Mentes sütemények és más ínyenc csemegék - Tesztevők

Mentes sütemények és más ínyenc csemegék

score-starscore-starscore-starscore-starscore-star (Az értékelések átlaga 4.2)
Maticsek Orsolya
Kiszolgálás & Szállítás Info
score-starscore-starscore-starscore-starscore-star
Személyzet Info
score-starscore-starscore-starscore-starscore-star
Tálalás Info
score-starscore-starscore-starscore-starscore-star
Ízélmény Info
score-starscore-starscore-starscore-starscore-star
Ár-érték arány Info
score-starscore-starscore-starscore-starscore-star
Mindenmentes sütemények és házi kekszek, sós finomságok, termelői szörpök, szálas teák és cukormentes csokoládé desszertek.

Mindenmentes sütemények és házi kekszek, sós finomságok, termelői szörpök, szálas teák és cukormentes csokoládé desszertek. A La Panne Caféban minden megtalálható, amire szükségünk lehet, ha egy ételallergiás vagy más diétát folytató barátunkat, családtagunkat, esetleg saját magunkat lepnénk meg valami finomsággal.

Így a járványhelyzet okozta korlátozások miatt, a La Panne jobban hasonlít inkább egy csemegeboltra, mint egy kávézóra vagy egy cukrászdára. Asztalok és székek hiányában mindenhol pultok sorakoznak, amelyek mögött különböző finomságok rejtőznek. A bonbonok, táblás csokoládék és krémek mind prémium kategóriás belga csokoládéból készülnek, amelyek közül a cukorbeteget is válogathatnak. A kekszek is mind házi készítésűek, köztük olyan különlegességek találhatók, mint például a rózsaborsos vagy a chilis ízesítés.

Amikor végre az élet visszaáll a normál kerékvágásba, több asztalka is a vendégek rendelkezésére áll majd, hogy akár helyben egy finom reggelit is el lessen fogyasztani. A jelenlegi helyzetben sajnos maximum egy szendviccsel tudnak szolgálni, amit reggelire elvitelre kérve vihet magával az ember.

A kiszolgálás végtelenül kedves és segítőkész. Nem utolsósorban türelmes, még akkor is, amikor a vendég igen nehézkesen hozza csak meg a döntést, hogy mit válasszon a sok finomság közül. Mikor megkérdeztem, hogy mi található az egyik süteményben, felcsapva a receptes könyvet az összes hozzávalót felolvasták nekem. 🙂

Engem kifejezetten a mentes sütemények érdekeltek, amelyek közül kétfélét is teszteltem. Méghozzá egy Vegán fügés-diós kockát, illetve egy mandulaliszttel készült, gluténmentes Citromos sajttortát. Összesen 9 féle sütemény közül választhattam, amelyből 6 cukormentes volt, 3 pedig mezei “bűnös”. A cukormentes sütemények között több vegán, illetve gluténmentes is megtalálható volt a pultban.

Ami az árakat illeti, a süteményeket egyáltalán nem mondanám olcsó, de még közép kategóriásnak sem. Egy nagyobb szelet mentes sütemény ára 1300 Ft körül mozog, de egy hagyományos süteményért fizetett összeg sem megy 1000 Ft alá. A kis Vegán fügés-diós kocka, ami a normál méretűeknek körülbelül az egyharmada volt, az került 600 Ft-ba. Bevallom, nálam ami a süteményeket illeti, még ha mentesről is van szó, akkor is maximum az 1000 Ft az a határ, amit még reális árnak tartok.

Így hát igazán kíváncsi voltam, hogy mit tudnak ezek a drága sütemények. Plusz pontot érdemel azonban a részemről, hogy a csomagolásnál nagyon figyelmesen rákérdeztek arra, hogy a gluténmentes süteményt szükséges-e külön csomagolniuk.

A Vegán fügés-diós kocka az ehető virágos díszítésével azon nyomban meghozta az ember étvágyát. Bevallom, egy kicsit könnyedebb süteményre számítottam. A füge kissé tömény édes íze, illetve a nehéz diós töltelék találkozása számomra már túl sok volt. Nemcsoda, hogy egy ilyen kis kockát adnak csak belőle, mert többet szerintem meg sem tudna enni az ember.

A Citromos sajttorta viszont mennyeien finom volt! A sajttorta könnyed állaga remekül passzolt az enyhén savanykás, citromos ízhez, illetve a hajszálvékony mandulapiskóta réteghez. Igazi nyári finomság! Ennek ellenére még hűvösebb időben is jólesett.

