Egy kávézó, ahol robotok szolgálják fel a kávét - Tesztevők

Egy kávézó, ahol robotok szolgálják fel a kávét

score-starscore-starscore-starscore-starscore-star (Az értékelések átlaga 2.8)
Maticsek Orsolya
Étterem: Enjoy Café
Kiszolgálás & Szállítás Info
score-starscore-starscore-starscore-starscore-star
Személyzet Info
score-starscore-starscore-starscore-starscore-star
Tálalás Info
score-starscore-starscore-starscore-starscore-star
Ízélmény Info
score-starscore-starscore-starscore-starscore-star
Ár-érték arány Info
score-starscore-starscore-starscore-starscore-star
Sokszor hallani, hogy a robotoké a jövő és pár év múlva már a legtöbb munkát ők fogják átvenni tőlünk. Ez valahol kicsit ijesztő, azonban mégis mókásnak találtam, amikor rábukkantam az Enjoy Café nevű kávézóra, ahol robotok szolgálják fel a kávét.

Már régóta szeretnék eljutni kipróbálni a helyet, ám nem volt egyszerű dolgom. Gyakran változtatták a nyitvatartásukat műszaki okokra hivatkozva, amit igen nehezen lehetett követni. Szerencsére a Facebook oldalukra mindig kiírták a változásokat. A legutóbbi értesüléseim szerint már csak pénteken, szombaton és vasárnap elérhetőek.

Annak, aki szintén szeretne ellátogatni a robotok világába, mindenképpen ajánlom, hogy nézze meg az oldalukat, mielőtt útnak indulna. Illetve a kommentek alapján asztalt is célszerű foglalni, de ez szerencsére az online foglaló rendszerüknek köszönhetően pikk-pakk megejthető.

A helyre érkezve valamivel robotosabb nyüzsgésre számítottam egy vidám és mókás hangulat közepette. Ehelyett olyan kihalt és semleges érzésem támadt, ahogy betoppantam a helyre. A felszolgálók ugyan kedvesek voltak, de mivel zárás előtt egy órával érkeztünk, teljesen átjárta a légkört az a bizonyos mindjárt zárunk hangulat.

A hely dizájnja is egy kicsit elütött nekem az egész robot világ stílusától. A kávézóban ülve végig olyan érzésem volt, mintha egy teljesen átlagos kávézóba betettek volna pár robotot.

Az étlapot olvasgatva pedig véleményem szerint igen el vannak szállva az árak. Ami az ételeket illeti, 2000 Ft-ért lehet enni egy teljesen hétköznapi toast szendvicset.

Mivel nem találtunk semmi különlegeset, ezért két cappuccinot kértünk. Csalódottan vettük, hogy nem a robot jött ki felvenni a rendelésünket, hanem az egyik felszolgáló.

A kávékat szerencsére már egy robot hozta ki, aki egy lefektetett nyomvonalon közlekedik és gondosan az asztal felé fordulva kínálja az italokat és az ételeket. A karját megérintve pedig visszamegy a pulthoz.

A cappuccino finom volt, de az árához viszonyítva semmi extrát nem nyújtott. Pedig még az oldalukon láttam, hogy a kávékat szép díszítésekkel szokták felszolgálni, ennek ellenére mi nem kaptunk ilyesmit.

Miután megittuk a kávénkat, ismét a felszolgáló vitte el az üres bögréinket. Ami biztos, hogy igencsak spórolnak a robot energiájával. Bár nem igazán lehetett leterhelve, mivel alig voltunk a kávézóban.

A felszolgáló robot társai egy sarokban álldogáltak. Köztük a kisebbek számára volt egy “gyerek robot” is.

Az egyik robottal kapcsolatban a zárás előtti utolsó percekben vettük észre, hogy lehet vele beszélgetni. Így ugyan rövid idő alatt, de mégis kiélhettük valamennyire a robotvilágra vágyó gyermeki énünket. 🙂

A beszélgetéshez egy lista állt a rendelkezésünkre a feltehető kifejtendő vagy eldöntendő kérdésekről, amikre a robot tud válaszolni. Ami biztos, hogy megfelelően artikulálni megtanítja az embert, ellenkező esetben ugyanis szól, hogy nem érti a kérdést. 🙂

Összességében úgy gondolom, hogy a kávézó maga ötletes, de sokkal jobban is megvalósíthatták volna. Ideértve mind a kínálatot, mind pedig a hely hangulatát.

Minden bejegyzés a szerző saját független véleménye és értékelése, a Tesztevőket jogi felelősség nem terheli.
LÉGY EGY PROFI CSAPAT TAGJA,

JELENTKEZZ
TE IS TESZTEVŐNEK!

Ha szeretnél te is kipróbálni új helyeket, vagy vérbeli profiként rengeteg megosztandó kedvenced van, csatlakozz csapatunkhoz és legyél te is tesztevő.

Készen állsz, hogy elárulj pár részletet magadról?

Tesztevők Jelentkezz Kép

Tedd meg az első lépést

A fiatal, lendületes titánok, akik mindent felkutatnak, hogy senkinek se kelljen a legelejéről kezdeni. Csapatunk csak az ételek iránt érzett rajongásával kapcsolódik bármely helyhez, termékhez, így biztos lehetsz, hogy mindenkit pártatlanul ítélünk meg és alaposan “átrágjuk” magunkat a részleteken.

Fontos szempont a kiválasztásnál, hogy képes legyél olvasmányosan megfogalmazni a tapasztalatot és készíteni egy szép képet a poszthoz. Csak ne feledd: előbb a fotó, aztán az élmény, végül az írás! Legalábbis szerintünk így jön ki a legszebb eredmény. :)

Ha írsz nekünk, meg fogunk kérni egy próba tesztre. Célunk, hogy a beérkezett anyaggal előszűrjük, hogy kivel szeretnénk hosszútávon együtt dolgozni. Nincsen nehéz dolgod, mert egyrészt vajszívünk van, másrészt ha amúgy is szeretsz kipróbálni/bemutatni helyeket, 1-2 nap alatt elkészülhet a mű. Ne aggódj, nem fogjuk a beleegyezésed nélkül felhasználni az írást, ha beleszeretünk, úgyis átadjuk neked a lehetőséget.

Közösségünk fontos teszt szempontjai közé tartozik a kiszolgálás/kiszállítás gyorsasága, személyzet kedvessége, tálalás, ízélmény és az ár-érték arány. Kérünk jelöld meg, hogy az étel milyen csoportba tartozik (laktózmentes, vegetáriánus, gluténmentes, stb.) és ne feledd el megadni a hely és a kipróbált étel nevét sem.

Őszintén és nyíltan kommunikálunk olvasóink felé tehát ne tartsd magadban a véleményed!

  * Kötelezően kitöltendő mező
  Thank you image

  Köszönjük az üzenetedet!

  Kollégáink 24 órán belül felveszik Veled a megadott elérhetőségeid egyikén a kapcsolatot. Addig is nézz szét új tesztjeink között.

  Newsletter icon

  HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

  Szeretnéd, ha mostantól csupán annyi dolgod lenne, hogy megnyisd otthon hírlevelünket és gyorsan átfusd az újdonságokat?

  Mi ígérjük, hogy csakis ínycsiklandozó egészséges eledelekkel és tippekkel zargatunk, hogy szélesítsd a repetoárt házhoz rendeléskor, baráti összejövetelekhez és amikor SOS kellene valami finom falat.

  Nagyon örülnénk, ha hasznos tanácsaink eljutnának minél több egészséges életmód iránt elkötelezett emberhez.

  Feltételek *