Ebéd a kávézóban? Simán! - Tesztevők

Ebéd a kávézóban? Simán!

score-starscore-starscore-starscore-starscore-star (Az értékelések átlaga 4.8)
Maticsek Orsolya
Éppen ebédelési lehetőséget kerestem magamnak, amikor egy hangulatos helyre bukkantam a Keleti Pályaudvar közelében. Annyira megtetszett, hogy muszáj volt beugranom, hiába árulkodott a The Goat Herder - Espresso Bar neve arról, hogy itt bizony egy kávézóról van szó.

Éppen ebédelési lehetőséget kerestem magamnak, amikor egy hangulatos helyre bukkantam a Keleti Pályaudvar közelében. Annyira megtetszett, hogy muszáj volt beugranom, hiába árulkodott a The Goat Herder – Espresso Bar neve arról, hogy itt bizony egy kávézóról van szó. Hozzá kell tennem, hogy nagy kávés vagyok, de abban a pillanatban olyan éhes voltam, hogy még a kávét sem kívántam.

Szerkesztői megjegyzés: Ez a teszt még a “szabad” időkben készült, mikor az éttermek/kávézók nem csak elvitelre vagy házhoz szállításra működtek, ám mivel a The Goat Herder kávézó még mindig működik, és az étel isteni finom volt, mindenképp szerettük volna megosztani veletek ezt az élményt. Ezáltal is hangolódva picit a közelgő újranyitásra. 🙂

Betoppanva azonban még inkább magával ragadott családias légkörével a kávézó varázsa, ahol két derűs felszolgáló lány fogadott. Jókedvükkel már alapvetően meghatározták a hely hangulatát. A kávézó ugyan nem nagy, de szerencsére nem volt zsúfolt sem, pár ember és egy kutya (ugyanis nagy kutyabarát a hely) beszélgetett csak az asztaloknál.

A kellemes meglepetés pedig még csak akkor jött, amikor feltekintettem a pult mögött található kínálatukra! Ugyanis nem csak kávéval és teával szolgáltak. Többféle szendvics, wrappek, croissantok, almás-fahéjas zabkása, Açai tál, Bircher müzli, házi készítésű sütemény és szezonális gyümölcsjuice-ok szerepeltek a kínálatukban. A kávék és a zabkásák tejérzékenyek számára növényi tejjel is kérhetőek.

De aminek én különösen megörültem az a sütőtök krémleves volt. Innentől egyértelművé vált a helyzet: itt fogok ebédelni egy leves és egy banánkenyér rendelésével.

Ami szintén pozitív volt, hogy külön innivalót sem kellett hozzá kérnem, ugyanis kikészített víz állt minden vendég rendelkezésére.

Külön plusz pontot érdemel a táblácska is, ami felhívja az emberek figyelmét a Föld védelmére. Ennek megfelelően ők is kizárólag újrahasznosított és biológiailag lebomló anyagból készült csomagolóanyagot alkalmaznak.

A levest és a banánkenyeret hamar kihozták méghozzá gyönyörű tányérokban! A sütőtök krémleveshez kaptam egy szelet vajas pirítóst is, ami sejtéseim szerint kovászolt kenyérből készült és bizony isteni finom volt! Ami azonban biztos, hogy nem sajnálták róla a vajat, mert tocsogott szinte a zsírtól, bár bevallom őszintén, én nem bántam.

A leves elsőre igen csak meglepett, mert az első kanál úgy megcsípett, hogy egy pillanatra megkönnyeztem. Ugyanis borssal volt megszórva a teteje. Elkeverve szerencsére már valamelyest csillapodott a csípős íze. A leves pedig maga isteni finom volt. Talán azt is ki merem jelenteni, hogy nem ettem még ennél ízletesebb és állagra is tökéletes sütőtök krémlevest.

A banánkenyér első látásra annyira nem nyerte el a tetszésemet, ugyanis kissé száraz hatást keltett. Pláne, hogy kis csészében még vajat is adtak hozzá, ami szokatlan volt a számomra, mivel máshol még nem ettem így. Aztán megint csak beigazolódott, hogy nem szabad első látásra ítélni. Sosem ettem még ilyen fantasztikus banánkenyeret!

