A legőrültebb levesek ízkavalkádja - Tesztevők

A legőrültebb levesek ízkavalkádja

score-starscore-starscore-starscore-starscore-star (Az értékelések átlaga 5)
Maticsek Orsolya
Kiszolgálás & Szállítás Info
score-starscore-starscore-starscore-starscore-star
Személyzet Info
score-starscore-starscore-starscore-starscore-star
Tálalás Info
score-starscore-starscore-starscore-starscore-star
Ízélmény Info
score-starscore-starscore-starscore-starscore-star
Ár-érték arány Info
score-starscore-starscore-starscore-starscore-star
Hatalmas levesrajongó vagyok, főként, ha különleges és tartalmas levesekről van szó. Így nem is tudom, eddig hogyan maradhatott ki az életemből a Bors GasztroBár!

Az ember már a Bors Facebook és Instagram oldalát böngészve is elveszik a különlegesebbnél különlegesebb levesek világában. A teljesség igénye nélkül olyanok szerepelnek a kínálatukban, mint a Túró Rudi leves, a Sós-karamellás perec leves vagy a Roxforti fácánragu leves…

És a sornak itt nincsen vége, sőt! Hiszen a Borsban mindig megújult, igen meghökkentő ízkombinációval várják a vendégeket, amelyeket a helyszín tulajdonosai kísérleteznek ki.

És nem is akárhogyan! Ugyanis még az elsőre talán bizarrul hangzó leves ízvilága is el van találva. Véleményem szerint úgy, hogy az még a hagyományos ízek kedvelőinél sem üti ki nagyon a biztosítékot.

A legnagyobb probléma talán a leveskínálattal az, hogyha ízlik egy leves, azt már ritkán látja viszont az ember. Ám a változatosság gyönyörködtet! Meg kell szokni, hogy itt mindig a meglepetés varázsa vár.

Amit kicsit hiányoltam így első internetes pillantásra, az a sós levesek hangsúlyozása volt. Az oldalukon inkább az édes levesek képei dominálnak, ami miatt bevallom, kicsit elbizonytalanodtam, hogy aznap ellátogassak-e hozzájuk, mert inkább valami sós finomságra vágytam. Aztán jobban elmélyülve az oldalukban, észrevettem a napi kínálatot, amiben az 5 féle levesből 3 is sós volt. Ettől felbátorodva irányba is vettük a Bors GasztroBárt!

A levesezőbe lépve egy igazi Star Wars és egyéb más animációs filmeknek a világa fogadott minket egy őrült hangulat közepette. Mondhatni, nem igazán volt szabad falfelület, amit ne leptek volna el a különböző figurák.

Biztosan mindenkinek megvan az az ismerős érzés, amikor betoppan egy olyan helyre, amit átjár a szeretet és a laza jókedv hangulata. Amikor a vendéglátók imádják azt, amit csinálnak. Na, a Bors pont ilyen hatást keltett bennünk.

A helyszín elég kicsike volt, asztalok nincsenek is benne, csupán egy pult, ahol állva van lehetőség megenni a rendelt ételeket. Bár ez nem probléma, hiszen olyan finomak, hogy úgysem tart sokáig a dolog. A levesező előtt ugyan áll egy kisebb, romantikus pad, így, ha valaki jó időben érkezik, még helyet is tud foglalni.

Mi ugyan nem csúcsidőben érkeztünk a helyre, de tekintve a hely népszerűségét, és azt, hogy a belváros szívében található, biztos vagyok benne, hogy vannak olyan napok, amikor az utcáig áll a sor. Azonban ez sem okozhat problémát, ugyanis pikk-pakk megkaptuk a rendelt leveseinket. Ráadásul még előrendelést is felvesznek, aminek köszönhetően még a sorba sem kell beállni. Na, de térjünk át az ízélményre!

Bevallom, nem volt könnyű a döntés, mert mind az öt aznapi leves beindította a fantáziánkat. Végül Kókuszos-kesudiós zellerkrémet kértünk csirkemellel, édesség gyanánt pedig egy hideg Mascarponés-áfonyás erdei gyümölcs-krémlevest mákos nudlival megbolondítva.

A sós levesnél kissé bizarrul hangzott a kókusz-zeller kombináció, de roppant kellemesen csalódtunk. Kitűnően voltak eltalálva az arányok. Nem volt túl sok benne a kókusz, de mégis kiegészítette a zeller aromáját. A kesudió úgy kifejezetten nem érződött ki a levesből, ám időnként roppant egyet a fogunk alatt. A csirkemell állaga és mennyisége is nagyon el volt találva, ami által egy igazán tartalmas ételt kaptunk. Mindezt mindössze 690 Ft-ért!

