Francia süteménykreációk reggelire - Tesztevők

Francia süteménykreációk reggelire

score-starscore-starscore-starscore-starscore-star (Az értékelések átlaga 4.8)
Póta Szilvia
Kiszolgálás & Szállítás Info
score-starscore-starscore-starscore-starscore-star
Személyzet Info
score-starscore-starscore-starscore-starscore-star
Tálalás Info
score-starscore-starscore-starscore-starscore-star
Ízélmény Info
score-starscore-starscore-starscore-starscore-star
Ár-érték arány Info
score-starscore-starscore-starscore-starscore-star
Színes süteménykreációk, friss pékáruk, francia kisvárosi hangulat. Indulhat ennél jobban egy hétköznap reggel? Az à table! boulangerie – pâtisserie legújabb süteményeit teszteltük!
Forrás: atable.hu

Egy hétfő reggelt nehezen lehet megédesíteni. Gyakorlatilag ez a hét leggyűlöltebb pillanata, ami ébredéskor nem sok jót tartogat az ember lányának. Szerencsére hosszas kutatás és megannyi kísérletezés után nekünk végül sikerült találnunk egy megoldást, amivel javíthattunk ezen a látszólag megoldhatatlan problémán! A képlet egyszerű: végy egy jó társaságot, majd adj hozzá néhány isteni francia süteményt és már kész is a garantált jó hangulat!

Így történt, hogy nemrégiben ellátogattunk à table! Wesselényi utcai üzlethelyiségébe, ahol olyan desszertkülönlegességeket próbálhattunk ki, mint az újdonságnak számító Café cardamom, a Mr. Mûres, a Paris brest, az Indian summer, valamint a már jól ismert és szeretett klasszikusok közül, a Mille feuille krémes. És mielőtt nagyon kétségbeesnétek, hogy a jelenlegi helyzetben nem lehet beülni sütizni, most szólunk, nincs minden veszve: szerencsére a desszertek már házhozszállítással is kérhetőek.

A sütemények ránézésre valódi művészeti alkotásoknak tűntek. Mint az üzletről megtudhattuk, az à table! története egy, a Retek utcában található pékség tulajdonosa Hajdu Péter és Anthony Lacaude észak francia pék-mester találkozásával, 2011 tavaszán kezdődött. Így történt, hogy az à table! első üzlete Budapesten, a Fény utcai piac szomszédságában nyílt meg a Retek utcában. Az à table! boulangerie – pâtisserie kínálatát autentikus francia kenyerek, péksütemények és desszertek alkotják, amelyek minden éjjel frissen készülnek, hogy reggelente a pékségekbe érjenek. A gyártás a kiváló alapanyagokra és a kézművességre alapoz, hiszen minden egyes süteményt, pékárut egyesével, kézzel készítenek az à table! munkatársai – van, amit a teljesen hagyományos módon, ilyen például a baguette. Az első pékség sikere nyomán a két alapító úgy döntött: újabb egységeket nyit, hogy a francia vidék gasztronómiai értékeit még több emberhez tudják eljuttatni Budapesten, így mára kilenc à table! pékség és cukrászda található a városban.

Az információk begyűjtését követően belevetettük magunkat a desszerthalomba. A különleges süteményekről általánosságban elmondható, hogy a könnyedebb nyári és a teltebb édesebb ízek kedvelői egyaránt megtalálhatják köztük a számításaikat. Időnként úgy éreztük, mintha a különböző évszakok bontakoztak volna ki ezekben az izgalmas ízekben.

Az én személyes kedvencem a zöld árnyalatokban pompázó Café cardamom volt, amelyben a kávé és a kardamom lehengerlő párosa dominált a leginkább, meghozva ezzel a várva várt karácsonyi hangulatot. Ebben a süteményben az édes és a kesernyés íz, illetve a puha és roppanós állag találkozása csak tovább fokozta az élvezeteket.

A Mr. Mûres fantázianévre keresztelt piros kreációban a házi birsalma lekvár, a fekete szeder mousse, és fekete szeder bevonat elevenedett meg egy lágy, nem túl édes, könnyed íz képében. Csapatunk két részre szakadt ennél a desszertnél: az intenzívebb, csokisabb finomságok kedvelői túl visszafogottnak érezték, míg a gyümölcsösebb, nyári édességek rajongói elégedett mosollyal nyugtázták a falatot.

A Paris brest név mögött egy mogyorókrémes fánk rejtőzött, mely tömény, édes ízével kábította el az ízlelőbimbókat. Megmondom őszintén számomra ez a finomság egy picit töménynek hatott (pláne reggelire, másik 3 sütemény után), de valószínűleg ez elsősorban annak köszönhető, hogy a mogyorókrém általában nem az én műfajom. Ennek a jól megtermett fánknak kifejezetten omlós tésztája volt és jól eltalálták benne a krém mennyiségét is, ennek ellenére inkább a testesebb ízek kedvelőinek ajánlanám a többi süteményhez képest.

