Mennyeien édes ízek, cukormentesen - Tesztevők

Mennyeien édes ízek, cukormentesen

score-starscore-starscore-starscore-starscore-star (Az értékelések átlaga 4.2)
Magyari Fanni
Rendelés dátuma: 2021.02.20
Kiszolgálás & Szállítás Info
score-starscore-starscore-starscore-starscore-star
Személyzet Info
score-starscore-starscore-starscore-starscore-star
Tálalás Info
score-starscore-starscore-starscore-starscore-star
Ízélmény Info
score-starscore-starscore-starscore-starscore-star
Ár-érték arány Info
score-starscore-starscore-starscore-starscore-star
Lassan hét éve étkezem mindenmentesen halmozott ételintoleranciáim következtében, s ez idő alatt számtalan helyről, sokféle édességet kóstoltam már, de valahogy ez mindig kimaradt, pedig furdalt a kíváncsiság mi az oka ennek a nagy rajongásnak, ami körülöleli.

Egy ködös szombat délután valami csajos programot szerettünk volna tartani az egyik barátnőmmel. A Facebookot böngészve akadtunk rá, hogy a Sovány Vigasz cukrászda 13. kerületi üzlete éppen a 4. születésnapját ünnepli ezen a hétvégén és ez alkalomból bővített kínálattal, valamint ajándék pohárkrémmel kedveskednek a hozzájuk betérőknek.

Nagyon sokat hallottam már a Sovány Vigaszról, szinte mindenhol az egekig magasztalták, mennyeinek írták le az itt elfogyasztott süteményeket. Lassan hét éve étkezem mindenmentesen halmozott ételintoleranciáim következtében, s ez idő alatt számtalan helyről, sokféle édességet kóstoltam már, de valahogy ez mindig kimaradt, pedig furdalt a kíváncsiság mi az oka ennek a nagy rajongásnak, ami körülöleli.

Így hát a nyakunkba vettük a várost és utánajártunk a nagy talánynak. Az utcán közeledve már jól látható volt az üzlet, ugyanis kígyózó sor állt az ajtó előtt, de ez sem szegte kedvünk, sőt ez a kisebb tömeg csak még inkább megerősített abban, hogy itt valami igazán különleges élményben lesz részem.

A bolt maga nem túl nagy, azonban nagyon szépen, igényesen berendezett, s az alkalomhoz illően tetőtől-talpig szülinapi dekorban pompázott. A pult roskadozott a süteményektől, az ajtó mellett pedig helyet kaptak a különböző ízekben elkészített pohárkrémek. Három polcnyi mentes tortából lehetett választani, mindegyikből volt bőséggel kínálat, szeletenként 1150 Ft-ért lehetett őket megvásárolni.

Az eladó hölgy végtelenül kedves és segítőkész volt, ami számomra elengedhetetlen főleg, hogy egy ételérzékeny embernek (vagy hozzátartozójának) milliónyi kérdése van általában egy adott termékről. Végül három szeletre esett a választásunk, két mindenmentest és egy olyat választottunk, melyben tejfehérje volt az egyedüli allergén.

Egy fehércsokis karamell, egy zserbó szelet, egy Kinder Maxiking szelet, valamint egy mogyorós és egy kókuszos pohárkrém társaságában tértünk haza.

A fehércsokis karamell tortaszelet volt a leghívogatóbb számomra a neve alapján, azonban a kinézete talán a legegyszerűbb hatást keltette. Két világos réteg, egy fehércsoki hab, majd egy számomra színében vaníliás krémre hasonlító (ízében némileg karamellás) réteg, egy extra vékony csokis tésztán elterülve. Voltaképp légiesen könnyű, habos, nagyon intenzíven édes ízű tortáról van szó.

A zserbó szeletet tudnám talán a legnagyobb csalódásként leírni, jóllehet a boltban ebből fogyott a legtöbb, nekünk mégsem nyerte el a tetszésünket. Hozzá kell tennem óriási zserbó rajongó vagyok, de ez a sütemény inkább hajazott egy rakott palacsintára – amely számomra már ehetetlenül édes volt a rengeteg lekvártól a leheletvékony rétegek között – mintsem az általam várt markánsan csokis-diós ízvilágra.

