SOUPer levesező a büfékocsiban... vagy nem is olyan szuper? - Tesztevők

SOUPer levesező a büfékocsiban… vagy nem is olyan szuper?

score-starscore-starscore-starscore-starscore-star (Az értékelések átlaga 2.4)
Maticsek Orsolya
Étterem: SOUPer
Kiszolgálás & Szállítás Info
score-starscore-starscore-starscore-starscore-star
Személyzet Info
score-starscore-starscore-starscore-starscore-star
Tálalás Info
score-starscore-starscore-starscore-starscore-star
Ízélmény Info
score-starscore-starscore-starscore-starscore-star
Ár-érték arány Info
score-starscore-starscore-starscore-starscore-star
Szerintem nem vagyok egyedül az érzéssel, hogy ugyan imádom a húslevest, mégis alkalomadtán van csak lehetőségem enni belőle, amikor a nagyi néhanapján főz.

Rendkívül megörültem a hírnek, amikor Facebookon rábukkantam, hogy egy új levesező nyílt a MOM Park mellett. Ráadásul nem is akármilyen levesező! Hanem kifejezetten húslevesező. Szerintem nem vagyok egyedül az érzéssel, hogy ugyan imádom a húslevest, mégis alkalomadtán van csak lehetőségem enni belőle, amikor a nagyi néhanapján főz. Egyébként olyan sok idő elkészíteni, hogy én magam csak ritkán vetemedek ilyesmire.

Így nem kellett sokáig győzködnöm magam, hogy kipróbáljam az új levesezőt!

A helyszínre érkezve kicsit keresgélnem kellett a büfékocsit, amiben megbújik a levesező, ugyanis a MOM Sport beugrós részén van elrejtve. Egy utcai táblácskáról lehet csak észrevenni a levesezőt, amin az aktuális kínálat van feltüntetve.

Kétféle húsleves közül lehet választani: tyúkhús- vagy marhahúsleves áll az ember rendelkezésére. Legalábbis azt hittem. Aztán hamar jött az első csalódás. Nagyon vágytam egy ízletes marhahúslevesre, de mikor kértem, kiderült, hogy aznap csak tyúkhúsleves van. Kicsit furcsállottam, hogy a kevés kínálatból sincsen minden. Annak viszont örültem, hogy vegetáriánus levesük is van, méghozzá édesburgonya-krémleves kéksajt forgáccsal.

Végül rendeltem egy 0,5 literes tyúkhúslevest és egy 0,5 literes édesburgonya-krémlevest. Aki nagyobb adagra vágyik, vagy otthon szétosztaná a családnak, az tud rendelni 0,75 literes kiszerelést is. A tyúkhúslevesek alap ára  csirkecombbal és 3 alap zöldséggel 1350 Ft, a marhahúsleveseké marhahússal és szintén 3 alap zöldséggel 1590 Ft, nagyobbaké pedig 1550 és 1790 Ft, amihez már 5 féle zöldség is jár. Krémleves 0,5 literes kiszerelésben van csak 1190 Ft-ért. A zöldségek variálhatók, így ha valaki nem szereti az egyik alap zöldséget, kérheti anélkül is. Sőt, még a tészta fajtáját is meg lehet választani az alapján, hogy éppen cérna- vagy csigatésztára vágyunk. Ezen kívül lehet még kapni marhahúsos bagettet is meggyszósszal vagy tormával 1800 Ft-ért.

Kicsit aggódtam, hogy hogyan fogok két levest is hazavinni anélkül, hogy kifolyna, de az eladó megnyugtatott, hogy bírja a csomagolás. Külön örültem, hogy a csomagolás teljes egészében papírból készült. Azonban sajnos otthon hamar kiderült, hogy mégsem bírja annyira a csomagolás. A húslevesre először azt hittem, hogy kifolyt, de aztán rájöttem, hogy még rosszabb: teljesen átázott alulról a doboz, pedig maximum 10 percet utaztattam.

Tányérba kiöntve a leveseket, a húsleves különösen gusztusosan nézett ki a sokszínű zöldségekkel és jó sok tésztával. Azonban sajnos már az illata sem tetszett nekem. Finom, házi húsleves illat helyett büdös volt és savanyú szagú, ami keveredett az ázott papírdoboz szagával, de az utóbbit lehet, hogy már csak saját magamnak meséltem be. A krémlevesnek ezzel szemben szerencsére jó illata volt (már persze annak, aki szereti a kéksajtot), de az állagán igencsak meglepődtem. Inkább híg levesre emlékeztetett, mint krémlevesre. 🙁 Szerencsére legalább a kéksajtot nem spórolták ki belőle.

