Ha szeretnél te is kipróbálni új helyeket, vagy vérbeli profiként rengeteg megosztandó kedvenced van, csatlakozz csapatunkhoz és legyél te is tesztevő.
Készen állsz, hogy elárulj pár részletet magadról?
Egy esős tavaszi vasárnapon nincs is jobb dolga az embernek, mint hogy felkerekedjen és felfedezzen egy helyet, ahol jobb kedvre derítheti magát finomabbnál finomabb süteményekkel.
Szájhagyomány útján jutott a fülembe a Dynamo Bake híre a vegán banánkenyerük kapcsán. Mint tudjátok, én nem élek vegán étrend szerint, mégis nyitott vagyok rá, és szívesen kísérletezem, kóstolok meg érdekességeket, újdonságokat, legyen az bármilyen mentes vagy nem mentes étel.
A Dynamo Bake igazából Dynamo Bike-ként is funkcionál, pontosabban még az induláskor biciklikölcsönzőként kezdtek működni, – ami leginkább a külföldieket célozta -, de idővel sütizővel bővültek, ami sikert hozott. Nagy örömömre most jól ki is próbáltam. Ha egy sütire, kávéra, teára van kedvetek betérni, simán megtehetitek, de ha bicót bérelnétek, arra is van lehetőség. Vagy amíg szakszerű segítséget kaptok a kerékpárotokhoz, addig is leülhettek, és bedobhattok valami finomat. Persze a jelenlegi szabályozások miatt még beülni nem lehet, de én már optimistán előre tekintek, és megelőlegezem, hogy hamarosan ezt is megtehetitek. 🙂
Észben tartva a kipróbálandó banánkenyeret rögtön lecsaptam rá. Viszont minden más is olyan ínycsiklandóan nézett ki, hogy végül majdhogynem mindenből hazahoztunk egyet. A kínálat sokszor változik, ezért érdemes újra és újra ellátogatni, de vannak fix sütemények is.
Az elmúlt egy évben a helyzet úgy hozta, hogy a vegán sütemények egy kicsit háttérbe szorultak, mert a tulajdonos, Bea elmondása szerint leginkább a külföldiek igényelték őket. Amikor mentünk, egy újdonsággal is találkozhattunk, ami Bea kreativitása kapcsán született meg. A csicseriborsólisztes, tisztított vajas besan burfi, amit még korábban nem készített, de lelkesen és odaadóan próbál kedvezni a törzsközönségnek, legyen szó vegán vagy nem vegán süteményekről.
A Dynamo Bake számára fontos a fenntarthatóság, lévén, hogy Felelős Gasztrohős tagok. Kávékban az organikus, specialty irányt képviselik. Megtalálható náluk például a Manetti olasz pörkölésű, kicsit citrusos arabica kávéja, teakínálatukban pedig Zhao Zhou-t is felfedezhettek.
A szilvalekváros Babka 550 Ft-ért jött haza velünk. Ez igazából nem két szelet, csak olyan nagy volt, hogy kettévágtam, hogy mindketten meg tudjuk kóstolni. A vegán banánkenyér (600 Ft), a fekete szezámos tallér (480 Ft), a leveles kosár mandulakrémmel (720 Ft), az epres piskóta (610 Ft) mind frissek, kiadósak és nagyon nagyon finomak voltak.
A legnagyobb kedvencem a bergamott krémes, fekete szezámos tallér lett, mely kellemes meglepetés volt a porhanyós, lágy krémes, harmonikus ízvilágával. Ezt egy kávé mellé fogyasztottam el.
Kegyetlen jó omlós tészta, félbevágva pedig nem egy túltolt krém, hanem csodálatos harmóniában a mandula és a savanykás erdei gyümölcsök, melyek együtt szuperül összeillettek. Egyszerűen szuperlatívuszokban tudok beszélni az egész kóstolás élményről! Őszintén megmondva nem tudom, mikor ettem utoljára ennyire nagyon finom süteményeket.
A Covid miatti korlátozások kapcsán jelenleg elvitelként tudtok vásárolni. A közelgő terasznyitásoknak köszönhetően remélhetőleg hamarosan a csendes és hangulatos sétálóutcában le tudtok majd ülni elfogyasztani a rendeléseteket.
Ha kedvet kaptatok a finomságokhoz, akkor megtaláljátok őket a Kálvin téren a Képíró utca 6. szám alatt. Jelenleg hétvégén 11 és 4 óra közötti nyitvatartással.
Ha szeretnél te is kipróbálni új helyeket, vagy vérbeli profiként rengeteg megosztandó kedvenced van, csatlakozz csapatunkhoz és legyél te is tesztevő.
Készen állsz, hogy elárulj pár részletet magadról?
A fiatal, lendületes titánok, akik mindent felkutatnak, hogy senkinek se kelljen a legelejéről kezdeni. Csapatunk csak az ételek iránt érzett rajongásával kapcsolódik bármely helyhez, termékhez, így biztos lehetsz, hogy mindenkit pártatlanul ítélünk meg és alaposan “átrágjuk” magunkat a részleteken.
Fontos szempont a kiválasztásnál, hogy képes legyél olvasmányosan megfogalmazni a tapasztalatot és készíteni egy szép képet a poszthoz. Csak ne feledd: előbb a fotó, aztán az élmény, végül az írás! Legalábbis szerintünk így jön ki a legszebb eredmény. :)
Ha írsz nekünk, meg fogunk kérni egy próba tesztre. Célunk, hogy a beérkezett anyaggal előszűrjük, hogy kivel szeretnénk hosszútávon együtt dolgozni. Nincsen nehéz dolgod, mert egyrészt vajszívünk van, másrészt ha amúgy is szeretsz kipróbálni/bemutatni helyeket, 1-2 nap alatt elkészülhet a mű. Ne aggódj, nem fogjuk a beleegyezésed nélkül felhasználni az írást, ha beleszeretünk, úgyis átadjuk neked a lehetőséget.
Közösségünk fontos teszt szempontjai közé tartozik a kiszolgálás/kiszállítás gyorsasága, személyzet kedvessége, tálalás, ízélmény és az ár-érték arány. Kérünk jelöld meg, hogy az étel milyen csoportba tartozik (laktózmentes, vegetáriánus, gluténmentes, stb.) és ne feledd el megadni a hely és a kipróbált étel nevét sem.
Őszintén és nyíltan kommunikálunk olvasóink felé tehát ne tartsd magadban a véleményed!
Kollégáink 24 órán belül felveszik Veled a megadott elérhetőségeid egyikén a kapcsolatot. Addig is nézz szét új tesztjeink között.