Ízesített kovászos kenyerek kavalkádja - Tesztevők

Ízesített kovászos kenyerek kavalkádja

score-starscore-starscore-starscore-starscore-star (Az értékelések átlaga 4.6)
Maticsek Orsolya
Kiszolgálás & Szállítás Info
score-starscore-starscore-starscore-starscore-star
Személyzet Info
score-starscore-starscore-starscore-starscore-star
Tálalás Info
score-starscore-starscore-starscore-starscore-star
Ízélmény Info
score-starscore-starscore-starscore-starscore-star
Ár-érték arány Info
score-starscore-starscore-starscore-starscore-star
Manapság egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek a kovászos kenyerek, azonban a legtöbb helyen a választék hasonló: félbarna, teljes kiőrlésű és rozsos. Végre rábukkantam egy helyre, ahol ennél jóval sokszínűbb a kínálat!

Manapság egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek a kovászos kenyerek, azonban a legtöbb helyen a választék hasonló: félbarna, teljes kiőrlésű és rozsos. Végre rábukkantam egy helyre, ahol ennél jóval sokszínűbb a kínálat!

A Bake My Day Pékség újbudai helyszínére látogattam, ahol meglepődve tapasztaltam, hogy mennyi féle kenyér közül tudok választani. Csodálkozásom mögött az a tapasztalat áll, hogy a legtöbb pékségben egyenesen versenyt kell futni ahhoz, hogy elcsípje az ember a különlegesebb ízesítésű kenyereket, mert vagy csak kivételes napokon, vagy csak limitált számban sütnek belőlük. A Bake My Day pékségben azonban szó sincs ilyesmiről: a több mint 7 féle ízű kenyér választéka állandó. Bőven volt mindegyikből a polcokon, amikor érkeztem. Sőt, a kenyereken kívül rengeteg péksütemény közül is lehetett választani! Bár bevallom őszintén, első látásra ezek nekem kevésbé nyerték el a tetszésemet, mint a kovászos kenyerek, bár nem kóstoltam őket, mert kifejezetten kenyérteszt miatt látogattam el a pékségbe.

Szerettem volna több ízesítésű kenyeret is megkóstolni, így kértem egy paradicsomos, egy diós és egy igazi különlegességnek mondható, vörös áfonyás kenyeret. Ezen kívül a polcokon sorakozott még félbarna, teljes kiőrlésű, rozsos, olívás és hagymás kenyér is. A pékségben a kenyerek egytől egyig mind kovásszal készülnek.

Ami az árakat illeti, én igencsak meglepődtem. Jóval magasabb árra számítottam, így csodálkozva olvastam le a táblácskákról, hogy itt bizony minden fél kilós kenyér 450 Ft-ba kerül. Ha valaki egy kilósat szeretne, még jobban jár, mert annak az ára csupán 800 Ft, bár ebből a méretből nincsen ízesített. Véleményem szerint kovászos kenyérből, főleg, ha az olyan viszonylag drágának mondható finomságokkal van ízesítve, mint a dió, az aszalt paradicsom vagy a vörös áfonya, ez igen olcsónak számít. Alapvetően a péksütemények is 250 Ft körül mozogtak, ami szintén teljesen átlagos ár mostanában.

A kenyerek már kívülről is nagyon jó néztek ki. Mindegyik ízesítésűnek más volt a mintázata, sőt, a diósnak még az alakja is eltért a többitől. A kovászos kenyerekhez képest meglepően szépen lehetett őket szeletelni is, illetve külön örültem, hogy nem volt egyik kenyér alja sem megégve. Mikor felvágtam őket, akkor lepődtem meg csak igazán! Nem csupán elvétve lehetett találni bennük diót, illetve aszalványokat, hanem szinte tele volt velük a kenyér.

Az aszalt paradicsom nekem személyes nagy kedvencem, a kovászos kenyérhez is roppant mód illett, bár számomra egy kissé sósnak hatott. Ennek ellenére nagyon tudom ajánlani mindenkinek, aki rajongója az aszalt paradicsomnak! Tényleg annyi volt benne, hogy szerintem ekkora mennyiség külön megvásárolva is többe kerülne, mint maga az egész kenyér.