Az utolsó újdonság a sorban az Indián nyár volt, mely elnevezéséhez hűen valóban a nyári pillanatokat idézte meg, és bár nem volt jéghideg, mégis fagylalt hatást keltett. Alapját a pisztáciás linzer adta, vidám gyümölcsös ízjegyeit pedig a mangó, passió, valamint erdei gyümölcs alapozta meg. Igazi könnyed finomság volt, melyet mindannyian nagy lelkesedéssel fogyasztottunk el.

Végül, de nem utolsó sorban az à table! egyik klasszikusát kóstolhattuk meg a Mille feuille-t, avagy francia krémest, mely gyakorlatilag köszönőviszonyban sincs a jól ismert és sok helyen kapható magyar krémessel (szerencsére). A krémet az intenzív bourbon vaníliakrém tette különlegessé, melyre még azok is elismerősen bólintottak, akik kis csapatunkban egyébként nem szerették eddig a krémeseket.

Összességében egy nagyon kellemes élménnyel zártuk látogatásunkat. És bár azóta a vírushelyzet egy időre ellehetetleníti, hogy beüljünk sütizni, szerencsére a Wolton keresztül házhoz rendelhetjük a finomságokat!

Fotók: Pajger Adrienn 

Minden bejegyzés a szerző saját független véleménye és értékelése, a Tesztevőket jogi felelősség nem terheli.
LÉGY EGY PROFI CSAPAT TAGJA,

JELENTKEZZ
TE IS TESZTEVŐNEK!

Ha szeretnél te is kipróbálni új helyeket, vagy vérbeli profiként rengeteg megosztandó kedvenced van, csatlakozz csapatunkhoz és legyél te is tesztevő.

Készen állsz, hogy elárulj pár részletet magadról?

Tesztevők Jelentkezz Kép

Tedd meg az első lépést

A fiatal, lendületes titánok, akik mindent felkutatnak, hogy senkinek se kelljen a legelejéről kezdeni. Csapatunk csak az ételek iránt érzett rajongásával kapcsolódik bármely helyhez, termékhez, így biztos lehetsz, hogy mindenkit pártatlanul ítélünk meg és alaposan “átrágjuk” magunkat a részleteken.

Fontos szempont a kiválasztásnál, hogy képes legyél olvasmányosan megfogalmazni a tapasztalatot és készíteni egy szép képet a poszthoz. Csak ne feledd: előbb a fotó, aztán az élmény, végül az írás! Legalábbis szerintünk így jön ki a legszebb eredmény. :)

Ha írsz nekünk, meg fogunk kérni egy próba tesztre. Célunk, hogy a beérkezett anyaggal előszűrjük, hogy kivel szeretnénk hosszútávon együtt dolgozni. Nincsen nehéz dolgod, mert egyrészt vajszívünk van, másrészt ha amúgy is szeretsz kipróbálni/bemutatni helyeket, 1-2 nap alatt elkészülhet a mű. Ne aggódj, nem fogjuk a beleegyezésed nélkül felhasználni az írást, ha beleszeretünk, úgyis átadjuk neked a lehetőséget.

Közösségünk fontos teszt szempontjai közé tartozik a kiszolgálás/kiszállítás gyorsasága, személyzet kedvessége, tálalás, ízélmény és az ár-érték arány. Kérünk jelöld meg, hogy az étel milyen csoportba tartozik (laktózmentes, vegetáriánus, gluténmentes, stb.) és ne feledd el megadni a hely és a kipróbált étel nevét sem.

Őszintén és nyíltan kommunikálunk olvasóink felé tehát ne tartsd magadban a véleményed!

  * Kötelezően kitöltendő mező
  Thank you image

  Köszönjük az üzenetedet!

  Kollégáink 24 órán belül felveszik Veled a megadott elérhetőségeid egyikén a kapcsolatot. Addig is nézz szét új tesztjeink között.

  Newsletter icon

  HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

  Szeretnéd, ha mostantól csupán annyi dolgod lenne, hogy megnyisd otthon hírlevelünket és gyorsan átfusd az újdonságokat?

  Mi ígérjük, hogy csakis ínycsiklandozó egészséges eledelekkel és tippekkel zargatunk, hogy szélesítsd a repetoárt házhoz rendeléskor, baráti összejövetelekhez és amikor SOS kellene valami finom falat.

  Nagyon örülnénk, ha hasznos tanácsaink eljutnának minél több egészséges életmód iránt elkötelezett emberhez.

  Feltételek *