buja réten. Az ötlet akkor született, mikor Karlsson szülei látogatóba jöttek a párhoz a koronavírus járvány kellős közepén. Annak érdekében, hogy elkerüljék az idősebb szülők esetleges megfertőződését, a pár a kertbe helyezett ki nekik egy asztalt biztonságos távolságra a vendéglátóktól. Ekkor született meg az “Asztal egy főre” koncepció ötlete. És mint, azt Persson és Karlsson mondja, boldogan vendégül látnak bárkit anyagi helyzettől függetlenül. Persze azért korlátozzák a létszámot,  naponta csak egyetlen szerencsés étkezhet náluk – olvashatjuk a CNN.com-on.

A menüt Persson utazásai és emlékei ihlették, a különleges ételek sorában olyan izgalmas fogások szerepelnek, mint a tengeri moszat kaviár, a répás-gyömbéres püré, vagy a pirított mogyoróvaj. Az ételek pedig meglepő módon egy olyan kötélen érkeznek az asztalhoz, melynek másik szára a pár konyhaablakába van bekötve.

Az egyszemélyes pop up étterem várhatóan augusztus 10-ig biztosan nyitva tart majd.

Szivacs nudli kalapok Németországban

És végül következzen a legviccesebb megoldás! Egy németországi kávézó úgy próbálta meg betartatni a 1,5 méter távolságot vendégeivel, hogy szivacs nudlikat osztott ki, melyeket a vendégeknek a fejükön kellett hordaniuk ott tartózkodásuk alatt.

Forrás: https://www.facebook.com/Cafe-Konditorei-Rothe-302537903117077/

A Cafe Rothe tulajdonosa elmondta, ahelyett, hogy felfestett jelölésekkel próbálták volna betartatni az emberekkel a társadalmi távolságot, inkább egy humorosabb módszerhez fordultak, ezzel is prezentálva, hogy mekkora kihívást jelenthet igazodni az előírt szabályokhoz.

Minden bejegyzés a szerző saját független véleménye és értékelése, a Tesztevőket jogi felelősség nem terheli.
LÉGY EGY PROFI CSAPAT TAGJA,

JELENTKEZZ
TE IS TESZTEVŐNEK!

Ha szeretnél te is kipróbálni új helyeket, vagy vérbeli profiként rengeteg megosztandó kedvenced van, csatlakozz csapatunkhoz és legyél te is tesztevő.

Készen állsz, hogy elárulj pár részletet magadról?

Tesztevők Jelentkezz Kép

Tedd meg az első lépést

A fiatal, lendületes titánok, akik mindent felkutatnak, hogy senkinek se kelljen a legelejéről kezdeni. Csapatunk csak az ételek iránt érzett rajongásával kapcsolódik bármely helyhez, termékhez, így biztos lehetsz, hogy mindenkit pártatlanul ítélünk meg és alaposan “átrágjuk” magunkat a részleteken.

Fontos szempont a kiválasztásnál, hogy képes legyél olvasmányosan megfogalmazni a tapasztalatot és készíteni egy szép képet a poszthoz. Csak ne feledd: előbb a fotó, aztán az élmény, végül az írás! Legalábbis szerintünk így jön ki a legszebb eredmény. :)

Ha írsz nekünk, meg fogunk kérni egy próba tesztre. Célunk, hogy a beérkezett anyaggal előszűrjük, hogy kivel szeretnénk hosszútávon együtt dolgozni. Nincsen nehéz dolgod, mert egyrészt vajszívünk van, másrészt ha amúgy is szeretsz kipróbálni/bemutatni helyeket, 1-2 nap alatt elkészülhet a mű. Ne aggódj, nem fogjuk a beleegyezésed nélkül felhasználni az írást, ha beleszeretünk, úgyis átadjuk neked a lehetőséget.

Közösségünk fontos teszt szempontjai közé tartozik a kiszolgálás/kiszállítás gyorsasága, személyzet kedvessége, tálalás, ízélmény és az ár-érték arány. Kérünk jelöld meg, hogy az étel milyen csoportba tartozik (laktózmentes, vegetáriánus, gluténmentes, stb.) és ne feledd el megadni a hely és a kipróbált étel nevét sem.

Őszintén és nyíltan kommunikálunk olvasóink felé tehát ne tartsd magadban a véleményed!

  * Kötelezően kitöltendő mező
  Thank you image

  Köszönjük az üzenetedet!

  Kollégáink 24 órán belül felveszik Veled a megadott elérhetőségeid egyikén a kapcsolatot. Addig is nézz szét új tesztjeink között.

  Newsletter icon

  HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

  Szeretnéd, ha mostantól csupán annyi dolgod lenne, hogy megnyisd otthon hírlevelünket és gyorsan átfusd az újdonságokat?

  Mi ígérjük, hogy csakis ínycsiklandozó egészséges eledelekkel és tippekkel zargatunk, hogy szélesítsd a repetoárt házhoz rendeléskor, baráti összejövetelekhez és amikor SOS kellene valami finom falat.

  Nagyon örülnénk, ha hasznos tanácsaink eljutnának minél több egészséges életmód iránt elkötelezett emberhez.

  Feltételek *