Csak Palkó, avagy a gluténmentes palacsintázó - Tesztevők

Csak Palkó, avagy a gluténmentes palacsintázó

score-starscore-starscore-starscore-starscore-star (Az értékelések átlaga 4.6)
Pajger Adrienn
Étterem: Csak Palkó
Rendelés dátuma: 2021.01.15
Kiszolgálás & Szállítás Info
score-starscore-starscore-starscore-starscore-star
Személyzet Info
score-starscore-starscore-starscore-starscore-star
Tálalás Info
score-starscore-starscore-starscore-starscore-star
Ízélmény Info
score-starscore-starscore-starscore-starscore-star
Ár-érték arány Info
score-starscore-starscore-starscore-starscore-star
A Csak Palkó tulajdonosának célja, hogy a különféle ételallergiások és ételérzékenyek is megtalálják a számukra megfelelő palacsinta-ízkombinációkat.

A kínálatban fellelhető legtöbb dolog, főként a lekvárok mind kistermelőktől származnak, melyekkel a saját kikísérletezett gluténmentes, illetve vegán palacsintatésztákat kapjuk a Csak Palkóban. Az édes palacsintáknál választható, hogy kis vagy nagy méretet szeretnénk, a sós palkóknál pedig nagy méretben kapjuk a finomságokat.

A jelenlegi helyzetre való tekintettel a házhozszállítás miatt elviteles formában működik a hely, de a környezettudatosságra figyelve lebomló, cukornád csomagolásban kapják kézhez a vendégek a rendelést.

Flórával beszélgettünk a Covid alatti nyitásról, a házhozszállításról, a helyiek nyitottságáról, az ételérzékenységről és a környezettudatosságról.

A nyitást mennyire befolyásolta a jelenlegi vírushelyzet?

Augusztus végén találtam ki, hogy megnyitom a Csak Palkót, ahol a Covid egy kicsit rásegített arra, hogy mi is legyen pontosan a koncepció. Emiatt például nem gondolkodtam olyan helyben, ahol asztalokkal, székekkel indítanék, de bizakodó vagyok és örülnék, ha egy franchise-nak nőhetné ki magát majd egyszer a hely.

Mi volt a kiindulási alap az üzlet megnyitásánál?

A fő koncepciónk a gluténmentes palacsinta. Laktózmentes, cukormentes, vegán palacsintáink is vannak, ami igazából egy plusz, mert a gluténmentesség a fő vonal, amin elindultunk. Január második hetétől kaphatóak a vegán palacsinták. Cél volt ez már a nyitásnál is, de a saját gluténmentes palacsinta receptúrájának kikísérletezése is sok időt vett igénybe, így a vegán változatot kicsit akkor még pihentettük.

Volt buktató az induláskor, amire kívülállóként nem is gondolnánk?

Amúgy sem könnyű gluténmentes tésztával dolgozni és azon a ponton buktunk el az elején, hogy otthon hiába kísérleteztünk, mert ott villanytűzhelyünk van, az üzletben pedig indukciós lapok. Nem mindegy, hogy milyen felületen készítjük, így ezzel sokat kellett játszani, hogy a sokféle tésztavariáció közül mi lesz a tökéletes.

A Bonbonda ízvariációk egy kollaboráció kapcsán jöttek létre?

A kézműves csokiműhely története a kisfiam gyógytornászához köthető, aki gluténérzékeny. Innen jött a Bonbonda együttműködés, az ő családi bizniszüket emeltem át a Csak Palkóba és az ő gluténmentes bonbonjainak tölteléke kerül a palacsintáimba. Izgalmas ízek és töltelékek vannak, és a leginkább közkedvelt ízeket hoztam át. Ők inspiráltak ebben.

Nyitottak az emberek a sós palacsintákra is?

A legnépszerűbb palkónk a belga csokis, de nagyon szeretik a lekvárosakat is. Leginkább az édes palacsintákat választják a vendégek és a tapasztalatok szerint a magyar közönségnél az édes irány a befutó, mert ha valami palacsinta, akkor az legyen édes. A Bonbondás étcsokoládéval összeolvasztott kesudió krém (ebben nincs hozzáadott cukor, se tej) még az egyik legkedveltebb ízünk a sóskaramellás mellett.

Vannak tervek a jövőre nézve, vagy óvatosan állsz most ehhez?

A Váci utca sarkán lesz majd lehetőségünk kiülős teraszt kialakítani, ha jó idő lesz és ha feloldják a korlátozásokat, de ez még a jövő zenéje, hogy mikor és hogyan alakulnak a dolgok.

A Tesztevők csapatának választása a Bonbonda töltelékek közül a Bretagne-i sós karamellre, az Édes palkók közül a Túró Berryre, valamint a Rózsalekvárra,  a Sós palkók közül pedig a Feketeerdő-kecskesajt változatokra esett.