Végül a Kinder Maxiking nevűt kóstoltuk, mely kétségkívül ínycsiklandóan nézett ki és ez is bizonyult a legfinomabbnak számunkra. Ennél a sütinél mérsékeltebb édes ízt tapasztaltunk, ami felüdülés volt az előző két szelethez képest. A rétegek gyönyörűen elváltak egymástól és plusz pont, hogy egy kis mogyoróval is meg volt szórva a teteje.

Összességében rendkívül igényes helynek tartom, végtelenül kedves kiszolgálással, azonban nekem nagyon hiányzott egy igazán puha, vastagabb piskótaréteg, illetve valamiféle textúra játék, több ropogós elem, szilárdabb krémek. Azoknak tudom ajánlani a Sovány Vigaszt, akik igazán elhivatottak a nagyon édes, habos sütemények iránt, nekik ez hely maga a mennyország pláne, hogy cukormentesen élvezhetik mindezt.

Minden bejegyzés a szerző saját független véleménye és értékelése, a Tesztevőket jogi felelősség nem terheli.
LÉGY EGY PROFI CSAPAT TAGJA,

JELENTKEZZ
TE IS TESZTEVŐNEK!

Ha szeretnél te is kipróbálni új helyeket, vagy vérbeli profiként rengeteg megosztandó kedvenced van, csatlakozz csapatunkhoz és legyél te is tesztevő.

Készen állsz, hogy elárulj pár részletet magadról?

Tesztevők Jelentkezz Kép

Tedd meg az első lépést

A fiatal, lendületes titánok, akik mindent felkutatnak, hogy senkinek se kelljen a legelejéről kezdeni. Csapatunk csak az ételek iránt érzett rajongásával kapcsolódik bármely helyhez, termékhez, így biztos lehetsz, hogy mindenkit pártatlanul ítélünk meg és alaposan “átrágjuk” magunkat a részleteken.

Fontos szempont a kiválasztásnál, hogy képes legyél olvasmányosan megfogalmazni a tapasztalatot és készíteni egy szép képet a poszthoz. Csak ne feledd: előbb a fotó, aztán az élmény, végül az írás! Legalábbis szerintünk így jön ki a legszebb eredmény. :)

Ha írsz nekünk, meg fogunk kérni egy próba tesztre. Célunk, hogy a beérkezett anyaggal előszűrjük, hogy kivel szeretnénk hosszútávon együtt dolgozni. Nincsen nehéz dolgod, mert egyrészt vajszívünk van, másrészt ha amúgy is szeretsz kipróbálni/bemutatni helyeket, 1-2 nap alatt elkészülhet a mű. Ne aggódj, nem fogjuk a beleegyezésed nélkül felhasználni az írást, ha beleszeretünk, úgyis átadjuk neked a lehetőséget.

Közösségünk fontos teszt szempontjai közé tartozik a kiszolgálás/kiszállítás gyorsasága, személyzet kedvessége, tálalás, ízélmény és az ár-érték arány. Kérünk jelöld meg, hogy az étel milyen csoportba tartozik (laktózmentes, vegetáriánus, gluténmentes, stb.) és ne feledd el megadni a hely és a kipróbált étel nevét sem.

Őszintén és nyíltan kommunikálunk olvasóink felé tehát ne tartsd magadban a véleményed!

  * Kötelezően kitöltendő mező
  Thank you image

  Köszönjük az üzenetedet!

  Kollégáink 24 órán belül felveszik Veled a megadott elérhetőségeid egyikén a kapcsolatot. Addig is nézz szét új tesztjeink között.

  Newsletter icon

  HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

  Szeretnéd, ha mostantól csupán annyi dolgod lenne, hogy megnyisd otthon hírlevelünket és gyorsan átfusd az újdonságokat?

  Mi ígérjük, hogy csakis ínycsiklandozó egészséges eledelekkel és tippekkel zargatunk, hogy szélesítsd a repetoárt házhoz rendeléskor, baráti összejövetelekhez és amikor SOS kellene valami finom falat.

  Nagyon örülnénk, ha hasznos tanácsaink eljutnának minél több egészséges életmód iránt elkötelezett emberhez.

  Feltételek *