MAMO Gelato - Egy nyalat Olaszország a Ráday utcában - Tesztevők

MAMO Gelato – Egy nyalat Olaszország a Ráday utcában

score-starscore-starscore-starscore-starscore-star (Az értékelések átlaga 5)
Bohus Dorka
Étterem: MAMO Gelato
Kiszolgálás & Szállítás Info
score-starscore-starscore-starscore-starscore-star
Személyzet Info
score-starscore-starscore-starscore-starscore-star
Tálalás Info
score-starscore-starscore-starscore-starscore-star
Ízélmény Info
score-starscore-starscore-starscore-starscore-star
Ár-érték arány Info
score-starscore-starscore-starscore-starscore-star
Az elegáns fagyizóba lépve, habár már odakint kinéztem, mit szeretnék kérni, sikerült még négyszer meggondolnom magam, hiszen a választék nemcsak a fagyik terén bőséges! Amellett, hogy a bejárattal szemben található hűtőpultban színesebbnél színesebb fagylaltok csábítanak, az oldalt álló hűtőben desszertek és torták egész sora teszi még nehezebbé a döntést!

Végre nyakig úszkálunk a nyárban, így ideje hogy fejest ugorjak a legjobb fagyizók felkutatásába is!

A Ráday utca színpompás pezsgő életének egyik alapszereplője a teljes mértékben olasz MAMO Gelato! A nagy üvegportálokkal rendelkező kis üzlethelyiség már kintről is hívogató, hiszen a tikkasztó kánikulában ki ne kívánna meg egy frissítő fagyit. Pláne, ha akár 24 ízből választhatja ki a kedvencét!

Na de lépjünk is be, mert mindjárt megolvadok idekint!

MAMO Gelato

Az elegáns fagyizóba lépve, habár már odakint kinéztem, mit szeretnék kérni, sikerült még négyszer meggondolnom magam, hiszen a választék nemcsak a fagyik terén bőséges!

Amellett, hogy a bejárattal szemben található hűtőpultban színesebbnél színesebb fagylaltok csábítanak, az oldalt álló hűtőben desszertek és torták egész sora teszi még nehezebbé a döntést!

Mint megtudtam, a fagyiválaszték szezonálisan változik. Hónapról hónapra megújul, ami azonban állandó, hogy a hónap kiemelt íze mellett mindig van laktózmentes, tejmentes, vegán és cukormentes opció is! Az alapanyagok beleértve a tölcsért is (természetesen a gyümölcsöket és a tejet leszámítva) mind-mind Olaszországból érkeznek, csakúgy, mint maga az életérzés!

Mamo Gelato

Nem véletlen, hogy amikor érkeztem, akkor is éppen hosszú sor kígyózott a bejárat előtt! Ezt egyébként jó jelnek vettem, hiszen az a fagyi amiért megéri várakozni, csakis jó lehet! Szerencsére nem kellett csalódnom!

Habár  nem volt egyszerű döntés, de az alábbiakat választottam:

 • Pisztácia fagyi
 • Piemontei mogyoró fagyi
 • Étcsokoládé & málna parfé tortácska

Ha bármikor, bárhol a világon betérek egy fagyizóba, szeretek pisztácia fagyit választani, mert úgy gondolom, hogy jó eséllyel lehet helyes következtetést levonni az alapján, hogy hogyan készítik el ezt a fagylaltot. A MAMO Gelato pisztáciája isteni volt! Így a mogyi már nem is okozott meglepetést, mire a pohárka aljára értem, az is nagyon finom! Egyébként úgy hallottam, hogy a MAMO fagyizó egyik sikerterméke a mandula & pisztáciakrém, a mangó és az étcsoki. Ezeket az ízeket egy legközelebbi alkalomra hagyom majd. 

A parfé tortácska – gondoltam – már ha csak fele annyira finom mint amennyire jól néz ki, máris nyert ügyem van! És volt is! Kívülről masszív csoki, belülről pedig friss málnavelő, sajnos úgy elfogyott, hogy nem is maradt időm lefotózni belülről… 🙂

Miután elfogyasztottam a terasz hatalmas napernyői alatt a finomságokat, visszamentem még egyszer, ugyanis egy kérdés nem hagyott nyugodni. Azt szerettem volna megtudni, hogy a fagyispult tetején található “szendvicsbucik” milyen célt szolgálnak. Mint kiderült, szicíliai mintára fagyiszendvics kérhető: ez annyit jelent, hogy a félbevágott kalácsszerű buciba belehelyezik a fagyit, majd az egészet az erre a célra használt “pirítós sütőbe” teszik. A végeredmény egy kívülről meleg, belülről hideg fagyiszendvics. Nekem nagyon felkeltette az érdeklődésemet! Bár ezúttal már nem tudtam többet enni, legközelebb mindenképpen ki kell próbálnom!

MAMO Gelato

Ha már visszajöttem, úgy határoztam, hogy veszek elvitelre is egy kis fagyit….hátha otthon ismét megkívánnám: jobb az elővigyázatosság! Kb. 40 dekás, 80 dekás és 1,2 kilós verziók közül tudtam válogatni, így egy 40-es mellett döntöttem és az alábbi ízeket kértem: MAMO krém, tiramisu, eper.

