Isteni mentes pizza a belvárosban - Tesztevők

Isteni mentes pizza a belvárosban

score-starscore-starscore-starscore-starscore-star (Az értékelések átlaga 5)
Magyari Fanni
Kiszolgálás & Szállítás Info
score-starscore-starscore-starscore-starscore-star
Személyzet Info
score-starscore-starscore-starscore-starscore-star
Tálalás Info
score-starscore-starscore-starscore-starscore-star
Ízélmény Info
score-starscore-starscore-starscore-starscore-star
Ár-érték arány Info
score-starscore-starscore-starscore-starscore-star
Régóta kutatok olyan mentes étterem után Pesten, ami igazán megüti nálam a wow-faktort. Nem volt ez másképp ez alkalommal sem, vágytam már egy jó pizzára, aminél nem azt érzem, hogy ez csak egy, a sok fura mellékízű, érdekes állagú reform étel közül.

Régóta kutatok olyan mentes étterem után Pesten, ami igazán megüti nálam a wow-faktort. Szerencsére egyre bővül a kínálat így az ételintoleranciások is folyamatosan tesztelhetik a régi kedvenc ételeiket új köntösben. Nem volt ez másképp ez alkalommal sem, vágytam már egy jó pizzára, aminél nem azt érzem, hogy ez csak egy, a sok fura mellékízű, érdekes állagú reform étel közül.

Így találtam az Erzsébet körúton elhelyezkedő BeFree Gluténmentes Shop Cafe&Bistro-ra, mely azonnal felkeltette az érdeklődésem színes választékával.

A körútról már jól látható hely, megközelítésben páratlan. Ide tényleg szinte bárki be tud ugrani egy ebédért napközben, vagy vacsorára munka után, de természetesen házhoz is szállítanak, viszonylag nagy lefedettséggel.

Személyesen látogattam el az üzletbe. Ugyan még beülni sajnos ide sem lehet, de a képek alapján kíváncsi voltam a hely atmoszférájára, és be kell vallanom nem csalódtam. Belépve egy nagyon kellemes környezet fogadott, isteni illatok terjengtek, körös-körül mindenféle mentes édességek, sütési-főzesi alapanyagok sorakoztak különböző márkáktól, ami egyfajta kisbolt hangulatát is keltette.

A pultban egy nagyon kedves, mosolygós lány segítőkészen állt a rendelkezésemre minden kérdésben. Egy mindenmentes hawaii pizzát, és egy mindenmentes ischlert kértem végül, amire a pizza végett  húsz percet kellett várakozni, de egyáltalán nem bántam. Így legalább volt időm alaposan körbenézni a többi árucikk között.

Az idő hamar elröppent, és már úton is voltam hazafelé a tűzforró, isteni illatokat árasztó pizzámmal a kezemben.

mindenmentes hawaii pizza

Meg kell mondanom minden várakozásomat felülmúlta az élmény, ami ezután következett. A pizza gazdagon volt borítva feltétekkel, egyáltalán nem spóroltak vele. A vegán sajt nyúlós volt, a sonka jó minőségű és a házi paradicsomszószuk elképesztően ízgazdag, extrán oregánós élményt nyújtott.  Igazi vékonytésztás, ropogós szélű, nem túl zsíros, az én ízlésemnek tökéletesen megfelelő ételt kaptam.

Ezen a ponton azt gondoltam rendben, ez egy fantasztikus élmény volt, de ha a pizzájuk ennyire erős, biztosan az ischlerben találok majd valami kivetnivalót. Tévedtem.

Sok helyen, sokféle mentes ischlert kóstoltam már, de ez egyszerűen megszólalásig hasonlított az “igazi” társaihoz.

Roppanós csokoládé réteg, nagyon enyhén fanyarkás lekvár és porhanyós tészta. Ha nem tudtam volna, hogy vegán és gluténmentes, biztosan nem merem megenni. Azt hittem volna, hogy egy normál cukrászdából van.

vegán, gluténmentes ischler

A BeFree mentes éttermek tekintetében ár érték arányban teljesen átlagosnak tekinthető. Egy pizza 3090 forintba, míg az ischler 790 forintba került. Utóbbinál lehet olcsóbban is találni ilyen sütit a piacon, azonban itt a felhasznált alapanyagok minősége a magyarázat az árkülönbségre.