A húslevestől való félelmem hamar beigazolódott. Sajnos nemcsak az íze volt savanyú, hanem az egész leves rossz ízű volt. Ettem már erősebb ízű, enyhén savanykás húslevest, de ez sajnos nem olyan volt. Kifejezetten rossz és ehetetlen íze volt a számomra. Próbáltam legalább a zöldségeket kieszegetni belőle, de még azt is átjárta ez a fura mellékíz. 🙁

A krémleves szerencsére az állagától eltekintve jó ízű volt. Az enyhén édeskés édesburgonya íze remekül passzolt a sós kéksajthoz. Annak ellenére, hogy nem egy sűrű levesről beszélünk, egészen laktatónak hatott.

Nagyon sajnálom, hogy ilyen rossz élményekkel gazdagodtam, mert magát az ötletet szupernek tartom. Azonban bízom benne, hogy csak én fogtam ki egy ilyen rossz húslevest. Mindenesetre én egy jó darabig nem próbálkozom most a levesezővel.

 

 

 

Minden bejegyzés a szerző saját független véleménye és értékelése, a Tesztevőket jogi felelősség nem terheli.
LÉGY EGY PROFI CSAPAT TAGJA,

JELENTKEZZ
TE IS TESZTEVŐNEK!

Ha szeretnél te is kipróbálni új helyeket, vagy vérbeli profiként rengeteg megosztandó kedvenced van, csatlakozz csapatunkhoz és legyél te is tesztevő.

Készen állsz, hogy elárulj pár részletet magadról?

Tesztevők Jelentkezz Kép

Tedd meg az első lépést

A fiatal, lendületes titánok, akik mindent felkutatnak, hogy senkinek se kelljen a legelejéről kezdeni. Csapatunk csak az ételek iránt érzett rajongásával kapcsolódik bármely helyhez, termékhez, így biztos lehetsz, hogy mindenkit pártatlanul ítélünk meg és alaposan “átrágjuk” magunkat a részleteken.

Fontos szempont a kiválasztásnál, hogy képes legyél olvasmányosan megfogalmazni a tapasztalatot és készíteni egy szép képet a poszthoz. Csak ne feledd: előbb a fotó, aztán az élmény, végül az írás! Legalábbis szerintünk így jön ki a legszebb eredmény. :)

Ha írsz nekünk, meg fogunk kérni egy próba tesztre. Célunk, hogy a beérkezett anyaggal előszűrjük, hogy kivel szeretnénk hosszútávon együtt dolgozni. Nincsen nehéz dolgod, mert egyrészt vajszívünk van, másrészt ha amúgy is szeretsz kipróbálni/bemutatni helyeket, 1-2 nap alatt elkészülhet a mű. Ne aggódj, nem fogjuk a beleegyezésed nélkül felhasználni az írást, ha beleszeretünk, úgyis átadjuk neked a lehetőséget.

Közösségünk fontos teszt szempontjai közé tartozik a kiszolgálás/kiszállítás gyorsasága, személyzet kedvessége, tálalás, ízélmény és az ár-érték arány. Kérünk jelöld meg, hogy az étel milyen csoportba tartozik (laktózmentes, vegetáriánus, gluténmentes, stb.) és ne feledd el megadni a hely és a kipróbált étel nevét sem.

Őszintén és nyíltan kommunikálunk olvasóink felé tehát ne tartsd magadban a véleményed!

  * Kötelezően kitöltendő mező
  Thank you image

  Köszönjük az üzenetedet!

  Kollégáink 24 órán belül felveszik Veled a megadott elérhetőségeid egyikén a kapcsolatot. Addig is nézz szét új tesztjeink között.

  Newsletter icon

  HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

  Szeretnéd, ha mostantól csupán annyi dolgod lenne, hogy megnyisd otthon hírlevelünket és gyorsan átfusd az újdonságokat?

  Mi ígérjük, hogy csakis ínycsiklandozó egészséges eledelekkel és tippekkel zargatunk, hogy szélesítsd a repetoárt házhoz rendeléskor, baráti összejövetelekhez és amikor SOS kellene valami finom falat.

  Nagyon örülnénk, ha hasznos tanácsaink eljutnának minél több egészséges életmód iránt elkötelezett emberhez.

  Feltételek *