Kifelé menet még rákérdeztem a tortákra, ugyanis nemsokára esedékes lesz nálunk a szülinapozás, gondoltam felmérem a terepet! Elmondták, hogy nyáron parfétorták közül lehet választani, 8 vagy 12 szeletes verziót, többféle ízben is!

A könnyed, letisztult, ugyanakkor vidám helyszín és a szívélyes kiszolgálás mellett bátran állíthatom, hogy Budapest egyik legfinomabb fagyiját kóstolhattam!

Szerintem az árak is teljesen rendben vannak, egy adag meglehetősen nagy, és 450 Ft-ba kerül (szándékosan nem a gombóc szót használom, mert olasz fagyizó lévén itt is lapáttal mérik a fagyit a gombócolós fagyikanál helyett), azonban fontos infó, hogy ebben már az édes tölcsér és a roletti is benne vannak, minden további adag fagyi pedig 350 Ft-ba kerül! A desszertek 700 és 1000 Ft között kérhetők.

A desszertek és fagyik mellett egyébként igazi olasz kávé is található a kínálatban, emellett pedig megtudtam, hogy télen Olaszországból hozott panettone-t (olasz ünnepi kalács) is árulnak, a parfé torácskákat pedig felváltják a mousse-os sütik és az olasz specialitások!

Összességében nagyon szuper élmény volt, a finom fagyik és az igazi olasz hangulat miatt biztosan visszatérek még. Ja, és persze a fagyi-szendvicset is meg kell kóstolnom! Törzshely-gyanús.

P.S.: Azt is megtudtam, hogy a fagyizó nemsokára szuper újdonságokkal fog előállni, ezért gyorsan be is követtem a Facebook és Instagram oldalukat, hogy le ne maradjak! Csekkoljátok Ti is ezt a szuper helyet, jó fagyizást! 🍦

Minden bejegyzés a szerző saját független véleménye és értékelése, a Tesztevőket jogi felelősség nem terheli.
LÉGY EGY PROFI CSAPAT TAGJA,

JELENTKEZZ
TE IS TESZTEVŐNEK!

Ha szeretnél te is kipróbálni új helyeket, vagy vérbeli profiként rengeteg megosztandó kedvenced van, csatlakozz csapatunkhoz és legyél te is tesztevő.

Készen állsz, hogy elárulj pár részletet magadról?

Tesztevők Jelentkezz Kép

Tedd meg az első lépést

A fiatal, lendületes titánok, akik mindent felkutatnak, hogy senkinek se kelljen a legelejéről kezdeni. Csapatunk csak az ételek iránt érzett rajongásával kapcsolódik bármely helyhez, termékhez, így biztos lehetsz, hogy mindenkit pártatlanul ítélünk meg és alaposan “átrágjuk” magunkat a részleteken.

Fontos szempont a kiválasztásnál, hogy képes legyél olvasmányosan megfogalmazni a tapasztalatot és készíteni egy szép képet a poszthoz. Csak ne feledd: előbb a fotó, aztán az élmény, végül az írás! Legalábbis szerintünk így jön ki a legszebb eredmény. :)

Ha írsz nekünk, meg fogunk kérni egy próba tesztre. Célunk, hogy a beérkezett anyaggal előszűrjük, hogy kivel szeretnénk hosszútávon együtt dolgozni. Nincsen nehéz dolgod, mert egyrészt vajszívünk van, másrészt ha amúgy is szeretsz kipróbálni/bemutatni helyeket, 1-2 nap alatt elkészülhet a mű. Ne aggódj, nem fogjuk a beleegyezésed nélkül felhasználni az írást, ha beleszeretünk, úgyis átadjuk neked a lehetőséget.

Közösségünk fontos teszt szempontjai közé tartozik a kiszolgálás/kiszállítás gyorsasága, személyzet kedvessége, tálalás, ízélmény és az ár-érték arány. Kérünk jelöld meg, hogy az étel milyen csoportba tartozik (laktózmentes, vegetáriánus, gluténmentes, stb.) és ne feledd el megadni a hely és a kipróbált étel nevét sem.

Őszintén és nyíltan kommunikálunk olvasóink felé tehát ne tartsd magadban a véleményed!

  * Kötelezően kitöltendő mező
  Thank you image

  Köszönjük az üzenetedet!

  Kollégáink 24 órán belül felveszik Veled a megadott elérhetőségeid egyikén a kapcsolatot. Addig is nézz szét új tesztjeink között.

  Newsletter icon

  HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

  Szeretnéd, ha mostantól csupán annyi dolgod lenne, hogy megnyisd otthon hírlevelünket és gyorsan átfusd az újdonságokat?

  Mi ígérjük, hogy csakis ínycsiklandozó egészséges eledelekkel és tippekkel zargatunk, hogy szélesítsd a repetoárt házhoz rendeléskor, baráti összejövetelekhez és amikor SOS kellene valami finom falat.

  Nagyon örülnénk, ha hasznos tanácsaink eljutnának minél több egészséges életmód iránt elkötelezett emberhez.

  Feltételek *