Egy falat vegán élvezet - Tesztevők

Egy falat vegán élvezet

score-starscore-starscore-starscore-starscore-star (Az értékelések átlaga 4.8)
Pajger Adrienn
Étterem: Tahina Bite
Rendelés dátuma: 2021.06.26
Kiszolgálás & Szállítás Info
score-starscore-starscore-starscore-starscore-star
Személyzet Info
score-starscore-starscore-starscore-starscore-star
Tálalás Info
score-starscore-starscore-starscore-starscore-star
Ízélmény Info
score-starscore-starscore-starscore-starscore-star
Ár-érték arány Info
score-starscore-starscore-starscore-starscore-star
Eddig ez volt a legjobb falafel, amit valaha kóstoltam! Ropogós külső, omlós belső, tökéletesen fűszerezett és kisütött finomság.

A Tahina Bite teljes mértékben vegán hely. A lisztérzékenyek igényeit szem előtt tartva alakították ki fogásaikat, étlapjuk 95%-a gluténmentes, ráadásul nem használnak feldolgozott adalékanyagokat és cukrot. Kínálatukban találtok salátákat, falafel tálakat, szendvicseket, harapnivalókat és desszerteket is.

Az első rendelésemkor kipróbáltam tőlük a harapnivaló Sült karfiolt taratourral (1200 Ft) , a Baba ghanoujt (1200 Ft) , a TB klasszikus szendvicset (1250 Ft) és a tálak közül a Superfood (2250 Ft) válogatást. A legnagyobb kedvencem, – egy újdonságuk -, a vegán mézes mustárszósz, ami szerintem nagyon jól passzol mindegyik ételhez.

Az általam tesztelt Superfood tálban helyet kap quinoa, falafel, hummusz, csicseriborsó, cékla, paradicsom, újhagyma, fekete mag és taratour szósz. Nekem ez volt a 4 tál közül a legszimpatikusabb, de a többiben is ínycsiklandó összeállításokat találhattok, a fűszerestől kezdve a mediterrán ízvilágig. Rendkívül laktató és ízletes ez a tál, amit az első kipróbálás óta még kétszer rendeltem. 😀 Alapvetően nem jár a tálhoz kenyér, de extraként rendelhettek hozzá, ha ti is szeretitek rákenni a kenyérre a hummuszt, csakúgy mint én.

Egy újabb alkalommal (csak hogy még egy tálat kipróbáljak és minél körültekintőbben tesztelhessem a helyet) a Go Green tálra is ráböktem (2250 Ft), amiben a szokásos arany falafelen kívül cukkini szálak, uborka, moutabbal (padlizsánkrém), csicseriborsó, retek, répa szerepel, kókuszos pesto-val.

A szendvicsekben a tálakhoz hasonló alapanyagokat találtok, elég jó adagban, ugyanúgy arany falafellel.

Eddig ez volt a legjobb falafel, amit valaha kóstoltam! Ropogós külső, omlós belső, tökéletesen fűszerezett és kisütött finomság.

A szendvicsben nagyon jól illik a krémes szószhoz, a tálakban pedig a hozzá passzintott friss zöldségekkel és köretekkel.

Aki teljesen szeretné elhagyni a kenyérfélét, annak a Green wrapet ajánlom (1250 Ft). Ebben libanoni kenyér helyett salátalevélben tálalva adják a falafelt és ropogós zöldségeket. Ezt a szendvicset nem igazán lehet szépen enni (nekem legalábbis nem sikerült), mert a saláta nem olyan masszív mint a kenyér, így javaslom az evőeszköz használatát hozzá. Nekem ez már túlontúl zöld volt, hiányzott róla a kenyér borítás, de érdekes megoldás volt ez, még nem találkoztam ilyen szendviccsel.

Kísérőként smoothiek (1390 Ft) közül is válaszhattok, ha folyadék formájában is egészséges tápanyagokat vinnétek be a szervezetetekbe.