Különösen tetszett benne, hogy annak ellenére, hogy cukormentes volt, egyáltalán nem lehetett kiérezni az édesítő ízét. Sőt, teljesen olyan íze volt, mint egy hagyományos süteménynek. Bár ez valószínűleg annak is betudható, hogy édesítésre xilitet használnak (kutyákra figyelni!), aminek kevésbé van “furcsa” íze, mint más édesítőszereknek. Bár persze egyénenként változó, hogy ki melyik édesítőnek az ízét érzi ki jobban az édességekből.

Összességében elnyerte a tetszésemet a La Panne Café hangulata, illetve a sütemények is finomak voltak, még ha a Fügés-diós kocka nem is teljesen az én ízvilágomnak felelt meg. Ennek ellenére még mindig úgy gondolom, hogy más cukrászdákhoz viszonyítva kissé el vannak szállva az árak, amiért cserébe nem adnak semmi olyan extrát, amire azt mondanám, hogy ide látogatnék legközelebb is, amikor egy mentes süteményre vágyom.

Minden bejegyzés a szerző saját független véleménye és értékelése, a Tesztevőket jogi felelősség nem terheli.
LÉGY EGY PROFI CSAPAT TAGJA,

JELENTKEZZ
TE IS TESZTEVŐNEK!

Ha szeretnél te is kipróbálni új helyeket, vagy vérbeli profiként rengeteg megosztandó kedvenced van, csatlakozz csapatunkhoz és legyél te is tesztevő.

Készen állsz, hogy elárulj pár részletet magadról?

Tesztevők Jelentkezz Kép

Tedd meg az első lépést

A fiatal, lendületes titánok, akik mindent felkutatnak, hogy senkinek se kelljen a legelejéről kezdeni. Csapatunk csak az ételek iránt érzett rajongásával kapcsolódik bármely helyhez, termékhez, így biztos lehetsz, hogy mindenkit pártatlanul ítélünk meg és alaposan “átrágjuk” magunkat a részleteken.

Fontos szempont a kiválasztásnál, hogy képes legyél olvasmányosan megfogalmazni a tapasztalatot és készíteni egy szép képet a poszthoz. Csak ne feledd: előbb a fotó, aztán az élmény, végül az írás! Legalábbis szerintünk így jön ki a legszebb eredmény. :)

Ha írsz nekünk, meg fogunk kérni egy próba tesztre. Célunk, hogy a beérkezett anyaggal előszűrjük, hogy kivel szeretnénk hosszútávon együtt dolgozni. Nincsen nehéz dolgod, mert egyrészt vajszívünk van, másrészt ha amúgy is szeretsz kipróbálni/bemutatni helyeket, 1-2 nap alatt elkészülhet a mű. Ne aggódj, nem fogjuk a beleegyezésed nélkül felhasználni az írást, ha beleszeretünk, úgyis átadjuk neked a lehetőséget.

Közösségünk fontos teszt szempontjai közé tartozik a kiszolgálás/kiszállítás gyorsasága, személyzet kedvessége, tálalás, ízélmény és az ár-érték arány. Kérünk jelöld meg, hogy az étel milyen csoportba tartozik (laktózmentes, vegetáriánus, gluténmentes, stb.) és ne feledd el megadni a hely és a kipróbált étel nevét sem.

Őszintén és nyíltan kommunikálunk olvasóink felé tehát ne tartsd magadban a véleményed!

  * Kötelezően kitöltendő mező
  Thank you image

  Köszönjük az üzenetedet!

  Kollégáink 24 órán belül felveszik Veled a megadott elérhetőségeid egyikén a kapcsolatot. Addig is nézz szét új tesztjeink között.

  Newsletter icon

  HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

  Szeretnéd, ha mostantól csupán annyi dolgod lenne, hogy megnyisd otthon hírlevelünket és gyorsan átfusd az újdonságokat?

  Mi ígérjük, hogy csakis ínycsiklandozó egészséges eledelekkel és tippekkel zargatunk, hogy szélesítsd a repetoárt házhoz rendeléskor, baráti összejövetelekhez és amikor SOS kellene valami finom falat.

  Nagyon örülnénk, ha hasznos tanácsaink eljutnának minél több egészséges életmód iránt elkötelezett emberhez.

  Feltételek *