A Mascarponés-áfonyás erdei gyümölcs-krémlevesben érződött, hogy valóban sok áfonyából és erdei gyümölcsből készült. Annyira, hogy rendkívül fanyar ízűre sikerült, ami jól esett a melegben. Talán édesszájúak számára már kicsit túl savanykás is lett volna. A mákos nudlit nem igazán tudtam hova tenni a levesben, de rossznak sem mondanám. Ami biztos, hogy érdekes volt, amit nem eszik mindennap az ember. Vagy talán inkább úgy mondanám, hogy eszembe sem jutna, hogy ilyen létezik. 🙂

Kicsit érdeklődtem, hogy milyen opciók vannak az egyes étrendekre. Ha valaki nem eszik húst, annak sem kell csüggednie. Ugyanis a feltéteket lehet variálni. Ha valaki nem kér a levesbe csirkemellet, azt ki tudják cserélni neki akár mozzarellára is. Sőt, gluténmentes leves is szerepel a kínálatukban!

Mi ugyan most kifejezetten levesezni indultunk, de különleges bagetteket és tésztákat is lehet enni. Még egyféle főzeléket is lehet választani. Ugyan most nyáron a lecsóra specializálódtak, de a főzelékkínálatot év közben szintén váltogatni szokták.

Összességében én imádtam a helyet! Alig várom a legközelebbi látogatásomat, hogy olyan leveseket próbálhassak ki, amiket máshol keresve sem találnék. Ami biztos, hogy legközelebb a bagetteket sem hagyom ki!

Minden bejegyzés a szerző saját független véleménye és értékelése, a Tesztevőket jogi felelősség nem terheli.
LÉGY EGY PROFI CSAPAT TAGJA,

JELENTKEZZ
TE IS TESZTEVŐNEK!

Ha szeretnél te is kipróbálni új helyeket, vagy vérbeli profiként rengeteg megosztandó kedvenced van, csatlakozz csapatunkhoz és legyél te is tesztevő.

Készen állsz, hogy elárulj pár részletet magadról?

Tesztevők Jelentkezz Kép

Tedd meg az első lépést

A fiatal, lendületes titánok, akik mindent felkutatnak, hogy senkinek se kelljen a legelejéről kezdeni. Csapatunk csak az ételek iránt érzett rajongásával kapcsolódik bármely helyhez, termékhez, így biztos lehetsz, hogy mindenkit pártatlanul ítélünk meg és alaposan “átrágjuk” magunkat a részleteken.

Fontos szempont a kiválasztásnál, hogy képes legyél olvasmányosan megfogalmazni a tapasztalatot és készíteni egy szép képet a poszthoz. Csak ne feledd: előbb a fotó, aztán az élmény, végül az írás! Legalábbis szerintünk így jön ki a legszebb eredmény. :)

Ha írsz nekünk, meg fogunk kérni egy próba tesztre. Célunk, hogy a beérkezett anyaggal előszűrjük, hogy kivel szeretnénk hosszútávon együtt dolgozni. Nincsen nehéz dolgod, mert egyrészt vajszívünk van, másrészt ha amúgy is szeretsz kipróbálni/bemutatni helyeket, 1-2 nap alatt elkészülhet a mű. Ne aggódj, nem fogjuk a beleegyezésed nélkül felhasználni az írást, ha beleszeretünk, úgyis átadjuk neked a lehetőséget.

Közösségünk fontos teszt szempontjai közé tartozik a kiszolgálás/kiszállítás gyorsasága, személyzet kedvessége, tálalás, ízélmény és az ár-érték arány. Kérünk jelöld meg, hogy az étel milyen csoportba tartozik (laktózmentes, vegetáriánus, gluténmentes, stb.) és ne feledd el megadni a hely és a kipróbált étel nevét sem.

Őszintén és nyíltan kommunikálunk olvasóink felé tehát ne tartsd magadban a véleményed!

  * Kötelezően kitöltendő mező
  Thank you image

  Köszönjük az üzenetedet!

  Kollégáink 24 órán belül felveszik Veled a megadott elérhetőségeid egyikén a kapcsolatot. Addig is nézz szét új tesztjeink között.

  Newsletter icon

  HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

  Szeretnéd, ha mostantól csupán annyi dolgod lenne, hogy megnyisd otthon hírlevelünket és gyorsan átfusd az újdonságokat?

  Mi ígérjük, hogy csakis ínycsiklandozó egészséges eledelekkel és tippekkel zargatunk, hogy szélesítsd a repetoárt házhoz rendeléskor, baráti összejövetelekhez és amikor SOS kellene valami finom falat.

  Nagyon örülnénk, ha hasznos tanácsaink eljutnának minél több egészséges életmód iránt elkötelezett emberhez.

  Feltételek *