Ha szeretnél te is kipróbálni új helyeket, vagy vérbeli profiként rengeteg megosztandó kedvenced van, csatlakozz csapatunkhoz és legyél te is tesztevő.
Készen állsz, hogy elárulj pár részletet magadról?
Ahogy előző írásomban is utaltam rá, bennem a nemzetközi konyha mindig hihetetlenül izgalmas érzéseket vált ki, imádok új dolgokat kipróbálni. A spanyol konyha pedig már gimnazista korom óta nagyon közel áll a szívemhez, ugyanis az első nyelvórámon rájöttem, hogy mennyire jól tudnak enni. A tapasokban az a jó (szerintem), hogy több mindent meg tudsz kóstolni, mégsem éred el azt az őrült teltségérzetet. A tapas egyébként a spanyolok egyik gasztronómiai jellegzetessége.
A Tapagria Budapesttel körülbelül másfél hónapja futottam össze instagrammon, akkor tájt nyílt az étterem, így elég gyorsan megszületett bennem az elhatározás, hogy valamikor ki kell próbálnom. Végül egy forró nyári napon, strandolás után sikerült betérnünk.
Az Operától körülbelül háromszáz méterre található a hely, a bejáratot egy vörös torreádor mutatta, ami természetesen jól utal az étterem spanyol jellegére is. Kint akartunk leülni, pozitív élmény volt, hogy a kutyánk előbb kapott vizet, mint hogy mi egyáltalán helyet foglaltunk volna.
Az étlap laminált, A/3-as méretű lap, amelyen egymás mellett szerepeltek az ételek és az italok. Többféle üdítő, a ház bora, egyéb borok, illetve a tipikus spanyol ital, a Sangría is helyet kapott az itallapon. Végül mi egy liter szóda [890 Ft] mellett döntöttünk, illetve Tapagria limonádét [1710 Ft] kértünk, ami tulajdonképpen egy áfonyás limonádé volt.
Az ételek kiválasztása viszont már nagyobb fejtörést okozott, mert rengeteg féle tapas található az étlapon. Mindegyik istenien hangzott, így a böngészéssel legalább tíz percet eltöltöttünk. Mindenképp szerettünk volna húsmentes ételeket is kipróbálni, így végül három vegetáriánus és négy húsos fogást választottunk, melyekből az egyik egy “pinxtos”, azaz “tapas on toast” volt. Amíg a rendelésünkre várakoztunk kaptunk egy olajbogyó ízelítőt, étvágygerjesztő gyanánt.
Körülbelül tíz perc várakozás után meg is érkeztek a választott, szemet gyönyörködtető tapasok. A húsmentes tapasok közül a Queso fundido-ra (olvasztott sajt chimichurival – 1290 Ft), a Camambert frito-ra (camambert diós bundában, vörösboros áfonyával – 1490 Ft) és a Croquetas de boletus-ra (gombás krokettek – 690 Ft) esett a választásunk. Húsosak közül pedig a Pinxtos egy cojundudos (Iberico sonka és fürj tojás – 990 Ft) volt, illetve Empanadas de carne (hússal töltött batyu – 790 Ft), Iberico con espinacas (tejszínes paraj ibérico sonkával – 990 Ft) és Croquetas de jamón iberico (ibérico sonka krokettek – 1490 Ft) kerültek az asztalunkra.
A húsos tapasok közül mindegyik isteni finom volt, ha választanunk kellene akkor a tejszínes spenótos ibérico sonkásra esne a választásunk. Talán az volt a legjobb, mivel nagyon el voltak találva az ízek, de tényleg mindegyik isteni finom volt. A húsos töltött batyuban nagyon különleges volt a marhasúsos töltelék, igazi ízorgia. Az ibérico sonkás krokett pedig nagyon izgalmas élmény volt, leginkább azért mert teljesen más volt a textúrája mint a magyar krokettnek.