A hab a tortán pedig egyértelműen az, hogy nem csak mindenmentesek ezek a termékek, hanem csökkentett szénhidráttartalmúak is, ugyanis köleslisztből készítik őket, így akár bármilyen diétába is gond nélkül beilleszthető egyszer-egyszer egy itt elköltött ebéd. (Ha kíváncsi vagy más helyek szénhidrátcsökkentett pizzáira, ebben a cikkben csináltunk egy low carb pizzatesztet.)

Összességében egész biztos, hogy rendszeres vendég leszek a BeFree-ben. Ezután az élmény után alig várom, hogy végigkóstoljam náluk a kínálatot, és olyan ételeket ehessek, melyekre már rég nem volt lehetőségem.

Minden bejegyzés a szerző saját független véleménye és értékelése, a Tesztevőket jogi felelősség nem terheli.
LÉGY EGY PROFI CSAPAT TAGJA,

JELENTKEZZ
TE IS TESZTEVŐNEK!

Ha szeretnél te is kipróbálni új helyeket, vagy vérbeli profiként rengeteg megosztandó kedvenced van, csatlakozz csapatunkhoz és legyél te is tesztevő.

Készen állsz, hogy elárulj pár részletet magadról?

Tesztevők Jelentkezz Kép

Tedd meg az első lépést

A fiatal, lendületes titánok, akik mindent felkutatnak, hogy senkinek se kelljen a legelejéről kezdeni. Csapatunk csak az ételek iránt érzett rajongásával kapcsolódik bármely helyhez, termékhez, így biztos lehetsz, hogy mindenkit pártatlanul ítélünk meg és alaposan “átrágjuk” magunkat a részleteken.

Fontos szempont a kiválasztásnál, hogy képes legyél olvasmányosan megfogalmazni a tapasztalatot és készíteni egy szép képet a poszthoz. Csak ne feledd: előbb a fotó, aztán az élmény, végül az írás! Legalábbis szerintünk így jön ki a legszebb eredmény. :)

Ha írsz nekünk, meg fogunk kérni egy próba tesztre. Célunk, hogy a beérkezett anyaggal előszűrjük, hogy kivel szeretnénk hosszútávon együtt dolgozni. Nincsen nehéz dolgod, mert egyrészt vajszívünk van, másrészt ha amúgy is szeretsz kipróbálni/bemutatni helyeket, 1-2 nap alatt elkészülhet a mű. Ne aggódj, nem fogjuk a beleegyezésed nélkül felhasználni az írást, ha beleszeretünk, úgyis átadjuk neked a lehetőséget.

Közösségünk fontos teszt szempontjai közé tartozik a kiszolgálás/kiszállítás gyorsasága, személyzet kedvessége, tálalás, ízélmény és az ár-érték arány. Kérünk jelöld meg, hogy az étel milyen csoportba tartozik (laktózmentes, vegetáriánus, gluténmentes, stb.) és ne feledd el megadni a hely és a kipróbált étel nevét sem.

Őszintén és nyíltan kommunikálunk olvasóink felé tehát ne tartsd magadban a véleményed!

  * Kötelezően kitöltendő mező
  Thank you image

  Köszönjük az üzenetedet!

  Kollégáink 24 órán belül felveszik Veled a megadott elérhetőségeid egyikén a kapcsolatot. Addig is nézz szét új tesztjeink között.

  Newsletter icon

  HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

  Szeretnéd, ha mostantól csupán annyi dolgod lenne, hogy megnyisd otthon hírlevelünket és gyorsan átfusd az újdonságokat?

  Mi ígérjük, hogy csakis ínycsiklandozó egészséges eledelekkel és tippekkel zargatunk, hogy szélesítsd a repetoárt házhoz rendeléskor, baráti összejövetelekhez és amikor SOS kellene valami finom falat.

  Nagyon örülnénk, ha hasznos tanácsaink eljutnának minél több egészséges életmód iránt elkötelezett emberhez.

  Feltételek *