Ezeregy ízek meséi - Tesztevők

Ezeregy ízek meséi

score-starscore-starscore-starscore-starscore-star (Az értékelések átlaga 4.6)
Joó Zsófi
Étterem: Pingrumba
Kiszolgálás & Szállítás Info
score-starscore-starscore-starscore-starscore-star
Személyzet Info
score-starscore-starscore-starscore-starscore-star
Tálalás Info
score-starscore-starscore-starscore-starscore-star
Ízélmény Info
score-starscore-starscore-starscore-starscore-star
Ár-érték arány Info
score-starscore-starscore-starscore-starscore-star
Kairótól Kalkuttáig hívja vendégeit gasztronómiai utazásra a Pingrumba, érthető tehát, hogy nem tudtunk ellenállni. Házhozszállítással teszteltük a választékot, és örömmel jelentjük, a fogások az utazást követően is kiválóra vizsgáztak. Szinte kivétel nélkül.

Mivel a vírusveszély miatt egyelőre mellőznünk kell az éttermekben elköltött ízletes ebédeket és vacsorákat, a Széll Kálmán téren a közelmúltban nyílt Pingrumbát házhozszállítással próbáltuk ki. Kétségtelen tény, hogy a beülés hangulatát, a hely atmoszférájának megismerését nem lehet helyettesíteni, de így legalább ejthetünk pár szót csomagolás mikéntjéről is. (A körülmények miatt fontos hangsúlyozni, hogy az ételekről készült képek már otthon, a kiszállítást követően készültek, így a fotókon a profi tálalás, illetve az étterem gondosan válogatott étkészlete helyett saját megoldásaink láthatók.)

A Pingrumba idősebb testvéréhez, a bulinegyed töretlenül népszerű, mediterrán fogásokat felsorakoztató Dobrumbájához, kellemes kulináris emlékek fűznek, így az általánosnál magasabb elvárással fordultunk Buda új közel-keleti étterme felé.

Elöljáróban

Hideg és meleg mezzék, vagyis előételek az étlap fontos részét képezik. A Pingrumba számtalan lehetősége miatt az olyan klasszikusokat, mint a dahl vagy a tabbouleh most kihagytuk, és az egzotikusan hangzó, csábító különlegességeket kóstoltuk meg.

A kecske labneh zhoug kiváló kezdésnek: kecskejoghurtból készített házi krémsajt annyira könnyű, már-már szuflé állagú finomság, hogy nem tudtunk neki ellenállni, pillanatok alatt elfogyott. A lágy, habos-krémes sajtot friss fűszernövényekből készült zöld zhoug és olívaolaj kísérik – a kompozíció hibátlanul eltalált, végül hozzá sem nyúltunk az egyébként gusztusos arab kenyerekhez. Az uhammara, vagyis faszénen sült szír sültpaprika-krém mellé nem teljesen értettük a bőkezűen adagolt diót és gránátalmát, de zavarónak semmiképpen sem mondhatjuk őket. Maga a krém tökéletesen megfogta a paprika ízét, amit, örömünkre, a keleti fűszerek sem nyomtak el. Míg ugyanis a többi fogásnál markánsan jelen voltak, itt szerényen háttérbe húzódtak – és milyen jól tették!

A mezze „bajnokságot” mégsem a fenti két versenyző, hanem a melegen tálalt kecskesajt füge nevű kreáció nyerte. A cserépedényben sült kettős minden szempontból elnyerte tetszésünket. A fűszerek, a pirított fenyőmagok kellemesen kiegészítették a két fő ízt, de nem voltak túlsúlyban. A sült gyümölcs édes zamata, ragadós állaga, illetve a sajt omlós, meleg falatkái még egy félórás kiszállítás után is élvezhetőek voltak, bele sem merünk gondolni, milyenek lesznek majd frissen, a Pingrumbában elfogyasztva! Az étel már ránézésre is gyönyörű, ízei pedig valóban ezeregy mesét mesélnek. Milyen kár, hogy a választott főételeknek ezt a páratlan gasztronómiai élményt nem sikerült tovább fokozniuk!

Fő fogásként

Két főételt rendeltünk, egy vegetáriánust és egy húsosat, hogy amennyire csak lehet, lefedjük a palettát. A shakshuka, vagyis konyhanyelven a közel-keleti lecsó, hatalmas adagban érkezett két tükörtojással. Első blikkre látszott, hogy a Pingrumbában nagyon figyelnek a minőségi alapanyagokra: a zöldség szép, egészséges, kellőképpen átfőzött és ízletes volt – illetve lett volna, de sajnos annyira dominált az egyik fűszer, hogy minden más zamatot elnyomott. A tojásokra némileg ráborult a petrezselyem, ami a negyedik-ötödik falatnál már túl sok volt a mi ízlésünknek.