A három kenyér közül a diós verzió ízlett a legjobban, mennyei finom volt az enyhén savanykás kovászos íz és a dió párosítása! Főként, ahol a dió a kenyér alján kissé megpirult. Én sajttal és szeletelt almával ettem, szerintem remekül passzoltak egymáshoz az ízek.

 

Ami egy kissé csalódást nyújtott, az a vörös áfonyás kenyér volt. Bár bevallom, nem is igazán tudtam, hogy mire számítsak vele kapcsolatban. Inkább savanykás ízű áfonyadarabokkal képzeltem el, ehelyett a kenyérben cukrozott áfonyának tűnő aszalványok bújtak meg. Édes íze miatt nekem sós ételekhez vagy sós feltéthez egyáltalán nem passzolt, ezért egy kis lekvárral turbóztam fel. Inkább kalácsnak ettem, mint kenyérnek. 🙂

Összességében bátran ajánlom mindenkinek a Bake My Day Pékséget, aki szereti a kovászos kenyereket, és szeretne különlegesebb ízeket is kipróbálni! Én biztosan visszatérő vendég leszek. 🙂

Minden bejegyzés a szerző saját független véleménye és értékelése, a Tesztevőket jogi felelősség nem terheli.
LÉGY EGY PROFI CSAPAT TAGJA,

JELENTKEZZ
TE IS TESZTEVŐNEK!

Ha szeretnél te is kipróbálni új helyeket, vagy vérbeli profiként rengeteg megosztandó kedvenced van, csatlakozz csapatunkhoz és legyél te is tesztevő.

Készen állsz, hogy elárulj pár részletet magadról?

Tesztevők Jelentkezz Kép

Tedd meg az első lépést

A fiatal, lendületes titánok, akik mindent felkutatnak, hogy senkinek se kelljen a legelejéről kezdeni. Csapatunk csak az ételek iránt érzett rajongásával kapcsolódik bármely helyhez, termékhez, így biztos lehetsz, hogy mindenkit pártatlanul ítélünk meg és alaposan “átrágjuk” magunkat a részleteken.

Fontos szempont a kiválasztásnál, hogy képes legyél olvasmányosan megfogalmazni a tapasztalatot és készíteni egy szép képet a poszthoz. Csak ne feledd: előbb a fotó, aztán az élmény, végül az írás! Legalábbis szerintünk így jön ki a legszebb eredmény. :)

Ha írsz nekünk, meg fogunk kérni egy próba tesztre. Célunk, hogy a beérkezett anyaggal előszűrjük, hogy kivel szeretnénk hosszútávon együtt dolgozni. Nincsen nehéz dolgod, mert egyrészt vajszívünk van, másrészt ha amúgy is szeretsz kipróbálni/bemutatni helyeket, 1-2 nap alatt elkészülhet a mű. Ne aggódj, nem fogjuk a beleegyezésed nélkül felhasználni az írást, ha beleszeretünk, úgyis átadjuk neked a lehetőséget.

Közösségünk fontos teszt szempontjai közé tartozik a kiszolgálás/kiszállítás gyorsasága, személyzet kedvessége, tálalás, ízélmény és az ár-érték arány. Kérünk jelöld meg, hogy az étel milyen csoportba tartozik (laktózmentes, vegetáriánus, gluténmentes, stb.) és ne feledd el megadni a hely és a kipróbált étel nevét sem.

Őszintén és nyíltan kommunikálunk olvasóink felé tehát ne tartsd magadban a véleményed!

  * Kötelezően kitöltendő mező
  Thank you image

  Köszönjük az üzenetedet!

  Kollégáink 24 órán belül felveszik Veled a megadott elérhetőségeid egyikén a kapcsolatot. Addig is nézz szét új tesztjeink között.

  Newsletter icon

  HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

  Szeretnéd, ha mostantól csupán annyi dolgod lenne, hogy megnyisd otthon hírlevelünket és gyorsan átfusd az újdonságokat?

  Mi ígérjük, hogy csakis ínycsiklandozó egészséges eledelekkel és tippekkel zargatunk, hogy szélesítsd a repetoárt házhoz rendeléskor, baráti összejövetelekhez és amikor SOS kellene valami finom falat.

  Nagyon örülnénk, ha hasznos tanácsaink eljutnának minél több egészséges életmód iránt elkötelezett emberhez.

  Feltételek *