A húsmentes tapasok közül az olvasztott sajt tapastól állt el teljesen a lélegzetem, rendkívüli ízélmény volt. A rántott camambert diós bundában igazából azt hozta amit vártunk tőle, nagyon finom sajt, roppanós bunda és nagyon jól kiegészítette az egészet a vörösboros áfonya, isteni volt. Viszont amennyire levett a lábamról az ibérico sonkás krokett, úgy okozott csalódást a gombás változata, ugyanis valahogy olyan semleges volt az íze. Nem volt rossz, de az előtte lévő élmények miatt mást vártunk tőle. Nekünk nem volt elég gombás az íze.
Desszertnek végül a Churrost választottuk, ami a spanyolok nemzetközi édessége. Ez egy égetett tészta, forró olajban sütve, majd még melegen fahéjas cukorba forgatva, csokoládé öntettel tálalva. Mikor kihozta a pincér akkor mondta, hogy ez a ház ajándéka volt, amit nem igazán értettünk, mindenesetre nagyon jól esett a gesztus (a desszert ára egyébként 1190 Ft). A Churros is isteni finom volt, tökéletesen kiegészítette a csoki szósz.
Összességében szuper élmény volt kipróbálni a Tapagria Budapestet. Nagyon tetszett az egész hely hangulata, illetve az ízek is teljesen elkápráztattak. Nem mondom, hogy minden héten el fogok látogatni, hiszen az árak azért nem egy átlagos fizetésre vannak szabva. Ám ha az ember valamit ünnepel, vagy csak ki akar rúgni a hámból, akkor mindenképp érdemes ellátogatni ide. Biztos vagyok benne, hogy ahogy én, úgy más sem fog csalódni.
Ha pedig szemezgetnétek más spanyol helyekkel is akkor olvassátok el Dorka cikkét, aki a Viva la Movida-ban járt, nem is olyan régen.
Ha szeretnél te is kipróbálni új helyeket, vagy vérbeli profiként rengeteg megosztandó kedvenced van, csatlakozz csapatunkhoz és legyél te is tesztevő.
Készen állsz, hogy elárulj pár részletet magadról?
A fiatal, lendületes titánok, akik mindent felkutatnak, hogy senkinek se kelljen a legelejéről kezdeni. Csapatunk csak az ételek iránt érzett rajongásával kapcsolódik bármely helyhez, termékhez, így biztos lehetsz, hogy mindenkit pártatlanul ítélünk meg és alaposan “átrágjuk” magunkat a részleteken.
Fontos szempont a kiválasztásnál, hogy képes legyél olvasmányosan megfogalmazni a tapasztalatot és készíteni egy szép képet a poszthoz. Csak ne feledd: előbb a fotó, aztán az élmény, végül az írás! Legalábbis szerintünk így jön ki a legszebb eredmény. :)
Ha írsz nekünk, meg fogunk kérni egy próba tesztre. Célunk, hogy a beérkezett anyaggal előszűrjük, hogy kivel szeretnénk hosszútávon együtt dolgozni. Nincsen nehéz dolgod, mert egyrészt vajszívünk van, másrészt ha amúgy is szeretsz kipróbálni/bemutatni helyeket, 1-2 nap alatt elkészülhet a mű. Ne aggódj, nem fogjuk a beleegyezésed nélkül felhasználni az írást, ha beleszeretünk, úgyis átadjuk neked a lehetőséget.
Közösségünk fontos teszt szempontjai közé tartozik a kiszolgálás/kiszállítás gyorsasága, személyzet kedvessége, tálalás, ízélmény és az ár-érték arány. Kérünk jelöld meg, hogy az étel milyen csoportba tartozik (laktózmentes, vegetáriánus, gluténmentes, stb.) és ne feledd el megadni a hely és a kipróbált étel nevét sem.
Őszintén és nyíltan kommunikálunk olvasóink felé tehát ne tartsd magadban a véleményed!
Kollégáink 24 órán belül felveszik Veled a megadott elérhetőségeid egyikén a kapcsolatot. Addig is nézz szét új tesztjeink között.