Utoljára a csirkés saslikot hagytuk, amit savanyított tojással és zöldséghasábokkal, illetve tahinivel, grillzöldségekkel kaptunk. A köret előtt le a kalappal: meglepően gazdag volt, ízletes és laktató. Most próbáltuk először a savanyított tojást, de az egyik kedvencünk lett, feltétlenül érdemes megkóstolni. Gondunk itt a csirkével akadt. A pác szokatlanul barnásra-kékesre festette a húst, ami ízre, állagra is furcsának hatott. Könnyen lehet, hogy a fogásnak ilyennek kell lennie (sajnos nem volt kitől rákérdeznünk ebéd közben), de mi végül tányéron hagytuk a falatokat.

Zárásképp

Desszertet most nem kóstoltunk – szerencsére, mert a kiadós adagoktól így is jóllaktunk –, illetve lemaradtunk az amúgy igen izgalmas, igényesen összeválogatott borlistáról is. A mezzék sikere miatt feltétlenül visszatérünk az étterembe, és a főételek között is van néhány, amire kíváncsiak vagyunk.

Külön pirospontot adunk a Pingrumbának a (nagyobbrészt) fenntartható csomagolásért: rendelésünket gusztusosan összekészítve, kupakos papírtányérokban, illetve lebomló rostokból készült fedeles dobozokban kaptuk, így ebéd után nem keletkezett hatalmas műanyaghegy, amiért hálásak vagyunk. A csapattal Messenger-en váltott pár mondatunk során igen kedves és előzékeny volt, külön köszönjük, hogy hozzájárultak saját beltéri fotóik felhasználásához.

A Pingrumba nem olcsó, az biztos – a három előételért és két főételért 9500 forintot fizettünk –, de amint beülésre is kinyithatnak az éttermek, visszatérünk!

Minden bejegyzés a szerző saját független véleménye és értékelése, a Tesztevőket jogi felelősség nem terheli.
LÉGY EGY PROFI CSAPAT TAGJA,

JELENTKEZZ
TE IS TESZTEVŐNEK!

Ha szeretnél te is kipróbálni új helyeket, vagy vérbeli profiként rengeteg megosztandó kedvenced van, csatlakozz csapatunkhoz és legyél te is tesztevő.

Készen állsz, hogy elárulj pár részletet magadról?

Tesztevők Jelentkezz Kép

Tedd meg az első lépést

A fiatal, lendületes titánok, akik mindent felkutatnak, hogy senkinek se kelljen a legelejéről kezdeni. Csapatunk csak az ételek iránt érzett rajongásával kapcsolódik bármely helyhez, termékhez, így biztos lehetsz, hogy mindenkit pártatlanul ítélünk meg és alaposan “átrágjuk” magunkat a részleteken.

Fontos szempont a kiválasztásnál, hogy képes legyél olvasmányosan megfogalmazni a tapasztalatot és készíteni egy szép képet a poszthoz. Csak ne feledd: előbb a fotó, aztán az élmény, végül az írás! Legalábbis szerintünk így jön ki a legszebb eredmény. :)

Ha írsz nekünk, meg fogunk kérni egy próba tesztre. Célunk, hogy a beérkezett anyaggal előszűrjük, hogy kivel szeretnénk hosszútávon együtt dolgozni. Nincsen nehéz dolgod, mert egyrészt vajszívünk van, másrészt ha amúgy is szeretsz kipróbálni/bemutatni helyeket, 1-2 nap alatt elkészülhet a mű. Ne aggódj, nem fogjuk a beleegyezésed nélkül felhasználni az írást, ha beleszeretünk, úgyis átadjuk neked a lehetőséget.

Közösségünk fontos teszt szempontjai közé tartozik a kiszolgálás/kiszállítás gyorsasága, személyzet kedvessége, tálalás, ízélmény és az ár-érték arány. Kérünk jelöld meg, hogy az étel milyen csoportba tartozik (laktózmentes, vegetáriánus, gluténmentes, stb.) és ne feledd el megadni a hely és a kipróbált étel nevét sem.

Őszintén és nyíltan kommunikálunk olvasóink felé tehát ne tartsd magadban a véleményed!

  * Kötelezően kitöltendő mező
  Thank you image

  Köszönjük az üzenetedet!

  Kollégáink 24 órán belül felveszik Veled a megadott elérhetőségeid egyikén a kapcsolatot. Addig is nézz szét új tesztjeink között.

  Newsletter icon

  HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

  Szeretnéd, ha mostantól csupán annyi dolgod lenne, hogy megnyisd otthon hírlevelünket és gyorsan átfusd az újdonságokat?

  Mi ígérjük, hogy csakis ínycsiklandozó egészséges eledelekkel és tippekkel zargatunk, hogy szélesítsd a repetoárt házhoz rendeléskor, baráti összejövetelekhez és amikor SOS kellene valami finom falat.

  Nagyon örülnénk, ha hasznos tanácsaink eljutnának minél több egészséges életmód iránt elkötelezett emberhez.

  Feltételek *