Kétféle desszertet kaphattok: Chia pudingot gyümölcsökkel (1090 Ft) és vegán Banánkenyeret (990 Ft). Én a Banánkenyeret választottam, amit finom gyümölcsszósszal locsoltak meg, erdei gyümölcsökkel körítve. Szaftos, finom banánkenyér volt, egyedül az alja sült egy kicsit tovább a kelleténél, de ettől eltekintve nagyon ízlett.

A környezettudatosság jegyében újrahasznosítható csomagolással találkozhattok, amiért jár a plusz pont 🙂

Én már kipróbáltam a helyet, ahogy látjátok többször is, így már csak rajtatok a sor, hogy ti is megtegyétek!

Minden bejegyzés a szerző saját független véleménye és értékelése, a Tesztevőket jogi felelősség nem terheli.
LÉGY EGY PROFI CSAPAT TAGJA,

JELENTKEZZ
TE IS TESZTEVŐNEK!

Ha szeretnél te is kipróbálni új helyeket, vagy vérbeli profiként rengeteg megosztandó kedvenced van, csatlakozz csapatunkhoz és legyél te is tesztevő.

Készen állsz, hogy elárulj pár részletet magadról?

Tesztevők Jelentkezz Kép

Tedd meg az első lépést

A fiatal, lendületes titánok, akik mindent felkutatnak, hogy senkinek se kelljen a legelejéről kezdeni. Csapatunk csak az ételek iránt érzett rajongásával kapcsolódik bármely helyhez, termékhez, így biztos lehetsz, hogy mindenkit pártatlanul ítélünk meg és alaposan “átrágjuk” magunkat a részleteken.

Fontos szempont a kiválasztásnál, hogy képes legyél olvasmányosan megfogalmazni a tapasztalatot és készíteni egy szép képet a poszthoz. Csak ne feledd: előbb a fotó, aztán az élmény, végül az írás! Legalábbis szerintünk így jön ki a legszebb eredmény. :)

Ha írsz nekünk, meg fogunk kérni egy próba tesztre. Célunk, hogy a beérkezett anyaggal előszűrjük, hogy kivel szeretnénk hosszútávon együtt dolgozni. Nincsen nehéz dolgod, mert egyrészt vajszívünk van, másrészt ha amúgy is szeretsz kipróbálni/bemutatni helyeket, 1-2 nap alatt elkészülhet a mű. Ne aggódj, nem fogjuk a beleegyezésed nélkül felhasználni az írást, ha beleszeretünk, úgyis átadjuk neked a lehetőséget.

Közösségünk fontos teszt szempontjai közé tartozik a kiszolgálás/kiszállítás gyorsasága, személyzet kedvessége, tálalás, ízélmény és az ár-érték arány. Kérünk jelöld meg, hogy az étel milyen csoportba tartozik (laktózmentes, vegetáriánus, gluténmentes, stb.) és ne feledd el megadni a hely és a kipróbált étel nevét sem.

Őszintén és nyíltan kommunikálunk olvasóink felé tehát ne tartsd magadban a véleményed!

    * Kötelezően kitöltendő mező
    Thank you image

    Köszönjük az üzenetedet!

    Kollégáink 24 órán belül felveszik Veled a megadott elérhetőségeid egyikén a kapcsolatot. Addig is nézz szét új tesztjeink között.

    Newsletter icon

    HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

    Szeretnéd, ha mostantól csupán annyi dolgod lenne, hogy megnyisd otthon hírlevelünket és gyorsan átfusd az újdonságokat?

    Mi ígérjük, hogy csakis ínycsiklandozó egészséges eledelekkel és tippekkel zargatunk, hogy szélesítsd a repetoárt házhoz rendeléskor, baráti összejövetelekhez és amikor SOS kellene valami finom falat.

    Nagyon örülnénk, ha hasznos tanácsaink eljutnának minél több egészséges életmód iránt elkötelezett emberhez.

    Feltételek *