Nagy kedvenc lett a sós karamelles íz, amiben lágy krém kapott helyet és amit feldobtak a tetején lévő karamell darabkák. A kistermelőtől származó, rózsasziromból készült rózsalekvárt a vegán palacsintatésztában teszteltük, amiről észre se vettük volna, hogy nem vegán, ha nem tudjuk róla. Könnyedség jellemezte és a rózsalekvár is fenséges volt az állagát illetve az ízét tekintve is: inkább savanykás és nem túl édes ízvilágot kaptunk egy kellemes rózsás illattal. A laktózmentes túró töltelékét kissé száraznak tituláltuk, de a benne és rajta lévő friss gyümölcsök feldobták ezt a klasszikus palacsintát. A lágy kecskesajt és a füstös ízű feketeerdei sonka találkozása mennyei volt, amiben kifejezetten passzolt a sósságához a koktélparadicsomok édeskés íze.

Ne feledjük, hogy egy ilyen vékony palacsintatészta rövid időn belül kihűl, így ha nem tudjuk azonnal elfogyasztani, akkor otthon egy kis rámelegítéssel tudunk rajta segíteni, de egyöntetű megállapítás született, miszerint hidegen is hozzák a palkók az élményt, és egyáltalán nem gond, ha nem forrón habzsoljuk be őket.

Flóra számára nagyon fontos a visszajelzés, kíváncsi a vásárlók élményeire, és ennek megfelelően igyekszik alakítani a kínálatot is. Netpincéren és Wolton is megtaláljátok, de egyedi kedvezményekkel kedveskedik, ha a személyes átvételt választjátok, így érdemes emiatt figyelni az üzlet Facebook és Instagram oldalát.

Minden bejegyzés a szerző saját független véleménye és értékelése, a Tesztevőket jogi felelősség nem terheli.
LÉGY EGY PROFI CSAPAT TAGJA,

JELENTKEZZ
TE IS TESZTEVŐNEK!

Ha szeretnél te is kipróbálni új helyeket, vagy vérbeli profiként rengeteg megosztandó kedvenced van, csatlakozz csapatunkhoz és legyél te is tesztevő.

Készen állsz, hogy elárulj pár részletet magadról?

Tesztevők Jelentkezz Kép

Tedd meg az első lépést

A fiatal, lendületes titánok, akik mindent felkutatnak, hogy senkinek se kelljen a legelejéről kezdeni. Csapatunk csak az ételek iránt érzett rajongásával kapcsolódik bármely helyhez, termékhez, így biztos lehetsz, hogy mindenkit pártatlanul ítélünk meg és alaposan “átrágjuk” magunkat a részleteken.

Fontos szempont a kiválasztásnál, hogy képes legyél olvasmányosan megfogalmazni a tapasztalatot és készíteni egy szép képet a poszthoz. Csak ne feledd: előbb a fotó, aztán az élmény, végül az írás! Legalábbis szerintünk így jön ki a legszebb eredmény. :)

Ha írsz nekünk, meg fogunk kérni egy próba tesztre. Célunk, hogy a beérkezett anyaggal előszűrjük, hogy kivel szeretnénk hosszútávon együtt dolgozni. Nincsen nehéz dolgod, mert egyrészt vajszívünk van, másrészt ha amúgy is szeretsz kipróbálni/bemutatni helyeket, 1-2 nap alatt elkészülhet a mű. Ne aggódj, nem fogjuk a beleegyezésed nélkül felhasználni az írást, ha beleszeretünk, úgyis átadjuk neked a lehetőséget.

Közösségünk fontos teszt szempontjai közé tartozik a kiszolgálás/kiszállítás gyorsasága, személyzet kedvessége, tálalás, ízélmény és az ár-érték arány. Kérünk jelöld meg, hogy az étel milyen csoportba tartozik (laktózmentes, vegetáriánus, gluténmentes, stb.) és ne feledd el megadni a hely és a kipróbált étel nevét sem.

Őszintén és nyíltan kommunikálunk olvasóink felé tehát ne tartsd magadban a véleményed!

    * Kötelezően kitöltendő mező
    Thank you image

    Köszönjük az üzenetedet!

    Kollégáink 24 órán belül felveszik Veled a megadott elérhetőségeid egyikén a kapcsolatot. Addig is nézz szét új tesztjeink között.

    Newsletter icon

    HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

    Szeretnéd, ha mostantól csupán annyi dolgod lenne, hogy megnyisd otthon hírlevelünket és gyorsan átfusd az újdonságokat?

    Mi ígérjük, hogy csakis ínycsiklandozó egészséges eledelekkel és tippekkel zargatunk, hogy szélesítsd a repetoárt házhoz rendeléskor, baráti összejövetelekhez és amikor SOS kellene valami finom falat.

    Nagyon örülnénk, ha hasznos tanácsaink eljutnának minél több egészséges életmód iránt elkötelezett emberhez.

    Feltételek *