Belül omlós volt és puha, kívül pedig enyhén roppanós. Intenzíven érződött benne a banán íze, de mégsem volt túl édes. A vaj pedig kitűnően passzolt hozzá. Egy hátránya volt, hogy lehetett volna több belőle. 🙂

Egyetlen negatívat tudnék említeni, az pedig az asztalok mérete. Én nem vagyok egy magas ember, de még így is kényelmetlenül kellett hajolgatnom a levesem fölé. Kávézgatni még kényelmes, de enni már elég nagy kihívásnak ígérkezik. Dolgozni és tanulni pedig kifejezetten nem ajánlanám.

Ami az árakat illeti a leves 1000 Ft-ba, a banánkenyér pedig 800 Ft-ba került. Ebből nem ettem tele magam, de azért jól is laktam. Alapvetően nem olcsó, de tényleg minden finom volt, és érződött, hogy az ételek valóban házilag és szívvel készültek.

Ha arra járok, akkor biztosan betérek még megkóstolni a kávéjukat is. 🙂

Minden bejegyzés a szerző saját független véleménye és értékelése, a Tesztevőket jogi felelősség nem terheli.
LÉGY EGY PROFI CSAPAT TAGJA,

JELENTKEZZ
TE IS TESZTEVŐNEK!

Ha szeretnél te is kipróbálni új helyeket, vagy vérbeli profiként rengeteg megosztandó kedvenced van, csatlakozz csapatunkhoz és legyél te is tesztevő.

Készen állsz, hogy elárulj pár részletet magadról?

Tesztevők Jelentkezz Kép

Tedd meg az első lépést

A fiatal, lendületes titánok, akik mindent felkutatnak, hogy senkinek se kelljen a legelejéről kezdeni. Csapatunk csak az ételek iránt érzett rajongásával kapcsolódik bármely helyhez, termékhez, így biztos lehetsz, hogy mindenkit pártatlanul ítélünk meg és alaposan “átrágjuk” magunkat a részleteken.

Fontos szempont a kiválasztásnál, hogy képes legyél olvasmányosan megfogalmazni a tapasztalatot és készíteni egy szép képet a poszthoz. Csak ne feledd: előbb a fotó, aztán az élmény, végül az írás! Legalábbis szerintünk így jön ki a legszebb eredmény. :)

Ha írsz nekünk, meg fogunk kérni egy próba tesztre. Célunk, hogy a beérkezett anyaggal előszűrjük, hogy kivel szeretnénk hosszútávon együtt dolgozni. Nincsen nehéz dolgod, mert egyrészt vajszívünk van, másrészt ha amúgy is szeretsz kipróbálni/bemutatni helyeket, 1-2 nap alatt elkészülhet a mű. Ne aggódj, nem fogjuk a beleegyezésed nélkül felhasználni az írást, ha beleszeretünk, úgyis átadjuk neked a lehetőséget.

Közösségünk fontos teszt szempontjai közé tartozik a kiszolgálás/kiszállítás gyorsasága, személyzet kedvessége, tálalás, ízélmény és az ár-érték arány. Kérünk jelöld meg, hogy az étel milyen csoportba tartozik (laktózmentes, vegetáriánus, gluténmentes, stb.) és ne feledd el megadni a hely és a kipróbált étel nevét sem.

Őszintén és nyíltan kommunikálunk olvasóink felé tehát ne tartsd magadban a véleményed!

  * Kötelezően kitöltendő mező
  Thank you image

  Köszönjük az üzenetedet!

  Kollégáink 24 órán belül felveszik Veled a megadott elérhetőségeid egyikén a kapcsolatot. Addig is nézz szét új tesztjeink között.

  Newsletter icon

  HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

  Szeretnéd, ha mostantól csupán annyi dolgod lenne, hogy megnyisd otthon hírlevelünket és gyorsan átfusd az újdonságokat?

  Mi ígérjük, hogy csakis ínycsiklandozó egészséges eledelekkel és tippekkel zargatunk, hogy szélesítsd a repetoárt házhoz rendeléskor, baráti összejövetelekhez és amikor SOS kellene valami finom falat.

  Nagyon örülnénk, ha hasznos tanácsaink eljutnának minél több egészséges életmód iránt elkötelezett emberhez.

  Feltételek *